Сити препушта појачање Јунајтеду?!

"Грађани" наводно спремни да се повуку из преговора о Алексису Санчезу.  (Не)реална очекивања за Алексиса и бахати агенти одвлаче Сити? Обештећење, плата, бонуси, менаџерски додатак. . . ! Сити спреман да се коцка и чак остане без толико чеканог потписа. . .

Фудбал 13.01.2018 | 11:15
Сити препушта појачање Јунајтеду?!
Манчестер сити дуго је био "виђен" као следећи клуб Алексиса Санчеза, али је Манчестер јунајтед ускочио током јануара у ту трку и чини се да је сада дефинитивно у предности.

Штавише, "грађани" су наводно чак и одустали од довођења Чилеанца.

"Интересовање Манчестер ситија за Алексиса Санчеза је по свему судећи опало, па ће допустити Манчестер јунајтеду да реализује посао са нападачем Арсенала", објавили су у петак енглески новинари, појаснивши да су у руководству лидера Премијер лиге проценили да Арсенал и Чилеанац просто траже превише.

Према ранијем писању "Гардијана", Манчестер јунајтед је понудио Арсеналу 25 милиона фунти за Санчез, односно пет милиона више него што нуди Сити.

Нападачу "тобџија" следећег лета истиче уговор са лондонским клубом и зато је сигурно да већ миран бира у којој ће кући живети у Манчестеру.

Дежа-ви?

Да ли се то историја понавља и да ли ће то Манчестер Сити поново остати без потписа Алексиса Санчеза? Тако је било и летос, изгледа да ће тако бити и сада. С тим што је летос велики трансфер пропао у последњем тренутку због тога што Арсенал није могао да нађе адекватну замену, а сада је ситуација мало другачија. 

Британски Скај Спорт је преко својих добро обавештених извора стигао до информације да јеПеп Гвардиола врло близу коначне одлуке да батали акцију довођења Алексиса Санчеза ове зиме и тако можда остане без толико чеканог потписа.

Разлог драстичној промени плана лежи, наводно, у (не)реалним очекивањима Арсена Венгера, на шта везују и жеље Алексисових представника да се од трансфера лепо опаре. Сити је за трансфер ове зиме спреман да издвоји највише 25.000.000 евра, док Арсенал тражи чак 40.000.000 европских новчаница. Сума можда некима изгледа претерана, али с обзиром на данашње трендове и Алексисову важност у Арсеналу, јасно је зашто је цена тако висока. Али, то није крај. Јер, Санчезови агенти траже свој део колача и захтевају да у цео посао, независно од Арсеналовог дела, буде укључена и њихова провизија. 

А она се, иначе, креће у рангу између пет и седам милиона европских новчаница. И све то пре него што се уопште крене у причу око Алексисове плате и бонуса, који су тек прича за себе. Она би требало да буде можда чак и преко 300.000 евра на седмичном нивоу, уз цео сет бонуса на индивидуалном и тимском плану који би, зависно од учињеног, могла драстично да увећа примања. 

Подсетимо, у причу око Алексисовог трансфера се недавно укључио и Жозе Мурињо, који је Арсеналу понудио трампу - Хенрика Мхитарјана за Алексиса. Арсеналу се таква понуда и не свиђа превише, пошто Мхитарјан има готово 160.000 евра седмично, а на Емирејтсу нису спремни да издвоје толики новац за играча чија је каријера у паду. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар