ЕXИТ најбољи европски фестивал!

ЕXИТ је званично најбољи фестивал Европе, објављено је синоћ на додјели Европских фестивалских награда у Холандији! ЕXИТ је побиједио у главној категорији у конкуренцији са вртоглавих 350 фестивала из више од 35 земаља, уз преко милион гласова публике и мишљење стручног жирија састављеног од најеминентнијих људи свјетске музичке индустрије.

Србија 18.01.2018 | 11:36
ЕXИТ најбољи европски фестивал!
Еxитови фестивали били су у финалу у чак шест категорија, а сам ЕXИТ у рекордне три категорије, укључујући и освојену главну награду за најбољи велики европски фестивал, те најбољег фестивалског организатора у Европи и награду "Таке а Станд" за друштвени активизам!

Оснивач ЕXИТ фестивала Душан Ковачевић  је казао да је ово заиста невјероватан успјех.

"Након само четири године поново освојити најважнију фестивалску награду на свијету и то у најтежој категорији, гдје су највећи европски и свјетски фестивали са буџетима и преко десет пута већим од нашег. Овим је ЕXИТ Љето љубави 2017 које се састојало од 4 фестивала у Новом Саду, Умагу, Будви и Темишвару, са преко 350.000 посјетилаца, уписано златним словима у свјетску фестивалску историју.", казао је Ковачевић.

. Управо Балкану посвећујемо ову награду са жељом да Еxитових, сада већ пет фестивала у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Румунији, допринесу да се нашим регионом шире поруке љубави и пријатељства. Изузетна је година иза нас, а у овој пред нама су још већи планови које ће сад бити пуно лакше претворити у стварност!"



ЕXИТ је у конкуренцији за главну награду био са другим европским фестивалским гигантима, као што су Гластонбурy, Роскилде, Томорроwланд, Сзигет Фестивал, Лоwландс и многи други. Ово је друга по реду шампионска титула коју је ЕXИТ освојио на Европским фестивалским наградама још од њиховог установљења 2010. године, а сваке године је у најужем избору за најбољи европски фестивал.



ЕXИТ је претходно освојио награду за најбољи велики европски фестивал на Европским фестивалским наградама за 2013. годину, док је 2007. године изгласан за најбољи европски фестивал ван Велике Британије од стране Британских фестивалских награда.

Занимљиво је да је синоћ тријумфовао и миљеник публике овогодишњег Еxит фестивала Раг'н'Боне Ман који је проглашен за најбољу нову звијезду у Европи! Побједнике бира публика из цијеле Европе, заједно са стручним жиријем, који чине истакнути појединци из свијета фестивалске индустрије, а листа добитника налази се на званичном сајту.      

ЕXИТ тим ове године представља највећи фестивалски подухват до сада, под називом ЕXИТ Фреедом 2018, који чине чак пет фестивала у пет земаља.

Предводи их званично најбољи европски фестивал ЕXИТ, а први на реду је Фестивал 84 на олимпијској Јахорини. Слиједе Сеа Стар у Умагу и Револутион у Темишвару као увертира за највеће окупљање на мјесту које чува титулу, Петроварадинској тврђави, док је за саму завршницу љета резервисан

Сеа Данце, који је награду за најбољи фестивал до 40.000 посјетилаца дневно освојио прије три године. Поред Еxита, финалисти у својим категоријама били су још и Сеа Данце, и Сеа Стар и Револутион.

(БН)



 

Коментари / 0

Оставите коментар