Куп Српске у рукама Студент Игокее!

Кошаркаши Студента Игокее освојили су први трофеј у Купу Републике Српске послије праве драме и продужетка у финалу са екипом Младости у Мркоњић Граду!

Кошарка 17.01.2018 | 12:15
Куп Српске у рукама Студент Игокее!
Изабраници Жарка Милаковића су у финалу у Мркоњић Граду савладали домаћу Младост резултатом84:94 (15:15, 24:10,17:24, 16:19, 12:22) и по први пут подигли трофеј намијењен побједнику најмасовнијег такмичења Српске.

Екипа Горана Сладојевића све је спремила за треће узастопно славље у Купу Српске, али тако нису мислили јуниори Игокее, који су у пресудним тренуцима успјели да сачувају мирноћу и преко Аљоше Јанковића изборе продужетак (72:72), а потом у додатних пет минута и да "преломе" утакмицу против много искуснијих Мркоњићана!

У првој четвртини играло се у "егалу", међутим, у другом периоду домаћи кошаркаши успјели су да стекну двоцифрену предност и на одмор оду са резултатом 39:29.

У трећем кварталу млади "игоси" су успјели да смање разлику на пет погодака и запријете Младости, али је средином четвртине домаћин преко Стефана Мијовића направио мини-серију погодака и одбио све нападе.

Ипак, у финишу су Александровчани захваљујући одличној партији Далибора Илића успјели да се потпуно врате у меч (53:51), да би се у посљедњих 10 минута ушло са предношћу Мркоњићана од "плус три" (56:53).

Студент Игокеа је у првим минутама посљедњег периода успјела и да преузме вођство од четири разлике "закуцавањем" Илића, међутим, тада је на сцену ступио сјајни Никола Кочовић и са шест везаних поена вратио предност у корист Младости (67:61).

Милаковићев тим је заостајао само два поен за Младости и имао оосљедњи напад у којем је капитен Александровчана Аљоша Јанковић погодио двојку за изједначење и продужетак (72:72).

У додатних пет минута, "игоси" су били присебнији и брзо повели са 10 разлике (82:72) што су успјели да сачувају до краја за велико славље и први освојени трофеј у Купу Српске!

Госте је до првог пехара у финалу предводио Далибор Илић са 24 кошева, а добру партију пружили су Немања Николић са три поена мање, те Немања Живковић са 14 погодака. Аљоша Јанковић, Вељко Чечавац и Душан Лакић су укњижили по девет кошева.

У мркоњићком табору најефикаснији је био Никола Кочовић са 27 поена, Стефан Мијовић је постигао 21, а Сретен Кнежевић је убацио 16 погодака. 

Најтрофејнији клуб у Купу РС је сениорски тим Игокее са 11 пехара, слиједи потом бањалучки Борац, који има девет трофеја, а на трећем је Младост са два. По један освојени Куп РС имају Славија (Источно Сарајево), Леотар (Требиње), гатачка Младост и сада Студент Игокеа.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар