Алимпијевић: Много тежак јануар...!

"Није Перо Антић једини играч који има ситну повреду", рекао тренер Звезде после пораза од Химкија.

Кошарка 17.01.2018 | 15:15
Алимпијевић: Много тежак јануар...!
Црвена звезда мтс није имала решења за Алексеја Шведа и за грешке у својој игри, које је Душан Алимпијевић после меча брзо лоцирао.

"Веома је јасна ситуација за нас, примили смо у првом полувремену 31 поен, а у другом примили смо 48 поена. Изгубили смо енергију за борбу против тима као што је Химки и нисмо успели да исконтролишемо Шведа у другом полувремену", рекао је тренер Звезде.

Алимпијевић је после четвртог меча свог тима у последњих осам дана и вече уочи пута у Тел Авив, на гостовање Макабију, говорио и о енергији.

"Дефинитивно се види тај енергетски пад, где не може да се нађе један расположен играч осим Рочестија и донекле Дангубића у првом полувремену. Једноставно, овакве утакмице тад не можемо да добијемо, а кад се истрошимо толико у одбрани, онда не можемо да добијемо ако немамо неко олакшање у нападу", рекао је он.

Алимпијевић је рекао да "овакве утакмице долазе" и да с обзиром на речено не би требало давати претерану тежину процентима шута.

"Са идејама које смо имали на почетку сезоне, овакав ритам у ком смо практично без тренинга је врло тежак. Сваки наш период тренирања се после одразио на играње утакмица у Евролиги и АБА лиги, сваки улазак у фазу нетренирања, кад идемо из лета у лет... Сутра смо већ у пола један на аеродрому, одмах после Израела играмо против МЗТ-а...".

"Много тежак јануар, а неки данак из децембра се препознаје у овом месецу".

Упитан да ли је Перо Антић имао ограничену минутажу због повреде, шеф струке црвено-белих одговорио је потврдно.

"Није он једини играч који има ситну повреду, има их више. Перо је одиграо данас на договор да покуша, али та повреда захтева и паузу поред терапија. То ћемо санирати после утакмице. Има их још неколико са повредама и то видите и сами, јер неке ствари које се дешавају су потпуно атипичне за ову екипу и ове појединце...", додао је тренер Звезде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар