Родитељи држали дјецу у оковима

Полиција у америчкој савезној држави Калифорнији спасила је у недељу из смрдљиве и прљаве собе у породичној кући у Перису, градићу 113 километара источно од Лос Анђелеса, чак тринаесторо браће и сестара, које су тамо оковали у ланце њихови родитељи. Како јавља Реутерс, све су жртве биле тешко изгладњеле и везане ланцима за кревете, а старости су од само двије до 29 година.

Свијет 16.01.2018 | 10:20
Родитељи држали дјецу у оковима
Њихов отац Дејвид Ален Турпин (57) и мајка Луиз Ана Турпин (49) су ухапшени и у четвртак би требало да се појаве на суду како би им прочитали оптужницу која их у 19 тачака терети за тортуру и угрожавање дјеце. Већ им је одређена кауција у износу од девет милиона долара које морају уплатити ако желе да се бране са слободе, преноси "Јутарњи лист".
 
Како је у понедељак саопштила полиција округа Риверсајд, браћа и сестре су пронађени након што је једна 17-годишња девојка успјела да се ослободи окова и алармирала хитне службе мобилним телефоном који је пронашла у кући.

- Полицијски су службеници након дојаве пронашли 12 особа за које су мислили да су све малољетници, али су остали у шоку када су схватили да их је седморо пунољетно, објавила је полиција.

Сви су, наиме, били толико изгладнели и мршави да није било могуће разазнати колико би могли бити стари. Исто важи и за 17-годишњакињу која је алармирала службе, за коју су по доласку у кућу полицајци по тјелесној конституцији били увјерени да је ријеч о 10-годишњакињи.



Након што су спасени, сви су хоспитализовани, а када их пусте о њима ће бригу привремено преузети социјалне службе.

Полиција није објавила могуће мотиве који су нагнали родитеље да заточе своје потомство, а није познато ни колико су дуго провели у ланцима.

- Родитељи полицијским службеницима нису дали логично објашњење за такво понашање према властитој дјеци, стоји у полицијском саопштењу.

Суседи нису били претерано причљиви о породици Турпин. Неки с којима су новинари агенције Реутерс ступили у контакт кажу да је кварт у којем живе пун новоградњи и да Турпинове нису стигли да упозњуи, али да нису примијетили ништа необично. Истовремено, сви редом кажу да су запрепашћени вјешћу из свог сусједства. Један од њих, који их је наводно знао 'из виђења', каже да појма није имао да брачни пар Турпин уопште има дјецу.



Према информацијама локалних медија, Турпинови су се у Перис доселили пре двије године, а Дејвид је на адреси куће регистровао приватну школу коју је похађало шесторо дјеце, претпоставља се његове сопствене. Ни Дејвид ни његова супруга досад нису били у полицијским евиденцијама.

Неw Yорк Тимес јавља да су Дејвид, по занимању инжењер и Луиз, домаћица, пре неколико година прогласили банкрот, а адвокат који их је у том поступку заступао каже да су се чинили као пристојна породица. Наводи да су често одушевљено говорили о својој дјеци, коју додуше никада нису доводили у његову канцеларију.

На њиховој Фацебоок страници видљив је низ фотографија наизглед срећне породице.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Престрасно

16.01.2018 10:52

Смртна казна али без судјења...страсно...та дјеца а неки од њих вец и одрасли људи могли су тако и умријети а да се не сазна...ста би тек тудјој дјеци радили...

ОДГОВОРИТЕ