Ново појачање: Послије Вона, Бонџа Си у Партизану!

Доскорашњи крилни кошаркаш АЕК из Атине Бонџа Си нови је играч Партизана, потврдио је београдски клуб.  Партизан довео и Француза! Клуб из Хумске ангажовао и доскорашњег играча АЕК-а из Атине, као решење за обе крилне позиције. Уговор до краја сезоне.

Кошарка 17.01.2018 | 20:15
Ново појачање: Послије Вона, Бонџа Си у Партизану!
Француски кошаркаш, рођен 1990. године у Паризу, потписао је са црно-белима уговор до краја сезоне.

Си је сезону 2017/18 започео у атинском АЕК-у, а пре тога је наступао за француске тимове, АСВЕЛ, Нанси и По Ортез.

Нови кошаркаш Партизана, висок је 204 центиметра и игра на позицијама крила и крилног центра.

Пре професионалне каријере, Бонџа Си је студирао на Њу Мексико Стејт универзитету где је у својој последњој сезони био стартер у свакој од 35 одиграних утакмица и доспео у идеалан тим западне конференције.

Радно је у Партизану у последњој недељи "прелазног рока"! Црно-бели су после новог центра Ђорђа Гагића и комбо бека Квамија Вона довели и ново решење на позицији крила и крилног центра, објавио је портал "Баскетбалл спхере", а потврда је стигла и из клуба.

Последње појачање клуба из Хумске зове се Банђа Си, рођен је у Паризу 1990. године, висок 204 центиметра и професионалац је од 2013. године, када као свршени студент Њу Мексико Стејта није одабран на НБА драфту.

Момак који има пасош и земље у којој је рођен и Малија потписао је уговор са Партизаном до краја сезоне.

Си је прве четири године каријере провео у Француској (По Ортез, Нанси и Асвел), а почетком ове сезоне био је члан АЕК-а из Атине.

Пре него што је отишао у Америку као тинејџер, Си је био и члан академије Гран Канарије.

Подсетимо да у петак у 23.59 истиче последњи рок за регистрацију нових играча у АБА лиги, после чега неће бити промена у тимовима до краја "јадранске" сезоне.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар