ШПА - Куп: Севиља и Еспањол у четвртфиналу!

Фудбалери Севиље и Еспањола пласирали су се у четвртфинале шпанског Купа краља.  Еспањол надокнадио изгубљено и прошао у четврфинале Купа краља! За Севиљу је Кадиз био рутина! Гости из Барселоне направили подвиг у Валенсији, без изненађења на Рамон Санчез Писхуану.

Фудбал 11.01.2018 | 22:00
ШПА - Куп: Севиља и Еспањол у четвртфиналу!
Севиља је након 2:0 у Кадису, савладала нижелигаша и на свом терену са 2:1, за лаган пролазак у наредну фазу.

Домаћин је повео преко Бен Једера у 31. минуту, а пласман је "оверио" Кореа у 54. Гости су ублажили елиминацију голом Гарсије пет минута пре краја.

С друге стране, Еспањол је након пораза код куће од Левантеа са 2:1, славио 2:0 у предграђу Валенсије и преокретом стигао до осам најбољих.

Јунаци гостујућег тима из Барселоне били су Лео Баптистао и Морено головима у првом полувремену.

Барселона је од 21:30 дочекала Селту која је одолела у првом сусрету у Вигу са 1:1.

Еспањол се издигао изнад неугодне ситуације и надокнадио пропуштено из прве утакмице осмине финала Купа краља против Левенатеа, када је поражен са 2:1. Изабраници Кикеа Санчеза Флореса вечерас су на Сијудад Валенсији славили са 2:0 и домогли се четвртфинала. Пласман међу осам најбољих у Купу Шпаније обезбедила је и Севиља, али далеко лакше, пошто је и у другој утакмици рутински изашла на крај са слабашним Кадизом (2:1).

Да ли је ово била последња утакмица Санчеза Флореса на клупи клуба из Барселоне, биће јасно у током сутрашњег дана, али је вечерас његов тим одиграо одличан такмичарски меч, искористио је пропусте домаће одбране, дошао до сигурног вођства головима Баптистаа и Херарда Морена, а онда ту предност љубоморно сачувао до краја утакмице.

На стадиону Рамон Санчез Писхуан све је било готово већ у 31. минуту, када је Бен Једер повећао предност Севиље у укупном резултату на 3:0. Сваку дилему на почетку другог полувремена разрешио је Карлос Хоакин Кореа, док је почасни погодак у овом двомечу за другопласирани тим Сегунде постигао Алваро Гарсија.

Куп краља, осмина финала:

Леванте – Еспањол 0:2 (први меч 2:1)
Севиља – Кадис 2:1 (2:0)

21:30 Барселона – Селта (1:1)

Среда:

Реал Мадрид – Нумансија 2:2 (3:0)
Алавес – Форментера 2:0 (3:1)
Виљареал – Леганес 2:1 (0:1)

Раније одиграно:

Атлетико Мадрид – Љеида 3:0 (4:0)
Валенсија – Лас Палмас 4:0 (1:1)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар