АО: Мартићева гази редом, одлична Свитолина! И још...

Свитолина глатко до осмине финала.  Четврти носилац на Аустралијан Опену, Украјинка Елина Свитолина, није имала већих проблема у мечу са сународницом Мартом Костјук. Мартић боља од Кумкум, Аљертова наставља са победама! Хрватска тенисерка Петра Мартић на свој 27. рођендан пласирала се у осмину финала Аустралијан Опена. Она је савладала Луксику Кумкум, 6:3, 3:6, 7:5.

Тенис 19.01.2018 | 09:15
АО: Мартићева гази редом, одлична Свитолина! И још...
Слављеница Мартићева, која је турнир започела као 81. играчица света, морала је прилично да се намучи против Тајланђанке која је претходно избацила са турнира Јохану Ларсон и Белинду Бенчић.

Био је то први меч дана у "Род Лејвер арени" и игран је по великој врућини. Дуел је обиловао преокретима, на крају, више снаге и нерава имала је хрватска тенисерка.

У почетном сету виђено је чак шест брејкова, четири је направила Мартићева. Кумкум је повела са 2:0, али је Петра стигла до 3:3, а потом са три гема у низу и до вођства у мечу.

У другом делу игре Кумкум је одмах одзела сервис противници, потом још једном за 5:2. Мартићева је узвратила истом мером, али је Луксика још једним брејком стигла до 1:1 у сетовима.

Пети сет је започео са два брејка, да би Мартићева коначно у 11. гему успела да поново одзме сервис Тајланђанки и потом одсервира за тријумф.

Петри је ово најбољи резултат у Мелбурну, само једном је успела да стигне до другог кола и то 2011. У осмини финала састаће се са Белгијанком Елизом Мертенс која је савладала Францускињу Ализ Корне, 7:5, 6:4.

Серију победа наставила је и чешка квалификанткиња Дениза Алертова. Она је у мечу треће рунде на "Маргарет Корт арени" победила Магду Линет из Пољске са 6:1, 6:4.

Меч је трајао 72 минута, а у првом сету, Алертова је два пута одузела сервис противници, за 2:0 и 5:1. У другом је Пољакиња пружила бољи отпор, чак је и водила са 3:0, али је Алертова серијом од 6:1 стигла до победе.

Свитолина глатко до осмине финала. Четврти носилац на Аустралијан Опену, Украјинка Елина Свитолина, није имала већих проблема у мечу са сународницом Мартом Костјук.

Костјук, која има свега 15 година, једно је од најпријатнијих изненађења турнира, али у дуелу са искуснијом Свитолином, није имала превише шанси. Елина је после тачно сат времена игре славила убедљиво са 6:2, 6:2.

За Свитолину, која је некако преживела сусрет другог кола са Катарином Синијаковом, најважније је било да при температури од 40 степени што пре заврши посао и у томе је успела.

Меч је почео уз два брејка, да би Свитолина још два пута, у шестом и осмом гему, одузела сервис противници. У другом делу игре, била је још сигурнија, поново је два пута начинила брејк, у четвртом и осмом гему и то јој је било довољно за пласман међу 16 најбољих.

"Ово је посебан успех за мене. Волим да играм на овом турниру, али никада пре нисам успела да прођем треће коло. Жао ми је што сам морала да победим своју сународницу. Она је велики таленат и велики борац и пред њом је свакако лепа будућност", похвалила је Свитолина противницу.

Елина у наредном колу игра против Чехиње Денисе Алертове која је победила Магду Линет из Пољске са 2:0 сетовима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар