2,5 милиона КМ за реконструкцију

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједница Владе РС Жељка Цвијановић, обишли су данас Културни центар Бански двор и најавили да ће ускоро започети реконструкција зграде ове институције културе.

Република Српска 13.01.2018 | 14:53
2,5 милиона КМ за реконструкцију
Цвијановићева је нагласила да ће Влада Републике Српске финансирати прву фазу обнове Банског двору у износу од 2,5 милиона КМ.

"Пројекат је велики и радиће се у неколико фаза. Санација обухвата обнову крова, фасаде, као и друге неопходне радове. Бански двор је огроман ресурс Бањалуке, али и Републике Српске и вјерујем да ће након санације ова институција бити у пуном капацитету", рекла је премијерка РС.

Градоначелник Игор Радојичић је рекао да су ово одличне вијести за Бањулуку, јер је сада прилика да Бански двор коначно почне да функционише у пуном капацитету.

"Дуго година чекамо на озбиљну реконструкцију, а заначајан дио објекта тренутно није у функцији, односно доста просторија није у употребљивом стању. Прва фаза би подразумијевала замјену крова, замјену фасаде и столарије, а онда се може ући у санацију инсталација. Након реконструкције, сви грађани Бањалуке ће добити мултифункионалан простор за одржавање културних и других догађаја", нагласио је Радојичић и додао да је Град сада ушао у реконстукцију ужег центра који би требало да добије нови изглед, а Бански двор је једна од најзначајних грађевина у центру града.

Домаћин данашњег састанка био је директор Културног центра Бански двор, Младен Матовић.

Извор: НН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Турбоскара

13.01.2018 14:13

Оцетели икад финасирати у неку фабрику И народу дати хљеб у руке.Народ одлази би Сами себе И васе гузлање И фотеље финансирате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масон

13.01.2018 14:16

Нас цовек, Еаст Wест Бридге, масон, слуга трилатерале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧЕЛНИЦИ

13.01.2018 14:54

ПЛАНИРАЈТЕ РАДОВЕ, ЛУКА ПЕТРОВИЦ ЋЕ ВАМ ПОСЛАТИ ПАРЕ ОД,, ХЕТ,,ИМА ВОДЕ. ПРАВИТЕ КАКО ФИЛИП ПРОЈЕКТУЈЕ ИМА ЗЕМЉИТРЕСА.СВЕ ШТО РЕНОВИРАТЕ ТРЕБА ВАМ ЗА КОМЕМОРАЦИЈЕ ЈЕР СТЕ МЛАДЕ КАДРОВЕ ОТЈЕРАЛИ.БЕДНИЦИ.

Name

Ненад

13.01.2018 15:07

Има ли пречих пеиоритета да се ријеше у БЛуци?Игоре ста је са водом и мањачког платоа, Зелени мост , мост код Витаминке и много других пречих проблема.А тросите паре на Матовића педерчића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2018 17:11

Лако ми је за Бања Луку,шта је са И.Сарајевомтј И.Илиђом?

Name

7 500 000 КМ

13.01.2018 15:15

7500000 КМ треба да узме фирма Лактинг из лактаса за земљисте које би требао да наплати Универзитет у Бањалуци. То је оно земљисте гдје Мисковиц гради. Радојцицу имас законску обавезу да те новце преусмјерис Граду, па це бити и за студенте и за Бански двор. О земљисту пољопривредне сколе да и не говоримо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

13.01.2018 16:00

10-20% иде на руку..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

13.01.2018 17:41

Највеце одкрице преваре бијели јееп на паради од недзада ефендица из бугојна тајкуна и он се бори за републику српску јер њима овакво стање најбоље одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.01.2018 09:09

БИТНО ЈЕ УРЕДИТИ ТАМО ГДЈЕ ОНИ БОРАВЕ И ЊИХОВИ ПЛАЋЕНИЦИ .СВЕ ЈЕ УШМИНКАНО ,ТО НАЈБОЉЕ ВИДЕ ЉУДИ ИЗ ДИЈАСПОРЕ КАД ДОЂУ ПУНИ СУ КОМЕНТАРА ЗА РУПЕ ПО УЛИЦАМА ГДЈЕ НИСИ СТРАНАЧКИ ПОДОБАН. ТОЛИКИ ЈЕ ПРИМИТИВИЗАМ ДА НЕМА ДАЉЕ.СЕЉАЦИ СУ НАСЕЛИЛИ ГРАДОВЕ,ПО ТРЖНИМ ЦЕНТРИМА СВЕ СЕЉАК ДО СЕЉАКАИ НИГДЈЕ УРБАНОГ ЧОВИЈЕКА СВИ ПОБЈЕГЛИ.НЕМА ГРАДА БЕЗ ЦИВИЛИЗОВАНОГ НАРОДА АЛИ БИТНО ЈЕ ДА КРКАНИ ПРАВЕ ЗГРАДЕ КАД ВИДИШ КО СУ ВЛАСНИЦИ БЈЕЖИШ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА .ТО ОДГОВАРА ОНИМА КОЈИ СУ НА ИСТОМ НИВОУ,СРЕТНО НАРОДЕ. ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ЉУДЕ КОЈИ СУ ПОБЈЕГЛИ ИЗ ЛИЈЕПЕ РС.

ОДГОВОРИТЕ