ЕЛ: Швед МВП кола, Штимац предводи скакаче!

Друго коло заредом, најкориснији играч је из екипе која је победила Црвену звезду.

Кошарка 18.01.2018 | 19:45
ЕЛ: Швед МВП кола, Штимац предводи скакаче!
Алексеј Швед заблистао је у уторак у дворани "Александар Николић". Водио је Химки до победе над Црвеном звездом (70:79), тако што је нанизао 29 поена (пет тројки), пет скокова, четири асистенције, једну украдену лопту и једну блокаду.

Сјајни руски бек уз то је седам пута фаулиран, а када се све сабере, забележио је индекс корисности 33 - довољно да постане МВП 18. кола Евролиге.

Тејлор Рочести имао је још већи индекс (38), али како се најкориснији играч бира само из тимова који су остварили победе, плејмејкер црвено-белих морао је да се задовољи местом у идеалној петорци, у којој су још Аугустин Рубит из Бамберга (29), Џордан Тиодор из Арманија (26) и центар Валенсије Бојан Дубљевић (26).

Занимљиво је да је друго коло заредом МВП постао играч екипе која је победила Звезду - претходно је то био Зоран Драгић из Ефеса.

Владимир Штимац у среду је у поразу Ефеса од ЦСКА имао 12 скокова и три блокаде, У скоковима је подједнако успешан био Крис Синглтон (Панатинаикос), док је у блокадама Штимац био без премца у 18. колу.

Он убедљиво држи прво место на ранг листи скакача за целу сезону.

Некадашњи репрезентативац Србије на 18 мечева елитног такмичења је ухватио 134 лопте, у просеку 7,44. Другопласирани Кејлеб Тарзуски (Армани) бележи 6,56, а Џејмс Огастин из Уникахе 6,47 скокова по утакмици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар