Пола године без Робних резерви

Од усвајања Закона о интервентним набавкама прошло је пола године. Република Српска нема Робне резерве, а ни робу коју може да користи у ванредним ситуацијама. Законом је предвиђено да се роба набавља тек када дође до ванредне ситуације.

Република Српска 15.01.2018 | 21:02
Пола године без Робних резерви
Од усвајања Закона по хитном поступку прошло је пола године. Умјесто Робних резерви које су пропале, Српска је добила Закон о интервентним набавкама. Влада је крајем године усвојила план интервентних набаки, али то не мијења чињеницу да тренутно Република Српска нема ни килограм робе у резерви у случају било какве ванредне ситуације и потребе, упозорава опозиција.

Влада је чланом 3 Закона о интервентним набавкама та која одлучује када је ванредна ситуација и када наступа озбиљан поремећај на тржишту који захтјева интервентне набавке.

Закон је половином прошле године добио подршку већине у Скупштини, али за њега нису гласали ни сви посланици владајућих странака.

Република Српска прошле године остала је без Робних резерви, иако су у Влади увјеравали да до тога ипак неће доћи. Као алтернатива је на крају понуђен Закон о интервентним набавкама.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

фармланд

15.01.2018 20:14

Робне резерве су угасене одмах након фармланда да се шрикрију десетине милиона опљачканих пара.Мектићу провјери ко су,шта имају тзв директори фармланда Васиљевић,Топаловић,Ђукић,Шандара,Згоњанин...ако не знас,провјери станове по Бл,приватне фарме по Раткову,мерцедесе,продавнице...питај народ и бивсе раднике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Видис

15.01.2018 22:41

Да неце да зна или сазна јер да хоце он би послао сипу да истрази тај огромни криминал сељаци по мрцевцима возу мерцедесе нове ти који сy покрали р р а он ниста.

Name

Мрцевци

16.01.2018 12:37

Акана Додика питајте,тај је продао псеницу од робних резерви док је био сефиц у Фармланду,брат стрицевиц од рудоње,Акан сељациц са заврсеном основном сколом а сад вози мерцедеса цоупеа амг,е јадна ли си Републико Српска кад те пљацка свака неписмена будала...

Name

Сп

15.01.2018 20:22

марцета директор.хахаха јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна

16.01.2018 12:47

Немамо ни за дјецу у случају ванредне ситуације!

ОДГОВОРИТЕ