ЕЛ - најава: Ова би могла да се добије!

Црвено-бели имају лепу шансу да наставе низ добрих партија у Евролиги против, за сада, најслабијег тима у такмичењу.

Кошарка 12.01.2018 | 13:00
ЕЛ - најава: Ова би могла да се добије!
После тесног пораза у Подгорици и шутерског транса Будућности кошаркаши Црвене звезде су се већ наредног јутра запутили у Истанбул, где их у петак очекује евролигашки сусрет са истином и дуел против Анадолу Ефеса (ТВ Спортклуб, 18.30). Меч који ће у доброј мери показати могу ли црвено-бели с правом да сањају четвртфинале Евролиге, или не.

Звездине амбиције су јасне - да се понове дешавања из дворане Александар Николић од пре равно месец дана, када је Ефес убедљиво нокаутиран, уз потпуну доминацију јадранског шампиона. Тада је Звезда, уз одличне проценте и најбољу утакмицу у каријери Џејмса Фелдина (29 поена), те свеукупно снажну тимску одбрану, поразила Ефес и пробудила наде у идеалан расплет на крају лигашког дела.

„Идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу. Имају новог тренера, довели су новог играча, прекинули су сарадњу са некима. То је дакле, нови тим, морамо да будемо спремни за њихов атлетицизам, за другачију игру. Ова утакмица ће бити потпуно другачија од оне у Београду, али наш приступ треба да остане исти као на осталим утакмицама Евролиге, да играмо чврсто, у високом ритму. Имамо пуно самопоуздања, знамо шта је потребно да учинимо да би победјивали утакмице и на гостујућем терену и кући. Ово је нови тест и спремни смо за њега“, рекао је Фелдин, а раније је у интервјуу за сајт Евролиге истакао да је ово утакмица коју Звезда „може да добије“.

Ефес је и даље проблемима, али смена тренера Велимира Перасовића и отпуштање Еда Мурића, Рикија Лида и Џоша Адамса, као и доласци Ергина Атамана на клупу и искусног НБА шутера Тонија Дагласа полако дају резултат, али и свакако доста промена.

Три победе у последња четири меча у свим такмичењима, односно тријумфи над Бамбергом и Дарушафаком баш у дворани Абди Ипекчи показали су да се Ефес полако буди. Такође, опет се показало да Ефес много боље игра утакмице на мањи број поена, пошто нема довољну јаку ватрену моћ да се носи са противницима јачег арсенала. То би, донекле, могао да поправи придошлица Даглас, али је питање у каквом је физичком стању и када ће се појавити на евролигашким паркетима, пошто клуб није имао од марта прошле године и радио је само индивидуално.

Црвена звезда ће у Истанбулу моћи да рачуна на Огњена Добрића који се опоравио од повреде скочног зглоба и који је баш у мечу са Ефесом био тајно оружје ДушанаАлимпијевића и његове тројке су добро погурале екипу у моментима када су гости почели да хватају резултатски прикључак. Могао би Младеновчанин мало да погура енергетски своју екипу и повећа агресивност.

О тој агресивности је говорио и Зоран Драгић, кошаркаш Ефеса.

„Биће то тежак меч. Звезда игра физички јако. Морамо да одговоримо на то. Играмо код куће и надамо се да ћемо добити ову утакмицу. Једини начин да то учинимо је да одиграмо добро у одбрани“, рекао је Зоран Драгић.

Занимљиво је и да је по доласку Атамана учинак Владимира Штимца у благом паду у односу на оно што је пружао код Перасовића где је био међу најефикаснијим играчима целе Евролиге.

Видећемо и каква ће атмосфера владати на трибина дворане Абди Ипкечи јер навијачи Ефеса свакако не спадају у оне најватреније, тако да ни тај аспекат не би требало да буде нека велика предност домаћој екипи.

Гледајући статистичке параметре можемо да кажемо да су екипе сличне по бројкама. Ефес је мало бољи у скоку, Звезда у асистенцијама, али Звезда игра доста бољу одбрану и то је разлог што је разлика на табели пет места. И то ће и вечерас црвено-бели морати да одиграју максимално да би остварили добар резултат.

Звездина екипа се враћа у суботу у преподневним часовима за Београд и одмах потом почиње припреме за врло важан меч са Цедевитом. Судије на вечерашњој утакмици биће Мигел Перез Перез (Шпанија), Спирос Контас (Грчка) и Амит Балак (Израел).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар