Овације ''Ђенки'', увреде за Марковића!

Ђенка поново дигао Пионир на ноге! Овације за некадашњег бека црвено-белих.  Поклони за Џенкинса, увреде за Марковића! Ружне речи у хали на рачун дугогодишњег репрезентативца, који је стигао у Београд у дресу Химкија.  Марковић: Нема љутње, уживао сам у Пиониру! "Сигурно неће да навијају за мене", рекао српски плејмејкер после утакмице против Звезде, током које је био и вређан са трибина.

Кошарка 17.01.2018 | 11:15
Овације ''Ђенки'', увреде за Марковића!
Свечаност, па увреде у "Пиониру".

Чарлс Џенкинс, бивши играч Звезде, дочекан је аплаузима и дресовима домаћина на утакмици свог Химкија против црвено-белих, међу којима је провео три лепе године.

После кратке церемоније и почетне серије тројки Немање Дангубића, догодио се и ружнији део вечери, када су се чуле и увреде на рачун плејмејкера руског тима, Стефана Марковића.

Срчани српски кошаркаш, који је кроз целу каријеру синоним за фер-плеј и борбеност, нашао се на мети дела Звездине публике после дуела са Матијасом Лесором, снажног фаула и кратког клинча.

Од тог тренутка узет је на "зуб" у Пиониру, дозиван је на клупи и називан погрдним речима.

Ружна слика из "Пионира" и заиста непримерен однос према бившем репрезентативцу, момку који је и те како задужио српску кошарку.

Марковић: Нема љутње, уживао сам у Пиониру! "Сигурно неће да навијају за мене", рекао српски плејмејкер после утакмице против Звезде, током које је био и вређан са трибина.

Стефан Марковић одиграо је у уторак први клупски меч у хали "Пионир" још од 2010. године, када је био плејмејкер Хемофарма.

Борбени Србин био је уз Алексеја Шведа најбољи играч Химкија, а његов клинч са Матијасом Лесором покренуо је звиждуке и увреде на рачун дугогодишњег репрезентативца.

После утакмице, Марковић је рекао да је амбијент био прелеп и да су сви у његовој екипи знали шта да их очекује.

"Знали смо шта нас очекује, прелеп амбијент, увек је лепо играти. Овакве утакмице додатно мотивишу, а не кад играш пред празним халама. Бар овде дођеш и уживаш кошаркашки".

У осврту на утакмицу, рекао је да се Химки није предавао када је Звезда повела двоцифреном предношћу, а на коментар да је одиграо веома добро, искусни "плеј" се насмејао.

"Да одиграм и ја једну утакмицу. Осетио сам да могу и трудио сам се да одрадим свој посао, мотивисан сам лепо, прелепо је овде играти, вратио се тај стари осећај кад сам играо овде. Екстра мотивација".

Упитан за звиждуке, рекао је да у томе не види ништа посебно.

"То је нормално, сигурно неће да навијају за мене. Играм за Химки, тако да је то нормално да ће да ми звижде. Волим, као што и већина играча воли да игра у оваквим атмосферама, лепо ми је било, уживао сам, борио сам се за клуб за који играм, нити се љутим, нити било шта".

На питање да ли је очекивао такав дочек, одговорио је...

"Нисам очекивао да ће да ми тапшу и да ме бодре. Мене то мотивише, а не само када само посматрају, то је и мени мотивација. Мислим да је било лепо".

Током утакмице неколико пута је и гестикулирао ка делу трибина и објаснио је о чему се радило.

"Имам овде другаре, у Београду сам рођен и одрастао, имам другаре који навијају за Звезду, и породицу и све... Тако да сам са њима имао мало прозивки пре утакмице и током утакмице", насмејао се Марковић пре одласка из хале у којој је претходних година играо само у дресу Србије.

Ђенка поново дигао Пионир на ноге! Овације за некадашњег бека црвено-белих.

Она беспрекорна рола против Буђевељника, много тројки и френетична одбрана... Навијачи Црвене звезде памтиће дуго заоставштину Чарлса Џенкинса у дресу клуба са Малог Калемегдана.

Видело се то и пре сусрета Црвене звезде и Химкија. Амерички бек, са пребивалиштем у Русији, добио је аплаузе чим је крочио на паркет дворане Пионир.

Ерупција је уследила непосредно пре почетка меча. Из руку Небојше Илића Џенкинс је добио урамљени црвено-бели дрес. Био је то сигнал да 6000 људи устане на ноге и као један загрми: „Ђенка, оооо“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар