Хтели атентатом да почисте Србе

Стране службе са ЦИА на челу, потпомогнуте албанским моћницима, имале су јасан циљ да атентатом на Оливера Ивановића изазову хаос на Косову, а пре свега зауставе преговоре у Бриселу, и то баш када је тамо требало да се прича о Специјалном суду за ратне злочине, сагласни су наши саговорници!

Србија 18.01.2018 | 07:17
Хтели атентатом да почисте Србе
Према њиховим речима, превелика је случајност што је Оливер Ивановић мучки убијен баш оног дана када је у Бриселу требало да се говори о теми од које стрепе албански злочинци ОВК, али и њихови страни помагачи. Хитно повлачење Србије из преговора, те немир и страх који су унесени међу Србима на Косову управо је оно чему су тежили...

- Све ово је већ виђено. Србији се намешта паклена направа која је већ неколико пута експлодирала! Један од циљева атентата на Оливера Ивановића био је да се Србија натера на повлачење из Бриселског преговора око специјалног суда за ратне злочине ОВК који је започео баш у дану када је Оливер убијен. Лично, сматрам да је ово рукопис западних земља са једном од најмоћнијих служби на челу. Данас смо сведоци да понављу исти сценарио. Освета Запада за непослушне Србе је управо на нашим вратима и зато народ Србије треба да се уједини, а опозиција да не користи овај терористички акт за политички маркетинг. Политички редитељ овог убиства седи у тајној служби једне острвске земље, политички саучесници убиства су у међународној заједници - америчкој бази Бондстил - Кфор и Еулекс, јер ништа нису учинили да заштите Србе и српске лидере, док је политички извршилац у Косовској Митровици - уверен је политички аналитичар Саша Боројевић.

Дрецун: Шта кажу Весељи и Вашингтон?

Оливер Ивановић није био политички проблем за актуелну власт и држава је учинила све да му помогне када је био у притвору, изјавио је функционер СНС-а Милован Дрецун и додао да праве информације о убиству треба да дају Кадри Весељи, али и Вашингтон.

- Дилема је следећа: да ли је Ивановићевим убиством завршен план или то треба да буде почетак реализације неког новог плана који има циљ да дестабилизује север Косова - пита се Дрецун.

Еулекс: Приштина одлучује да ли ће дозволити Србији истрагу

Приштина ће донети одлуку да ли ће Србија учествовати у истрази убиства лидера ГИ СДП-а Оливера Ивановића, убијеног у Косовској Митровици, речено је у Еулексу поводом захтева Београда да надлежни органи Србије учествују у истрази Ивановићевог убиства.

- На косовским властима је да одлуче да ли ће Србија учестовати у истрази - рекла је шеф канцеларије за штампу и јавно информисање Еулекса Драгана Николић Соломон на питање да ли је захтев стигао у Еулекс.
И Лидер СРС-а Војислав Шешељ чврсто верује да су странци озбиљно умешани у убиство Оливера Ивановића у Косовској Митровици. Додаје и да је могуће да је нека албанска организација, више или мање блиска режиму у Приштини, убила Ивановића у склопу општих настојања да се укине Специјални суд за ОВК у Приштини.

- Могуће је да Албанци стављају до знања Западу: „Убили смо прозападног политичара, наставићемо да убијамо једног по једног Србина док не укинете Специјални суд за ОВК“ - нагласио је Шесељ гостујући на „Пинку“, па додао:

Ово није уперено само на Оливера Ивановића, разлози су много озбиљнији. Американци су пре два месеца кренули с новом иницијативом за Балкан. Њен репрезент био је Брајан Хојт Ји, који нам је рекао шта Америка хоће, а због чега смо се сви забринули. Пре два-три дана Американци упозоравају да ће доћи до терористичких напада на северу Косова. То може значити и спровођење терора, а терор чини власт над локалним становништвом. Ако је то терор, онда је реч о албанским властима - рекао је Шешељ и додао да је убиство Ивановића само иницијална каписла, те да се спремају много горе ствари.

Албанци одредили следећу мету

Само дан после атентата на Оливера Ивановића у Косовској Митровици, мета претњи је још један српски политичар с Косова и Метохије. Наиме, извори блиски косовском порталу на албанском језику „Индексонлине“ кажу да је Братиславу Николићу угрожен живот! Према изворима „Индексонлине“, градоначелнику Штрпца, упућене су озбиљне претње о којима је упозната КИА.

(Ало)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хм

18.01.2018 06:53

Кратко и јасно циста лаз! Оливер никад није спомињао Албанце ни ЦИА а и засто би кад је он Албанцма исао на руку? Бице да некакви струцњаци знају боље ста се десило од Ивановицеве Супруге и родбине!? Кад би се и пронасао убица и да није Албанац они би рекли да је пијо кафу са једном Албанцем и да то није Србин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгсн

18.01.2018 09:05

Зато изгледа ти све знаш..

Name

ВЕРОВАТНО

18.01.2018 10:16

ДА СИ ТИ ТАКО ПАМЕТАН ТОГ ДАНА ДРЗАО МИКРОФОН *ВИЛИЈАМУ ВОКЕРУ КОИ ЈЕ ДАВАО ЗАДАТАК ХАРАДИНАЈУ*

Name

Ориц

18.01.2018 06:53

Стварно ови новинари и Срби који повјерују у ову прицу су бозе сацувај,па ко уби Дзиндјица,јел и он сметао Косоварима и Муслиманима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таутологија

18.01.2018 07:01

Иста мантра,иста мета исто остојање.Веома слична прича из деведесетих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузна реалност

18.01.2018 07:36

Прица је потпуно иста, само фали јос НАТО бомбардовање. Од насих "савезника"..

Name

косово

18.01.2018 07:25

Убиством оливера покусали да оцисте косово и метохију тоцемо да видимо имали јос правог србског ината оливеру слава и покој његовој дуси садаце бити са царом лазом и косовским јунацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.01.2018 07:39

Ста це плицати политицари и аналитицари ако се утврди ко је убица????

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТЕЦЕ

18.01.2018 10:17

НЕСТАЦЕ У МИСЈОЈ РУПИ.