БЛ: Бајеру гол, Бајерну три пута више!

Први меч у другом дијелу сезоне у Бундеслиги одиграли су Бајер Леверкузен и Бајерн из Минена, а владајући шампион Њемачке и суверени лидер славио је 3:1.  Бајерн побеђује и без Левандовског! Фудбалери Бајерна отворили су 2018. годину лаганом победом над Бајером 3:1 у Леверкузену, у дербију 18. кола Бундслиге.  Никад не отписујте Риберија! Бајер видео каква је то класа! Француз показао да му време не може ништа, док је Хамес оверио победу на БајАрени.

Фудбал 12.01.2018 | 22:40
БЛ: Бајеру гол, Бајерну три пута више!
Иако без матса Мануела Нојера, Матса Хумелса, ТијагаАлкантаре и Роберта Левандовског, Баварци су наставили тако где су стали на јесен

Стрелци у петој узастопној победи тима Јупа Хајнкеса били су Хави Мартинес у 32, Франк Рибери у 59, те Хамес Родригес у 91. минуту.

У међувремену, Кевин Фоланд је смањио на 1:2 у 70, али је Колумбијац у надокнади времена сурово казнио пропуштену прилику Лиона Бејлија за изједначење.

Бајерн је убедљиво први на табели са 44 бода, има 14 више од првог пратиоца Шалкеа, који за викенд гостује Лајпцигу, док је Бајер четврти сада са -16.

У наредном колу Бајерн дочекује дављеника Вердер, док Бајер гостује Хофенхајму.

Како је Бајерн Минхен окончао 2017, тако је започео и 2018. годину - тријумфално!

Двије године Баварци нису постигли гол на "БајАрени", али зато је вечерас све надокнађено.

Дерби 18. кола Бундеслиге, уједно и први меч у наставку првенства, владајући шампион Њемачке ријешио је у своју корист. На "врућем" терену у Леверкузену, Тим Јупа Хајнкеса тријумфовао је 3:1 и тако повећао предност на челу табеле.

БАЈЕР ЛЕВЕРКУЗЕН - БАЈЕРН МИНХЕН 1:3 (0:1)

Леверкузен је у првих пет кола Бундеслиге доживио чак три пораза, а од тада нити један. До вечерас.

Везао је тим Хајка Херлика 12 првенствених утакмица без неуспјеха, али против расположеног тима из Минхена вечерас није имао шансе. Пред домаћим навијачима, први пут морао је да честита ривалу.

Хајнкесова екипа уписала је 14. тријумф у 18 утакмица, иако је наступила без првог стријелца Роберта Левандовског.

Водећи гол гостију стигао је након прекида.

Одлично је корнер извео Арјен Робен, лопту је захватио Артуро Видал, она се одбила од одбране "апотекара" директно на ногу Хавију Мартинезу. Шпанац није оклијевао ни трен, шутирао је и погодио за 0:1. Био је то његов првенац ове сезоне.

Велику шансу за изједначење, Леверкузен је имао у 55. минуту. Леон Бејли се сјајно ослободио ривала, покушао лоб ударцем да савлада Свена Улрајха, али срећа није била на његовој страни - погодио је пречку.

Казна је стигла само четири минута касније. Франк Рибери примио је лопту на лијевој страни, све сам урадио, а онда прецизно погодио ближи угао. И Французу је ово био први погодак у сезони, тек у десетом наступу. Занимљиво, постао је 14. играч Бајерна који се ове сезоне уписао у стријелце.

Уз доста среће, Кевин Фоланд успио је да преполови предност гостију двадесетак минута прије краја сусрета и бар на кратко врати неизвјесност. Лопта је погодила два играча гостију, одбила се као рикошет и завршила у мрежи Улрајха.

Шансу за изједначење Фоланд је имао пет минута касније, али је голман Бајерна успио сјајно да интервенише.

Када нису могли домаћи, гол су постигли гости.

Шлаг на торту услиједио је у 92. минуту. Један од најбољих играча на терену Хамес Родригез изборио је прекршај, а онда сам извео слободан резултат и перфектно погодио за коначних 1:3, резултат који је био и у првом дијелу сезоне у дуелу ова два тима на "Алијанц Арени".

Бајерн сада има 44 бода, чак 14 више од другопласираног Шалкеа. Иако тим из Гелзенкирхена има утакмицу мање, тешко је вјеровати да Баварци могу испустити оволику предност.

Све и да је изгубио, Бајерн би мирне главе могао да настави да гради пут ка новој шампионској титули. Али, овако је слађе. И то у дому љутог противника. Владар немачког фудбала утишао је БајАрену и славио резултатом 2:1 (1:0) и тако направио велики корак напред ка одбрани чувене Салатаре.

Како игра Бајерн у овом тренутку готово је немогуће замислити да би могао да изгуби бар пет до шест утакмица и тако остане кратких рукава. Тако сигурно, тако смирено, а опет - тако доминантно. 

Велики је Франк Рибери! Можда не игра као у најбољим данима, можда су му повреде упропастиле каријеру, можда је могао више, али и даље је - класа. И то она због које време стаје. Отров за Аспиринџије. 

Готово као на игрици изгледала је акција код другог гола Бајерна, када је стрелац био управо Рибери. Арјен Робен је освојио ваздушни дуел на десном боку, проследио је доХамеса Родригеза, а Колумбијац је био довољно умешан да пронађе Риберија на супротном боку и остави му да он заврши акцију. Али, не на било какав начин, већ с два лепа дриблинга, а онда и лукавим ударцем у "голманов" угао. 

БАЈЕР ЛЕВЕРКУЗЕН: Лено - С. Бендер, Вендел, Тах - Л. Бендер, Белараби (59. Хенрикс), Кор (65. Аларио), Бејли - Брант (77. Мехмеди), Хаверц, Фоланд.

БАЈЕРН МИНХЕН: Улрајх - Рафиња, Боатенг, Алаба, Зиле - Хави Мартинез, Видал, Родригез - Робен (65. Коман), Рибери (79. Вагнер), Милер (90+2. Толисо).

БУНДЕСЛИГА - 18. КОЛО:

Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен 1:3 (0:1)
/Фоланд 71 - Хави Мартинез 32, Рибери 59, Родригез 90+1/

У суботу:

Вердер - Хофенхајм (15.30)
Ајнтрахт - Фрајбург
Аугзбург - ХСВ
Хановер - Мајнц
Штутгарт - Херта
РБ Лајпциг - Шалке (18.30)

У недјељу:

Келн - Борусија Менхенгладбах (15.30)
Борусија Дортмунд - Волфсбург (18.00)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен (+1) 44, Шалке 30, Борусија Дортмунд 28, Бајер Леверкузен (+1) 28, РБ Лајпциг 28, Борусија Менхенгладбах 28, Хофенхајм 26, Ајнтрахт 26, Аугзбург 24, Херта 24, Хановер 23, Волфсбург 19, Фрајбург 19, Штутгарт 17, Мајнц 17, Вердер 15, ХСВ 15, Келн 6.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар