Партизан чека двојицу из иностранства...

Шта ће бити са Евертоном, Раћом, Ивановићем? Генерални директор Милош Вазура о прелазном року и уштеди од 90. 000 евра на месечном нивоу.

Фудбал 12.01.2018 | 18:45
Партизан чека двојицу из иностранства...
Екипа предвођена тренером Мирославом Ђукићем је стартовала са припремама, а управа Партизана је одавно у радном комбинезону. Јасно и због чега - прелазни рок је вечита инспирација и вечита шанса да се направе финансијски и сваки други бенефити.

Генерални директор Милош Вазура причао је о досадашњим потезима, откривши приоритете у зимском прелазном року. Зна и Вазура да Гробарима иде вода на уста при помисли на Радосава Петровића.

„Преговарамо са тројицом играча из иностранства од којих смо двојицу спремни да чекамо до краја прелазног рока. Зато што и они и њихови клубови разматрају све опције. У питању су двојица офанзивних играча и један задњи везни“.

Јасна је то била асоцијација на популарног Раћу.

„Ситуација се променила у том смислу да га више не желимо на шестомесечну, него на једногодишњу позајмицу. Како би могао да нам помогне и наредне сезоне у европским такмичењима. Спортинг је претходних дана завршио трансфер једног задњег везног и мислимо да има простора да реагујемо, јер се Португалцима не исплати да држе играча који не игра“.

Помињао се и Здјелар

„Немам коментар“.

Долазак искусног задњег везног подгрејао би прича о одласку Бразилца Евертона. Љубимац Гробара је и даље на одмору, а Вазура каже да постоји реална шанса да напусти Хумску.

„Евертон је добио пет додатних дана одмора зато што му се пред Нову годину породила супруга. У уторак ће допутовати у Београд и онда ћемо у директном разговору са њим видети на чему смо. За њега постоје две званичне понуде. Једна је из Италије, друга из Белгије. Ништа није готово, док се не потпише. Ако жели да остане ми ћемо му понудити нови уговор, а ако не жели - ово је прилика да Партизан заради с тим што 15 посто иде његовом бившем клубу Сент Галену“.

Проценти су неминовност када су у питању српски клубови. Волели би у Хумској да елиминишу такав вид пословања, али...

„Сад лупамо главу што смо са Олимпијакосом договорили односе 50:50 када је у питању Јанковић. Али то је била неминовност да би он постао наш играч. Тако је генерално за сваког играча који долази у Партизан. Питање је само да ли ће да вреди 1,5 милиона или три милиона. По истом принципу као што смо се договорили са Олимпијакосом покушаћемо да откупимо уговор Данила Пантића из Челсија. Његови менаџеру су у контакту са лондонским клубом. Надам се позитивном расплету“.

Вазура је открип детаље уговора Слободана Урошевића.

„Крушевљанима следује 80.000 евра које плаћемо у ратама, а играч је добио коректан уговор. То не бих износио у јавност“

Велика жеља је и Ђорђе Ивановић из Спартака. Међутим, последње информације говоре да је Легија на пол позицији.

„Са Спартаком смо причали још пре 20 дана и свакодневно смо у контакту из разлога што је Ђорђе изјавио да ће, у случају да остане у Србији, прећи само код нас. На одлуку руководства Спартака не можемо да утичемо, али надамо се да ће све бити у реду.  Ивановић је један од тројице из Суперлиге које желимо, али ту постоји ограничење, јер само тројицу можемо да региструјемо за Лигу Европе. А као што ам рекао приоритет су нам играчи из иностранства. Ако их не доведемо сад онда остају за јун“.

Велике наде у Хумској полажу у нове попољке омладинске школе. Очекује се да момци рођени 1999. и касније имају већу минутажу. Уосталом о таленту Ђерлека, Ђорђа Јовановића и Бошњака не треба дискутовати.

„Идеја нам је да се окрнемо омладинској школи, јер смо ослободили простор одласцима играча који нису имали минутажу. На њиховим платама је на месечном нивоу уштеда 90.000 евра бруто, а још кад имамо у виду да су се одрекли дела дуга онда је то 300.000 евра. За ниједног од њих нисмо имали понуда, а ако неко наше дете што смо прикључили првом тиму одигра само 15 минута или пола сата, цена ће му бити милион евра. Јасно је што хоћемо да их уврстимо“.

На крају је Вазура открио још једну занимљивост.

„Јуче смо одбили понуду за нашег штопера“.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар