Реал вреба плен и слути Интеров крах!

Ако не буде Лиге шампиона, Икарди одлази из Милана! Будућност аргентинског нападача у дресу Неразура зависи искључиво од пласмана у овој сезони. Мадриђани спремни да плате клазулу од 110. 000. 000 евра.

Фудбал 16.01.2018 | 22:40
Реал вреба плен и слути Интеров крах!
Интер и Мауро Икарди су на раскрсници. Будућност сјајног аргентинског нападача у дресу Неразура зависи искључиво од пласмана у Лигу шампиона наредне сезоне. Уколико се великан из Милана не врати на велику сцену, биће тешко задржати капитена у клубу, а све то помно прати Реал Мадрид, који неће пропустити прилику да у своје редове коначно доведе једну праву деветку.

Интер је оптерећен, италијански великан до 30. јуна мора да инкасира између 60.000.000 и 70.000.000 евра како би би испеглао кљиге и реуглисао финансијски фер плеј. Мали део тога може да буде покривен неким спонзорским уговором, који такође може да зависи од Лиге шампиона, док би остатак морао да се надомести неким великим трансфером.

Према писању Газете дело Спорт, компликације би могле да настану и приликом преговора око продужетка Икардијевог уговора, на чему инсистирају Неразури. Аргентинцу актуелни истиче у јуну 2021. године и у њему стоји излазна клаузула од 110.000.000 евра, али она важи само за иностране клубове. Ту цифру је Реал Мадрид спреман да плати, па се у Мадриду надају лошим резултатима клуба са Ђузепе Меаце у наставку сезоне.

У Интеру, с обзиром на дешавања на тржишту, сматрају да је то исувише мала цена за њиховог најбољег играча, па желе да увећају клаузулу, која је приликом потписивања актуелног уговора деловала као научна фантастика, а сада представља сасвим уобичајену своту за велике трансфере на Старом континенту. Интер је Аргентинцу спреман да понуди продужетак сарадње до 2023. године и плату од 9.000.000 евра по сезони. Наравно, и далеко већу излазну клаузулу. Али, све зависи од учинка Неразура у овој сезони.

Интер се након 20. одиграних кола Серије А налази на трећем месту Серије А, али му је форма у паду, па би убрзо могао да склизне на неко ниже место. Прве четири позиције гарантују учешће у елитном такмичењу наредне сезоене.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар