Нема услова за живот у дому

Студенти смјештени у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци траже да буду ослобођени плаћања смјештаја све док се ситуација у свим павиљонима оштећеним у олујном невремену не ријеши, те услови становања буду доведени на пристојан ниво.

Република Српска 17.01.2018 | 07:38
Нема услова за живот у дому
асад су студенти првог и другог павиљона ослобођени трошкова смјештаја јер су највише оштећени и само дио је у функцији, а цијена је смањена у трећем и четвртом павиљону, међутим студенти сматрају да смјештај треба да буде бесплатан док се не уради комплетна санација дома.

Павиљони су оштећени у првој половини децембра током олујног невремена које је погодило Бањалуку, када су студенти привремено евакуисани из соба.

Зоран Бабић, директор СЦ "Никола Тесла", казао је да су захтјеви студената нереални, те да су студенти прва два павиљона ослобођени плаћања, док је студентима из трећег и четвртог павиљона умањена цијена смјештаја.

"Они траже да сви студенти буду ослобођени плаћања... По мени то није реално и Управни одбор ће се морати огласити што се тиче захтјева студената", казао је Бабић.

Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената СЦ "Никола Тесла", истакао је за "Независне" да су захтјеве предали Управном одбору, а не директору.

"Не знам зашто се директора тичу наши захтјеви, а самим тим ако су наши захтјеви нереални зашто он није обезбиједио топлу воду у трећем павиљону студентима, те зашто није обезбиједио основне животне услове у СЦ 'Никола Тесла' за наше студенте", казао је Карлица.

Према његовим ријечима, студенти трећег павиљона немају топлу воду ни гријање у вечерњим часовима.

"Ми ћемо остати истрајни у нашим захтјевима до краја. Баш због тога што студенти немају основне услове тражићемо да сви буду ослобођени плаћања смјештаја, све док се не заврши санација дома", казао је Карлица.

Према његовим ријечима, у собама које су предвиђене за двије особе сада их живи по четворо.

"Нереално је да их буде толико у собама, али таква је ситуација. Била је евакуација, студенти су се солидарисали, изашли у сусрет једни другима и не праве проблем да у соби буду по четири кревета", истиче Карлица.

Тврди да студенти уче по ходницима јер је читаоница у четвртом павиљону малог капацитета.

Једна студенткиња из Добоја која је била смјештена у други павиљон истиче да је овај павиљон и даље закључан, те да санација није почела.

"Иако су рекли да би до марта све требало да буде завршено, ми мислимо да од тога нема ништа", казала је ова студенткиња.

Како каже, пресељена је у четврти павиљон, гдје су у собу убачена још два кревета.

"Тешко је спремати испите у тако накрцаној соби. Санација свих павиљона требало би да се уради што прије", каже ова студенткиња.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Али, зато!

17.01.2018 07:12

Оних 7 500 000 КМ које припадају Универзитету у Бањалуци, од земљиста на Бањалуцком пољу, гдје Мисковиц гради трзни центар, а зели да их се докопа приватна фирма Лактинг из Лактаса - те паре би ријесиле многе проблеме на Универзитету у Баној Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупан

17.01.2018 09:23

Мисковиц гради на земљишту Караца ... а питање према свима .. ције је земљиште на којем се налази сада универзитет ... које то земљиште додијелио универзитету ... реците једном и да ли уопште знате ... колики су трошкови на мјесечном нивоу универзитета у бања луци ... струја , вода , плате , гориво , телефони , колико професора има ... које су им плате и на крају ко то све плаћа....

Name

Глупан

17.01.2018 07:30

Ко је изводјац радова... ко је потписао техницки пријем...колико је то костало новаца ... која којмисија ја одабрала изводјаца.... имена цланова комисије имена изводјаца радова... е онда це се зец истјерати из суме .. Мирјаниц и Бранковиц направисе куце у Новој Вароси ... плате им добре ... купе куце ... срусе па направе нове.... све је то у приватним рукама и домови и факултети .. само их дрзава плаца... ајмо људи ода де

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

17.01.2018 07:38

Сад хајте у Додикову вилу празна је док се дом не среди Додо је пружене руке увијек био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Декан Боки

17.01.2018 07:49

Преселите се у зграду владе,тамо има топле воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

17.01.2018 08:06

А СМЈЕСТАЈ У МИНИСТРОВОМ АУТУ БАР ПРИВРЕМЕНО ЈЕР ЈЕ СВАКАКО СВАКИ ДАН ПРАЗНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мина

17.01.2018 09:26

Аустрија је прошле године послала на више адреса обавијест да не гарантују више за квалитет градње појединих објеката након истека рока гаранције у трајању од 100 година а што је градјено у доба Аустроугарске. Е због тога нас је свијет оставио у прашини.... Код нас и ако има гаранције, нема је баш за оно што се покварило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање је сад

17.01.2018 09:31

Шта је апартманима у згради владиној..?? Тамо гдје одсједају певаљке, смз. аналитичари, лобисти, тајни невидљиви савјетници, тешка мрака..??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

услови

17.01.2018 09:51

Услове у студенским павиљонима це писати цланови снсд по њиховим прописима одсада морају сви студенти дасе понасају или це добити отказ из студењака.

ОДГОВОРИТЕ