Монструозни Јанис, Хокси добили Спарсе, а Гризлиси Лејкерсе!

Леброн не може сâм – Вориорси славили и у Охају! Голден Стејт Вориорси савладали су Кливленд Кавалирсе као гости у великом дербију НБА лиге – 118:108. Гризлиси серијом 28:10 срушили Лејкерсе! Мемфис Гризлиси савладали су Лос Анђелес Лејкерсе на домаћем паркету – 123:114. Хокси изненадили Спарсе, Марканен пише историју! Атланта Хокси изненадали су Сан Антонио Спарсе, Никсима је припао дерби Њујорка са Нетсима, док су Чикаго Булси били бољи од Мајами Хита. Монструозни Јанис, Ембид разбио Торонто! Крило Милвоки Бакса Јанис Адетокумбо имао је 27 поена и нестварних 20 скокова у победи Милвоки Бакса над Вашингтон Визардсима у престоници САД, 104:95.

Кошарка 16.01.2018 | 12:30
Монструозни Јанис, Хокси добили Спарсе, а Гризлиси Лејкерсе!
Адетокумбо је у скоку био доминантан али у шуту није, па је Грк утакмицу завршио са свега 9 од 23 из игре.

Темпо једне и друге екипе је током читавог меча био мање или више уједначен, а изузев у трећој четвртини Бакси нису успевали да се одлепе иако су водили током већег дела меча.

Вашингтон је успео да преокрене, али је на 93:91 за домаћина, Јанис повео серију 11:0 у финишу и Бакси су победили, а Адетокумба је публика испратила скандирањем "МВП". Уз Адетокумба ефикасан је био и Ерик Бледсо са 23, те Малколм Брогдон са 16 и Крис Мидлтон са 19 поена. 

На другој страни је Џон Вол имао 27 поена али шут 7/22, а Бредли Бил је имао 19. 

Визардси су били очајни у чувању лопте, изгубили су чак 23, док су Бакси били изненађујуће добри у шуту за три за своје уобичајене стандарде око 35%. Погодили су осам од 16 тројки и то им је између осталог да дођу до 23. победе из 43 меча и буду седми на Истоку. Вашингтон је две позиције изнад са 25 победа и 19 пораза.



С друге стране, феноменалну партију пружио је и Џоел Ембид у победи Филаделфија 76ерса над Торонто Репторсима – 117:111.

'Џо-Џо' је за 34 минута на паркету убацио исто толико поена (10/16 за два, 1/5 за три), уз 11 ухваћених лопти и три асистенције.

Најбоље га је пратио Ти-Џеј Мекконел са 18 поена, осам асистенција, шест скокова и три украдене лопте. Џеј-Џеј Редик додао је 15, Бен Симонс 12, а Дарио Шарић и Роберт Корвингтон по 11 поена.

Код гостију из Канаде највише се истакао Демар Дероузан са 24 поена (8/14 за два, 0/4 за три) и пет додавања, а сјајан је био и резервиста Делон Рајт са 20.

Кајл Лаури убацио је 13 поена и имао седам скокова, док је Паскал Сиакам имао 11.



Хокси изненадили Спарсе, Марканен пише историју! Атланта Хокси изненадали су Сан Антонио Спарсе, Никсима је припао дерби Њујорка са Нетсима, док су Чикаго Булси били бољи од Мајами Хита.

Домаће је до победе у Џорџији 102:99 предводио Денис Шредер са 26 поена (9/16 за два, 1/4 за три), шест асистенција и пет скокова.

Одличан је био и Ерсан Иљасова са 20 поена и пет ухваћених лопти, Двејн Дедмон имао је дабл-дабл са 12 поена и десет скокова, Џон Колисон такође је убацио 12 поена, а Кент Бејзмор и Марко Белинели додали су по десет.

У екипи из Тексаса на нивоу је био само Ламаркус Олдриџ са 25 поена (10/19 за два, 1/2 за три) и 11 скокова. 

Пети Милс и Кајл Андерсон забележили су по 13 поена, Дени Грин 11, док је двоцифрен учинак имао само још Давис Бертанс са 10.



Најзаслужнији за победу Никса у дербију 'Велике јабуке' од 119:104 био је двојац Кристапс Порзингис-Мајкл Бизли.

Летонац је уписао 26 поена (6/11 за два, 2/3 за три) и имао девет скокова, док је феноменални резервиста имао три поена мање (9/17 за два, 1/1 за три), али и скок више, уз такође две блокаде.

Даг Мекдермонт учестовао је у тријумфу са 13 поена, а Френк Нтиликина имао је дабл-дабл са по 10 поена и асистенција, уз седам ухваћених лопти.

Нетсе је предводио Демаре Керол са 22 поена (4/8 за два, 2/5 за три), осам ухваћених лопти и три успешна додавања, а одличан меч одиграо је и Карис Леверт са 20 поена и седам скокова.



Истовремено, Лаури Марканен наставио је да пише неке нове странице историје НБА, поставши у победи Булса над гостима са Флориде 119:111 играч који је најбрже стигао до 100 погођених тројки у најјачој лиги света. 

Млађани руки из Финске постигао је 17 поена (3/7 за два) и имао девет скокова, уз тачно 50 одсто шута за три поена (3/6 за три). 

Најбољи је био све бољи Џастин Холидеј са 25 поена и четири ухваћене лопте, опорављени Зек Лавин забележио је 18 поена и по пет скокова и асистенција, док је исти кошгетерски учинак имао и Никола Миротић са клупе. 

Хиту нису помогла ни три играча са преко 20 поена на свом конту – Горан Драгић имао је 22 поена (7/11 за два, 0/6 за три), девет асистенција и пет скокова, Кели Олиник додао је поен мање, поред осам проигравања, а Вејн Елингтон 20 поена.

 



Гризлиси серијом 28:10 срушили Лејкерсе! Мемфис Гризлиси савладали су Лос Анђелес Лејкерсе на домаћем паркету – 123:114.

Гризлиси су водили током готово целог меча, али су гости успевали да држе прикључак све до финиша треће деонице, када су домаћи направили серију 28:10 вредну тријумфа.

Мемфис је одиграо сјајан меч на тимском плану, пошто је чак осам играча имало двоцифрен учинак.

Највише се истакао Тајрик Еванс, коме је само један скок недостајао за трипл-дабл – 15 поена, 12 асистенција и девет скокова. 

Најефикаснији је био Дилон Брукс са 19 поена, Марк Гасол убацио је два мање, уз седам ухваћених лопти и четири асистенције, док су Вејн Шелден и Џејмс Енис ИИИ додали по 13. 

Код гостију се највише истакао Кентавијус Колдвел-Поуп са 27 поена и седам скокова, али су га испратили само Кајл Кузма са 18 пеона, седам ухваћених лопти и пет додавања, однсоон Џош Харт са 16 поена.

Леброн не може сâм – Вориорси славили и у Охају! Голден Стејт Вориорси савладали су Кливленд Кавалирсе као гости у великом дербију НБА лиге – 118:108.

Актуелни шампиони нанели су и други пораз највећем ривалу ове сезоне, преломивши меч у своју корист крајем треће и почетком последње деонице.

Домаћин је боље почео, предвођен феноменалним Леброном Џејмсом, који је убацио 16 поена већ у првој четвртини, али је поново до изражаја дошла 'дужа' клупа, односно већи број расположених стартера у тиму Стива Кера.

Блистао је Кевин Дурент са 32 поена (5/10 за два, 4/6 за три), осам асистенција, пет скокова и три украдене лопте, а ништа лошији није био ни Стефен Кари са 23 поена, уз такође осам асистенција и четири ухваћене лопте. 

Огроман допринос, као и увек, дао је Дрејмонд Грин са 11 поена, 16 скокова, девет проигравања и две блокаде, док је Клеј Томпсон додао 17 поена.



Леброн је меч завршио са 32 поена (12/16 за два, 0/2 за три), осам скокова, шест асистенција, четири рампе и три украдене лопте, али су га на прави начин испратили само Кевин Лав и Ајзеа Томас.

Лав је поред 17 поена имао и седам ухваћених лопти и три асистенције, док је И.Т. убацио 19 поена и имао четири успешна додавања, али уз лош проценат шута из игре (7/14 за два, 1/7 за три).

Двоцифрен је био само још Двејн Вејд са 10 поена, седам скокова и пет асистенција с клупе.

Вориорси су забележили 13. тријумф у низу, други над Кливлендом ове сезоне, док су уједно продужили све дубљу кризу Кавса који су поражени четврти узастопни пут, односно чак осми у последњих десет сусрета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар