Доелман велико појачање Будућности!

Првопласирани тим АБА лиге ангажовао је искусног америчког крилног центра.  Трансфер бомба на Јадрану: Доелман у Будућности! Уговор је потписан на три месеца.

Кошарка 17.01.2018 | 18:15
Доелман велико појачање Будућности!
Трансфер бомба на Јадрану - Будућност је ангажовала искусног шутера Џастина Доелмана!

Првопласирани тим АБА лиге најозбиљније је схватио тренутну позицију на табели, па је шест кола пре краја лигашког дела одлучио да се значајно појача за плеј-оф! 

Доелманов агент Мишко Ражнатовић је у свом стилу на друштвеним мрежама поставио загонетку, а на крају се испоставило да се ради управо о момку из Охаја, који може да одговори изазову на више позиција. 

"Доелман се у претходном периоду опорављао од повреде, што нам је омогућило да се договоримо са њим у оквирима буџета који је далеко мањи него што је уобичајено за играча оваквог калибра. Захваљујући томе што је тренутно слободан, указала нам се сјајна прилика да један од најбољих играча у Европи заигра за наш клуб. О њему не треба трошити речи, његово име је сврстано у сам врх кошарке на нашим просторима. Изузетно сам задовољан што ћемо појачати позицију под кошем и бити тврд орах за све противнике. Свесни смо да нам је био потребан високи играч и ово неочекивано и заиста фантастично појачање нам даје додатни ветар у леђа", рекао је први човек Будућности Драган Бокан.

Дуго је Будућност била у потрази за појачањем на унутрашњим позицијама, а у уторак је из Подгорице одјекнула права трансфер "бомба".

Уговор са "плавима" потписао је Американац Џастин Доелман (32 године, 208 цм), претходних сезона истакнути играч Барселоне и Валенсије.

Доелман је јесенас кратко наступао за Ефес, али је због његове повреде леђа сарадња прекинута.

Осим што заузима прво место на табели АБА лиге, Будућност са великим амбицијама наступа и у Еврокупу. После два кола Топ 16 фазе има скор 1-1 и у наредна два меча против италијанског Трента би могла да заврши значајан део посла око пласмана у четвртфинале.

Бокан је за МОНДО рекао да Доелман стиже у Подгорицу у четвртак, а да се његов деби очекује у недељу против Олимпије, или 24. јануара у Тренту.

"Изузетно сам задовољан што ћемо се појачати под кошем и бити тврд орах за све противнике. Свесни смо да нам је био потребан високи играч и ово неочекивано и заиста фантастично појачање нам даје додатни ветар у леђа", завршио је први човек "плавих".

Доелман је 2013. и 2014. биран у идеалну петорку Еврокупа, а 2014. био је МВП финала тог такмичења и МВП шпанског првенства.

Прошле сезоне у дресу Барселоне је бележио просечно 7,8 поена и 3,1 скокова на 15 мечева Евролиге.

Уговор је потписан на три месеца, односно до краја плеј-офа Јадранске лиге. Доелман је сезону започео у Ефесу, где се касније повредио, а недуго затим је и раскинуо сарадњу са клубом из Истанбула. 

ИГРАО И ЗА ТЗВ. КОСОВО

Доелман је лета 2016. као натурализовани играч наступао за репрезентацију отцепљене српске покрајине, у оквиру квалификација за Европско првенство.

Клубови са Јадрана имају рок да појачају своје редове до 19. јануара у поноћ. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар