ЕЛ: Милутинов и Мусли одлични у побједама!

Пуче Барса, Дубљевић је мачка! Валенсија боља од каталонског гиганта - 81:76. Екипа Олимпијакоса победила је са убедљивих 94:64 Макаби из Тел Авива, у 17. колу Евролиге.  Макаби "нуди" осмо место.  Мусли и Милутинов разиграни у победама својих тимова, Мицић добар у поразу.  Макабијев зид плача у Пиреју! Милутинов одличан, Мусли још бољи! Олимпијакос убедљив код куће, Бросе срушио Шараса.

Кошарка 16.01.2018 | 23:20
ЕЛ: Милутинов и Мусли одлични у побједама!
Изабраници Јаниса Сферопулоса меч су решили већ на полувремену, а наставку меча разлика је само расла.

Српски кошаркаш Никола Милутинов одиграо је одличан меч, пошто је за 22 минута постигао 12 поена, уз седам скокова, за укупно 21 индексни поен.

Најефикаснији у победи био је Василис Спанулис са 13 поена, а томе је додао и седам асистенција.

У пораженом саставу 13 поена је постигао Пјер Џексон, док је 10 убацио Алекс Тајус.

Српски кошаркаши били су у запаженим улогама у уторак увече, када је на програму био први "пакет" утакмица 18. кола Евролиге.

Некадашњи центри Партизана, Никола Милутинов и Дејан Мусли, имали су двоцифрен учинак у победама Олимпијакоса, односно Бамберга, као и Василије Мицић у поразу Жалгириса.

Олимпијакос је декласирао Макаби резултатом 94:64, па ће представник Израела у четвртак бити додатно мотивисан да се пред својим навијачима искупи у сусрету са Црвеном звездом.

Макабију је то пети пораз у последњих седам мечева, али је и даље на осмом месту и једина екипа која може да га сустигне је Басконија, ако у среду успе да направи изненађење и победи Реал у Мадриду.



Звезда, Уникаха и Барселона могу само да жале што у последњих неколико кола нису били учинковитији, јер им је Макаби дао сасвим довољно прилика да се наметну као озбиљни кандидати за Топ 8 фазу Евролиге.

Милутинов је "поносу Израела" за 22 минута убацио 12 поена (шут 6/7), уз седам скокова, две асистенције и једну блокаду, тако да после краћег одсуства због повреде наставља да се враћа у топ форму.

Олимпијакос је зрео за највише домете, баш колико  Макаби није зрео да направи искорак у односу на мучну прошлу годину. Понос Израела је посрамљен у Пиреју. Велики кошаркашки класик претворен је у обичну игру мачке и миша. На крају Олимпијакос је против Макабија славио са великих 94:64.

Тим Невена Спахија готово да није био конкурентан домаћину. Олимпијакос је брзо стекао двоцифрену предност, а потом је само увећавао. Како је Макаби играо у дворани Мира и Пријатељства најбоље илуструје следећи податак - гости су за 16 минута наставка постигли исто толико поена.

Са друге стране Олимпијакос је био врло, врло разноврстан. Велику улогу у тријумфу над Макабијем имао је потенцијални репрезентативац Србије Никола Милутинов. Он је постигао 12 поена и уписао седам скокова уз фантастичан шут из игре 6/7.

Одлика великог тима и клуба је да се никада не преда. А баш то је урадио Макаби. Игра израелског тима у последњој деоници потпуно се распала. Нешто бољи од осталих био је Пјер Џексон са 13 поена и три скока.

Кошаркаши Бросе Бамберга савладали су пред домаћом публиком Жалгирис из Каунаса са 93:86. Дејан Мусли одиграо је сјајно, пошто је за 22 минута постигао 14 поена, уз шест скокова и три асистенције.

Најбољи учинак имао је Огастин Рубит који је убацио 22 поена, уз седам скокова, док је Данијел Хекет постигао 16.

У пораженом саставу Василије Мицић је убацио 12 поена и поделио четири успешна додавања, док је најефикаснији био Ерон Вајт са 23 поена.

Екипа Валенсије пред домаћом публиком савладала је Барселону са 81:76.

Билистао је Бојан Дубљевић са 19 поена и седам скокова, Рафа Мартинес је постигао 13, док је Дорнекамп убацио 12.

Код гостију Пјер Оријола је постигао 15 поена, док су по 14 имали Наваро и Ертел.

Мусли је победи над Жалгирисом (93:86) допринео са 14 поена, шест скокова, три асистенције и једном блокадом за 22 минута.

Уз Аугустина Рубита и Данијела Хекета био је међу "ударним иглама" Бамберга, а после избора у идеалну петорку кола прошле недеље, полако може да почне прича о серији квалитетних партија некада велике наде српске кошарке.



Василије Мицић је у Жалгирисовом трију плејмејкера, са Пангосом и искусним Удрихом, у уторак пружио можда и најбољу партију, али није могао да прикрије чињеницу да је његов тим запао у малу кризу.

Некадашњи "плеј" Меге и Црвене звезде за 23 минута је убацио 12 поена (3/6 за два поена, 1/3 тројке, 3/3 слободна бацања), ухватио четири лопте под кошем и једном асистирао.

Жалгирис у последња три кола има још пораз од Звезде и "ишчупану" победу над Уникахом.

Мало изненађење направио је немачки представник Бросе. У дуелу најперспективнијих тренера Евролиге Тринкијери је извојевао победу над Шарунасом Јасекевичијусом: Бамберг - Жалгирис 93:86

Литвански представник је био бољи ривал у првом полувремену. Међутим, није успео да направи осетнију предност. После 20 минута Жалгирис је имао осам поена вишка. Брзо су то Немци истопили. Велику улогу у преокрету имао је српски центар Дејан Мусли. Он је меч завршио са 14 поена и шест скокова.

Код Жалгириса убедљиво најјача карика био је Милакнис са 18 поена. Занимљиво, до те цифре дошао је са шест погођених тројки из осам покушаја.  

Василије Мицић је стао на 12 поена и честири скока.

Могао је у финишу Жалгирис да направи преокрет. Кевин Пангос је разиграо цео тим, али је Бросе на крају издржао.

Кроз два дана дочекују све бољу Валенсију, која је против Барселоне уписала трећи тријумф у последња четири меча Евролиге.



РЕЗУЛТАТИ 18. КОЛА:

Црвена звезда - Химки 70:79

Бамберг - Жалгирис 93:86
/Рубит 22, 7ск, Хекет 16 - Вајт 23, 8ск, Милакнис 18/

Олимпијакос - Макаби 94:64
/Спанулис 13, 7ас, Меклин 12 - Џексон 13, Тајус 10/

Валенсија - Барселона 81:76
/Дубљевић 19, 7ск, Мартинез 13, 5ск, 4ас - Ориола 15, Ертел 14, 10ас/

среда:

ЦСКА - Ефес 18.00
Фенербахче - Панатинаикос 18.45
Реал - Басконија 20.45
Армани - Уникаха 20.45

ТАБЕЛА: ЦСКА 13-4, Олимпијакос 13-5, Панатинаикос 12-5, Реал 11-6, Фенербахче 11-6, Жалгирис 11-7, Химки 10-8, Макаби 9-9, Басконија 8-9, Уникаха 7-10, Звезда 7-11, Бамберг 7-11, Барселона 6-12, Валенсија 6-12, Ефес 5-12, Армани 4-13.

Коментари / 0

Оставите коментар