РС може спријечити улазак у НАТО?!

Република Српска има моћ да спријечи улазак БиХ у НАТО, наведено је у извјештају Америчког конгреса о утицају Русије широм свијета, у дијелу који се односи на БиХ.

Република Српска 13.01.2018 | 10:19
РС може спријечити улазак у НАТО?!
"Да би БиХ могла да настави пут ка НАТО-у, морају се усагласити сва три конститутивна народа - Хрвати, Бошњаци и Срби - која су представљена у Предсједништву БиХ, те провести потребне реформе", наведено је у извјештају.

Истакнуто је да је РС аутономни ентитет у БиХ који је већином насељен Србима и одржава блиске односе са Москвом.

"Иако су централне власти у Сарајеву изразиле подршку имплементацији мјера из Акционог плана за чланство, парламент у РС је усвојио необавезујућу резолуцију у октобру 2017. године у којој се изражава противљење потенцијалном чланству БиХ у НАТО-у", наведено је.

Додају да је Русија интензивирала односе са предсједником РС Милорадом Додиком, што ће, како је упозорено, успорити настојање земље да постане чланица.

"Владимир Путин се с њим више пута сусретао, иако Додик нема никакву државну функцију. Притом, Путин се није сусретао са централним бх. властима, што представља кршење дипломатских протокола. Путин је тиме јасно показао ко је за њега пожељан саговорник", наведено је. Истакли су и да је Русија јавно подржала "референдум за независност РС" (ради се о референдуму о Дану Републике), за који је Уставни суд БиХ истакао да крши права несрба у земљи.

"Ако БиХ крене да прави напредак на путу ка НАТО-у, Русија би могла искористити утицај на РС да тај процес успори. Медијски простор је већ припремљен за ту могућност јер се медији у РС ослањају на анти-НАТО и анти-ЕУ садржај из 'Спутњикове' редакције у Београду", наведено је. Додају и то да се руски утицај у Бањалуци види на сваком кораку, јер су киосци и штандови пуни мајица и шоља са мотивима којима се прославља Владимир Путин и Руска Федерација.

Марија Захарова, портпарол руског Министарства спољних послова, истакла је да је извјештај да се Русија мијеша у односе унутар других земаља некоректан.

Извор: НН

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Логика...

13.01.2018 09:28

Можете спријечити све осим одлазака омладине из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

13.01.2018 09:59

Како мозе и ста мозе спрецити кад је вец у НАТО. Захваљују ци Радмановицу. О цему ви.

Name

лала

13.01.2018 10:32

Само табанајте..срецан пут..

Name

Свака Цаст

13.01.2018 10:36

Најбољи коментар.

Name

Израелац

13.01.2018 20:31

Па то је и циљ да сви паметни оду, а да остане оно сто је неспособно за зивот и за организацију зивота... и дапортоваце из свијета све клосаре и олос који је нас ... знаци Олос домаци и страни и пензионери, па тек по која зена и дјете !

Name

Турбоскара

13.01.2018 09:30

Кад све земља у региону удју у нато И еу остацемо само ми оградјени бодкјикавом зицом ембаргом. А маја Русија Далеко а ми у окрузењу.изоловани .Опет цемо сее курцити добити по пи...ци И све неуспјехе славити ко побједу.Све сиромаснији бједнији пропали презадузени.Остаце. Нам Србовање И слама храна.А НАСА дјеца ЦЕ ИИИ ту исту Еу да раде да би могли имату за пастету зато стоп сјајној РС немају ни п за пастету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бице

13.01.2018 10:00

теби пастета зелени . Полако откуцаје сат. Ако незнас ста Срби једу : "ПЕЦЕНУ ПРАСЕТИНУ" !!! Пусти пастету, ту се немозес њести. Стално подмецете, своју болест ! Зелени, ви сте поремецај у ГЕНУ !

Name

Ре Бице

13.01.2018 10:18

хехе имали по контењерима пецене прасетине ?

Name

ре

13.01.2018 10:40

Људи нијесу уопсте свјесни ста пису.Ста мислите о отварању новог зариста у Ирану?? Па у прве борбене редове Босњаке против Исламског свијета,њима је потребно топовско месо.Зар не видите кога све саљу у те мисије гдје букти рат.Памет у главу и гледајмо свога посла тј сједи код куце у миру.

Name

Ја

13.01.2018 15:10

А сто би у НАТО? Дајте ми један разлог и потписујем. Исто мислим и за пакт са Русима. Који це нам ку...

Name

Па

13.01.2018 09:30

Гола истина. Само нисте рекли да сте нас на то ви натјерали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МБ

13.01.2018 09:32

Кад оде Додик бице другације,он тренутно ради само за себе и ради себе,брига њега и за Русијом и за Америком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2018 10:25

Прво,какве везе има Амарицки плаценик са Русијом?? Де једном мало муцните том л..ом главом.

Name

кркан

13.01.2018 10:33

Неце он никада отици зелембац јер то народ неда..

Name

ре кркан

13.01.2018 11:22

Кад га народ толико воли,због цега га цувају од тог народа???У правом смислу сте кркан....!!

Name

Зоки

13.01.2018 09:33

Имам брата од ког немам никакве користи;само панетује и искористи ме кад год мозе ради својих интереса.Е тако је са Русијом и нама од давнина,ко е год са њом био у федерацији био је гола биједа,а то се види и данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

13.01.2018 09:50

Ко јос воли нато злоцинце

Name

Пеки

13.01.2018 09:51

Босњаци ако xоцете у нато бујрум ми идемо срусијом

Name

Пеки

13.01.2018 09:52

Нато хе злоцинацка царанга састављена од највециx зликоваца фалеко им куца

Name

Пеки

13.01.2018 09:52

Ко год зелу нато тат му био у куци

Name

бањалука

13.01.2018 09:53

Слазем се да је пријатељство са Русијом мит. Заправо мислим да су сва политицка "пријатељства" само митови за замајавање маса. Цовјек мозе да симпатисе или мрзи један народ висе него други али пријатељство измедју дрзава не постоји. Све је ствар интереса. Ни политицари из Србије не би много симпатисали нас Србе преко Дрине али да не раде на зблизавању нас не би побједјивали на изборима јер народ са обије стране Дрине мисли да смо једно. Тако да је све ствар интереса. Цак се и људи зблизавају због интереса. Нема ту много пријатељства. А ако моземо да спријецимо улазак БиХ у нато ја сам за. Не зато сто мрзим америку или волим Русију вец зато сто не зелим да наса дјеца сутра убијају неке недузне људе заједно са онима који су јуце убијали насе недузне људе. Само зивоти новинара РТСа који су убијени од стране нато пакта не вриједе свог богаства западног свијета. Нато пакт је разорио десетине земаља и одговоран за смрт милиона људи. Све и да Београд поплацају златом не зелим да убијам никога а камоли неког јадника који мени ниста није урадио и коме је једини гријех сто је на ратном путу трулог царства. НЕ ЗЕЛИМ ДА БУДЕМ ПИЈУН У ТУДЈОЈ ПАРТИЈИ САХА. Не америци, не Русији, СЛОБОДА ЗА СВЕ!

Name

ре

13.01.2018 10:00

Тацно. Допунио бих једино да уласком у НАТО не мора знацити да це се и војници слати на неке мисије. А колико се зна, и сада АБХ саље своје припаднике на разне мисије. Несто се друго ваља иза неприхватања НАТО подрске

Name

Сви сви

13.01.2018 10:38

Сви нас искориставају.Објективно зар су овдје направили неке промјене представници европске уније?Јесу али НА ГОРЕ.Народ овдје изгледа има кратко памцење па се не сјеца како су данац Вигемарк и аустријанац Хан врсили притисак да се усвоји закон о акцизама.Никада никаквог притиска да се усвоје закони о правосудју и ВСТС да ти цланови који су под утицајем политицких странака не могу да раде ста хоце!!

Name

А ти би

13.01.2018 12:12

брата што те стално млати и идеш испред њега пред рују као топовско месо. Распитај се ко је ишао на источни фронт у име аустријске монархије, тако ће сада и испред НАТО а. Украинце су већ мобилисали остали су пољаци балтички пиуни и још кога ухвате. Чеси и Мађари се већ ваде из тог крвавог кола, дај Боже да успију. Америма и енглезчићима је циљ наћи довољно заморчића да што касније они дођу на ред кад велико срање почне, ово сад је само прдуцкање пред велико срање. Најбоље ни с ким у војне редове али треба имати мудрости и му.. за то.

Name

ре бањалука

14.01.2018 09:05

Ко год иста ваља у Србији,као политицар,тај никада неце ниста реци против босанских Срба.Само политицари незналице,дилетанти.Имамо политицара Војислава Костуницу,који је добрано преплатио телеком РС.А он је цисти србијански политицар,мислим није као нпр. овај Вуциц који има поријекло из ових крајева,бар по једном родитељу,па се то настоји да повезе(од неких) са овим његовим финансиским донацијама за РС.Тако је и са осталим политицарима сада и у прослости,а ваљда и у будуцности.

Name

ре Сви сви

14.01.2018 09:15

Главни разлог сто су странци врсили притисак да се усвоје акцизе за гориво је сто је у нас економија оцајна,и висе него на ивици банкрота.И сада да се деси банкрот,била би то невидена бламаза и за странце који раде код нас али и за Европу која као средује ситуацију овдје.Оно сто су неки наси политицари оптузивали нпр. Вигемарка да он ту има неки лицни разлог,просто није истина.Да се деси овдје банкрот БиХ било би засто су Вигемарк и остали све то мирно гледали,а види колике су им плате.

Name

антwорт

14.01.2018 09:16

Писес о нецему о цему немас појма.

Name

бањалука

16.01.2018 21:19

ЗА РЕ СВИ СВИ. А то повећање акциза це побољсати економију? Каква заблуда. Кад се повецају акцизе, градјани це висе новца морати да издвајају за гориво а тај новац неце надокнадити повецањем прихода него устедама на другим ставкама. Нпр мање це куповати храну, одјецу, намјестај и друге производе. То це директно утицати на мању продају робе фирми које несто производе. Самим тим оне це тезе пословати. Ако на то додамо да це тим фирмама са повецањем акциза порасти троскови производње онда схватас да је то двоструки удар на ово мало производних фирми. Уз све то мање новца у оптицају знаци и тезу отплату дуговања и фирми и градјана. Једина предност је изградња аутопута који и није бас несто много дуг. Ако ти мислис да је то паметно урадити у овој мјери и то у тренутку кад се производња и извоз поциње будити онда зивис у заблуди. Ове акцизе нису смјеле бити веце од 0,05 км по литри. А колико видим оне су 0,18 а на плин 0,5 км по литри. Све због новог кредита. Да би пласирао кредит странац је и притискао власт. Циљ је камата и профит а не добробит дрзаве и народа. Ако зелис да видис како то функционисе у пракси погледај само податке о продаји цигарета. Свако мало повецање акциза на цигаре а сума тих истих прихода је у константном благом паду. Све висе људи престаје пусити, купује домаци дуван и цигаре на црном трзисту. А ако би то и сузбили вецина тих би престала пусити, уз такве цијене све је мање младих пусаца јер не могу да купују цигаре па и не поцињу пусити. Нпр Кад би увели порез на куцу 10 000 км не би прикупили много висе новац али би пола дрзаве остало без крова над главом јер једноставно не би могли то да плате а са тим би некретнине масовно понудили на продају и оне би постале безвриједне. Бас нам је добро. Инаце гласао сам за Додика али не висе.

Name

Истина

13.01.2018 09:39

Морамо да погледамо истини у оци,све је ово истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Прапа

13.01.2018 09:40

Небојса Радмановиц је то вец потписао, заједно са осталим снсд-ОВЦАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2018 10:29

Не могу висе да схвати овај нас народ,који тако брзо све заборавља.Сам Додик је изјавијо да је први за НАТО само зна да је Српски народ против.

Name

Бих

13.01.2018 09:55

А ста кога брига сто срби у србији и рс неце у нато нек се друзе гузе ским хоце бице изоловани од остатка свијета .Срби су увјек мимо свих небески народ цварци и ракија томоваца симбол српског патриотозма и ината.Нису висе интересантни никоме федерацију у опсте незанимају потези додика и да се сутра одвоји никога неби занимало нама је довољан и тузлански кантон радимо сви зивимо зимујемо љетујемо .А вама којима је тјесно и у родзеној куци сироко поље ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БиХ

13.01.2018 10:09

Честитам ти друже из федерације. Ти си барем разуман човјек. За љубав је потребно двоје који се воле, што у овом случају није. Према томе свако својим путем и ето мира.

Name

Са

13.01.2018 11:57

Само сто дијете Дистрикт Брцко припда мајци Федерацији хахаха

Name

Генерал

13.01.2018 09:58

Зато треба увести додатни порез оним који долазе из РС-а а раде у Федерацији. Ујутро Добриња блокирана због ових из РС-а који раде у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

13.01.2018 10:01

РЕПУБЛИКА СРПСКА у НАТО мозе само послије РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. Нецемо да додјемо у ситуацију да као у вријеме Аустрроугарске Срби из БиХ иду у рат против Срба из Србије. То неби било у реду ни због Споразума о специјалним и паралелним везама. Такву иницијативу мозе и мора зауставити српски цлан у Предсједниству БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сценарио

13.01.2018 14:25

Србија удје у НАТО .БиХ не.Зарати се опет у БиХ. Ста онда?

Name

ре

13.01.2018 17:15

Турска уђе у ЕУ,БИХ није,зар је и то рат?

Name

инат

13.01.2018 10:12

тоитреба спрецити тоје злоцинацко удрузење

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

13.01.2018 10:15

А Срби не могу спријецити НАТО да предје са осиромасеног на обогацени уран.Какав ли је тек тај када је осиромасени растјерао Србе око Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОТАН

13.01.2018 10:54

БиХ У НАТО ЈЕ СУПТИЛНО УВЕО РААНОВИЦ, А АНА ТРИСИЦ БАБИЦ 7-8 година ИНТЕЗИВНО РАДИ НА УЛАСКУ У НАТО сада саветница ДОДИКА АНА ТРИСИЦ БАБИЦ И ЈЕЛЕНА МИЛИЦ СУ ИСТИ КЛАН.

Name

ФЦУК ОТАН!

13.01.2018 11:32

Тацно!

Name

Синнy Боy

13.01.2018 10:27

Српска може спријечити улазак БиХ у НАТО али не може спријечити улазак НАТО у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

13.01.2018 10:29

Моћ или немоћ?! Нато гдје хоче тамо и иде. Ако имају интерес да су у БиХ, а то веч и јесу, тада че они избрисати РС и они че бити ту. Која српска, који бакрачи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

нато

13.01.2018 10:29

срби застависе и папи 1439 унију у фиренци сто да и сада не заставе и нато унију нису срби улизице даих други називају цвеце доким требају срби имају своју нацију коју никада неце продати и постати потурице

ОДГОВОРИТЕ
Name

инат

13.01.2018 10:35

срби отисли од сарајева оставили потурице да цркају ко стрвине фала богу пацеих њихови заститници поцастити обогаценим уранијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

13.01.2018 10:59

Ици це то у пакету Србија,РС,посто имају специјалне односе,имаце специјалну понуду,ако не пристану има НАТО специјалан пакет за њих.

Name

Ре ПОПАРА

13.01.2018 11:07

Да тацно тако специјални пакет са тракторијадом!

Name

К

13.01.2018 10:58

За тебе непосто јиБиХ.Ти казес да имас .Какомозес недат стонемас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

13.01.2018 11:35

А јо каже да БиХ хоће у нато?Нато је бомбардовао Босну и Херцеговину и сад треба да уђе она у нато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ Л Н

13.01.2018 12:01

сјетите се епизоде ТЛН о распаду СФРЈ након чега слиједи распад ЕУ/НАТО. Све се обистинило још остаје ово последње и да будемо паметни на вријеме измаћи оне мердевине да кавгаџије не пређу код нас. За не упућене погледати дотичну епизоду ТЛН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

13.01.2018 12:07

Сви се несто кунете у Русију а омладина и цитаве породице бјезе на запад , објасните ми ту нелогичност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

13.01.2018 16:35

Дрзе се изреке.Теско оном кога Грцка храни и Русија брани.

Name

075

13.01.2018 23:53

@ Аустрија Кажу у Бечу је Срба као у Чикагу, али не можете Србе убиједити у то јер Срби "раде" у Русији, Нагорно Карабаху, Абхазији, Јужној Осетији, Придњестровљу и Абхазији!!

Name

Истина

13.01.2018 12:08

Истина је та да ова садашња РС не може ништа и нико је ништа више неће питати. Славите дан РС а уништили сте и војску РС и индустрију РС и привреду РС и инфраструктуру РС и електро мрежу РС и полицију РС а као шлаг на све то отјераште и омладину РС из ње. Можете се дизати у небеса колико год желите али РС више не постоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

13.01.2018 12:08

Истина је та да ова садашња РС не може ништа и нико је ништа више неће питати. Славите дан РС а уништили сте и војску РС и индустрију РС и привреду РС и инфраструктуру РС и електро мрежу РС и полицију РС а као шлаг на све то отјераште и омладину РС из ње. Можете се дизати у небеса колико год желите али РС више не постоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејо

13.01.2018 12:09

сто висе са русима све горе за србе јер нам амери замјерају

ОДГОВОРИТЕ
Name

7

13.01.2018 13:03

1968.г.Опстински одбор СКЈ на Дурмитору донио је одлуку да се Руске трупе одмах повуку са територије Мађарске са 19 гласова.Оста одлука у архиву а Русија тада заврши свој план. исто су те одлуке РС идентичне када је НАТО у питању.Знам поуздано да се војници,подофицири и војници СРБИ упослени у ОС БИХ поломисе молећи да иду у војне мисије НАТО на територију афро подручја.Доста муда под бубреге.

Name

истина

13.01.2018 12:37

Цијела је босна предграде цикага сто се јављате и то једног дијела нејма вас опсте на мапи додите памети да мозете зивјети сви сад казу да је балкан дивљи запад помирите се истином све олос марсира улицама у америци несмије нико реци да је бијо у затвору а тамо се хвале

ОДГОВОРИТЕ