Модрича: Детаљи кобне пијанке

Урош Јанковић (83) из мјеста Дуго Поље, општина Модрича, ухапшен је због сумње да је 13. јануара навече у својој кући дрвеним штапом и цјепаницом по глави премлатио познаника Бранка Бабића (70), који је сутрадан ујутру умро у добојској болници.

Република Српска 15.01.2018 | 20:48
Модрича: Детаљи кобне пијанке
Уз навођење иницијала Јанковића, из добојске полиције саопштено је да је осумњичен за убиство.

Љубомир Цуркић, патолог који је извршио обдукцију тијела Бабића, каже да је утврдио да он има вишеструке повреде главе, те прелом носних костију, али и прелом кости шаке.

"Али, то нису смртоносне повреде, односно нема ниједне повреде која је довела до смртног исхода. Нема прелома кости лобање, ни оштећења мозга, нити му је повријеђен иједан унутрашњи орган. Видјеће се да ли је у питању тровање алкохолом, пошто је доста пио, али се највјероватније ради о застоју срца", рекао је Цуркић за "Независне".

По ријечима мјештана, цијелог кобног дана, 13. јануара, Урош и Бранко су заједно пили. Мјештани кажу да се Јанковић и Бабић дуго познају и друже, те да су се у суботу навече највјероватније посвађали па је ситуација измакла контроли и окончала се трагедијом.

"Тада је Јанковић, нешто послије 22 часа, дохватио дрвени штап и цјепаницу које је нашао поред шпорета те Бранка више пута ударио у главу. Разбио му је главу", појашњава мјештанин за "Независне".

Галаму, псовке и ударце у кући Јанковића чуо је комшија, који је тада дотрчао до куће, гдје је угледао Бабића како лежи у бесвјесном стању те назвао његовог сина, а овај је позвао полицију.

"Уз полицију, у кућу Јанковића дошла је и Хитна помоћ те је преузела Бабића. Указана му је љекарска помоћ у добојској болници, гдје је усљед задобијених повреда умро у недјељу ујутру", открива извор "Независних".

Незванично сазнајемо да је Јанковић одраније познат полицији по насилном понашању, а баш таквим га описују и мјештани.

"То је никакав човјек. Био је кавгаџија и тукао се често... Ма силеџија тешки! Сам живи, растао се давно од жене, која га је напустила. Има кћерке које су се поудале", прича један мјештанин.

Мјештани кажу да двојица стараца нису били у ранијем сукобу, а зашто су се посвађали у ноћи између суботе и недјеље нико не зна.

"Знам да су цијели тај дан пили овдје код задруге, а онда су отишли код Уроша Јанковића у кућу, гдје су наставили пити. Ту су се завадили, а онда је Урош узео неку тољагу те Бранка ударио и разбио му главу", испричао је за "Независне" један комшија који није желио да се представи.

Бранко, по ријечима мјештана, има супругу, али и кћерку, која је удата у Србији, те сина који живи у Дугом Пољу.

"Причају људи да је Бранков син те ноћи био код кумова, а када су му јавили дошао је до Урошеве куће, гдје је код Уроша нашао палију у рукама", казују мјештани, те додају да ће Бранко бити сахрањен у уторак.

Извор: НН

Коментари / 0

Оставите коментар