Звезда продала Кангу - Спарти из Прага?!

Фудбалер Црвене звезде Гелор Канга наводно је договорио сарадњу са Спартом из Прага, па ће напустити Београд пола године пре истека уговора.

Фудбал 12.01.2018 | 10:00
Звезда продала Кангу - Спарти из Прага?!
Спарта и Канга - близу је! Звезди 800.000 евра! Данас се очекује реализација трансфера.

Према незваничним информацијама, Канга би у петак требало да потпише уговор са чешким великаном, кога је Звезда протеклог лета елиминисала у квалификацијама за Лигу Европе.

Канга има 27 година, у Звезду је стигао 2016. из руског Ростова, те на 59 утакмица постигао 13 голова.

Црвена звезда би у наредних неколико дана, можда већ и данас, могла да остане без Гелора Канге! Према појединим информацијама Спарта из Прага је одлучила да купи везисту из Габона који је током летњих квалификација урнисао чешког великана. Понуда од 800.000 евра је на столу челника Црвене звезуде, чека се финиширање трансфера.

Сага око статуса сјајног везисте траје већ неколико месеци. Црвено-бели су имали жељу да са њим продуже уговор, али до завршног чина није дошло.... Како је време пролазило, тако је било све извесније да постоје велики изгледи да Канга напусти Маракану. Тим пре што му је остало само шест месеци уговора са Црвеном звездом.

После слабе јесени Спарта је кренула у реконструкцију тима. Отишао је Маснђен, док би Канга требало да представља идеалну замену за Томаша Росицког који се пензионисао.

Одлазак Канге убрзао би трансфер Данијела Алексића.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар