Сломљена Цедевита, не и Здовц: И даље смо најјачи!

"И даље стојим иза тих својих речи", каже Јуре Здовц после пораза од Звезде. Играчима у свлачионици рекао да су хероји.

Кошарка 15.01.2018 | 14:45
Сломљена Цедевита, не и Здовц: И даље смо најјачи!
Цедевита је била надомак потпуног дебакла у "Пиониру", али је у последњих десет минута дербија против Звезде смањила разлику са "плус 34" на подношљивијих и коначних 16 разлике.

После утакмице, након које је његов тим пао на трећу позицију, са једном, а практично две победе мање од црвено-белих, Јуре Здовц је честитао Звезди и Душану Алимпијевићу.

"Утакмица је завршена у првом полувремену. Почели смо добро док смо у тих пет минута имали концентрацију држали смо се неких правила и припремљеног на тренингу. После смо падали како је меч одмицао и Звезда је једноставно била боља у свим сегментима. Ббила је бржа, имали су расположеног Фелдина, кога нисмо успели да зауставимо. Брже су ротирали, имали су бољи рад руку, били су бољи у свим елементима...", рекао је словеначки тренер.

Здовц је открио како је изгледао састанак у свлачионици Цедевите.

"Својим играчима не замерам ништа. Рекао сам им у свлачионици да су хероји, у том ритму утакмица који имамо, ова утакмица је била у лошем тренутку за нас. Била је то пета утакмица у седам, осам дана, Звезда је била мотивисана код куће, физички расположена, физички јака и некако сам се плашио оваквог исхода, али шта је - ту је. Пробали смо, ротирали, све врсте одбране, са више - мање свим играчима и ево у уторак имамо тежак пут за Русију. Идемо даље, имамо битну утакмицу у Еврокупу, али није нам лако, али то никога не интересује. Звезди честитам и желим јој све најбоље у Евролиги".

Упитан за своју изјаву са почетка сезоне, о освајању лиге и Цедевити као најбољем тиму, Здовц је рекао није променио мишљење. У међувремену је, признаје, схватио колико је тешко играти на три фронта (АБА лига, првенство Хрватске и Еврокуп).

"Још стојим иза тих речи. Оно што нисам могао знати је какав ће тај ритам утакмица бити. Једноставно, кад играш у ритму 'субота - недеља, среда - четвртак', то је јако, јако тешко. Преузео сам одговорност, нисмо одиграли на нивоу, првенство је дуго, једном ће завршити Евролига и Еврокуп и имамо још доста времена. Играмо добро, генерално, и једноставно смо пали, а кад одиграш толико утакмица, а да не паднеш... Звезда се концентрише на АБА лигу. Евролига је супер, али је главна концентрација на АБА лигу, а ми се концентришемо на три такмичења и сва три покушавамо да добијемо, тако да је ту постоји разлика".

 Шеф струке хрватског првака осврнуо се и на кадровске проблеме.


"Фале нам два битна играча - Крушлин и Рамљак, који су дефанзивци, имају атлетицизам и ту нам фали, види се да у том сегменту паднемо пре или касније. Али, свако има своје проблеме, то никога не интересује, јесте нас у једном тренутку било срамота гледати, али смо се некако извукли из срамоте и морамо ићи позитивно. Тренинга нема, а кад не тренираш све се своди на импровизацију, на којој можеш добити пар утакмица, али онда потонеш. Није лако, али шта је - ту је".

Здовц је, за крај, још једном истакао да нису "оверене" позиције три водеће екипе пред плеј-оф.

"Има још доста да се игра. Не знам њихов распоред, ми имамо нека тешка гостовања и све је отворено" 



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар