Фелдин каквог Звезда жели - увијек!

"Тешко је, стварно је тешко. Сезона је дугачка и тешка. Ја сам мало угруван, имамо играче с мањим повредама, али то не сме да буде изговор. Ми увек идемо на победу, држимо главу високо и идемо напред", каже стрелац 27 поена у победи над Цедевитом.

Кошарка 16.01.2018 | 16:45
Фелдин каквог Звезда жели - увијек!
Иза Црвене звезде су седам дана жестоких напора. Путовања у Подгорицу и Истанбул нису дала жељени резултат, али су црвено-бели све то наплатили са каматом против Цедевите у тајфунском удару који је дугогодишњег такмаца за титулу умало оставио на разлици већој и од 30 поена! А покретачка снага био је - Џејмс Фелдин.

Није га било толико против Будућности и Ефеса, проценти су му били испод сваког просека (3/11 у Подгорици, 3/12 у Истанбулу), што је оправдано забринуло звездашку јавност. Али вратио се у шутерску оптималу и вратио препознатљив осмех на лице. Такав, ведар и расположен, урадио је оно што је мало коме пошло за руком. За полувреме Цедевити је сместио чак шест тројки из седам покушаја, односно 20 поена у исто толико минута, до краја је отишао на 27 кошева за другу најефикаснију утакмицу у регионалном такмичењу. 

"Шутеви су коначно улазили! Био сам агресиван, а када су прва два шута ушла, било ми је лакше да наставим даље", открио је Фелдин тајну одличне партије у дербију са Цедевитом.

Мада је било оних што су Звездиним играчима на крају замерили онај пад у завршних десет минута, када је Цедевита истопила заостатак и умало меч увела у неизвеснији финиш, треба разумети положај браниоца титуле. Три утакмице у седам дана, а већ у уторак долази Химки, после чега се иде у Тел Авив на ноге Макабију.

"Искрено, осетили смо се посрамљено након пораза у Подгорици и Истанбулу. Нисмо играли добро у одбрани, али сада смо то поправили драстично. Зато смо и почели утакмицу с Дангубићем и Лазићем, а они су одрадили сјајан посао у уводних пет минута. То је оно што треба да играмо стално, да сви будемо агресивни. Морали смо да им вратимо за онај пораз у Загребу, сервирали смо им освету".

Таман што смо заустили да поставимо наредно питање, ускочио је расположени Тејлор Рочести с питањем:

"Да ли је поменуо мене досад", на шта смо ми одговорили да није, али је Фелдин почео:

"Тејлор нема снаге да игра, не погађа ништа, не игра одбрану, лош шутер, лош додавач... Ма, заборави", у шаљивом расположењу био је Звездин најбољи играч. 

Наставили смо о озбиљним темама. Екипа је против Цедевите играла с много енергије, с великом жељом, чинило се као да је желела да надокнади испуштене шансе против Будућности и Ефеса.

"Играли смо две утакмице пре Цедевите и знали смо шта нас чека. Знали смо да ће нас напасти и да морамо да будемо спремни. Опет, знамо и да Цедевита има квалитетан састав, да жели да освоји АБА лигу и да је ово практично нови евролигашки изазов за нас. Много нам је значило и то што су трибине биле пуне. Осећај је био одличан".

У оваквом ритму сезоне тешко се излази на крај, али црвено-бели упркос здравственим проблемима раде добар посао.

"Тешко је, стварно је тешко. Сезона је дугачка и тешка. Ја сам мало угруван, имамо играче са мањим повредама, али то не сме да буде изговор. Ми увек идемо на победу, држимо главу високо и идемо напред".

Звезда неће имати времена за славље пошто се у систем припрема за утакмицу са Химкијем (уторак, 19.00) почиње већ данас.

"Биће то посебан тренутак за Чарлса Џенкинса, који се враћа кући. Миљеник је навијача и биће лепо видети овације које ће добити. Знамо да су моћан тим, да имају добре играче... Знамо и да су одиграли лоше у последњој евролигашкој утакмици (Реал у Москви), зато ће нас напасти јако, сигуран сам. Швед им је први човек тима, Џенкинс ће сигурно бити мотивисан, морамо да будемо спремни да их зауставимо", каже Фелдин и наставља:

"Ми идемо на победу, без обзира ко је на другој страни. У Истанбулу смо одиграли лоше и победа над Химкијем би нам много значила, уколико желимо да идемо напред".

Занимало нас је - да ли је успео да се чује са Џенкинсом уочи његовог доласка у Београд?

"Јесам, наравно, то је мој брат", рекао нам је Фелдин, а када смо га питали о чему су разговарали узвратио је:

"А, не, не... Не могу то да вам кажем. То је између њега и мене", осмехнуо се момак из Доминиканске Републике. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар