АБА - Љубичић: Партизан више није сила!

Плејмејкер Игокее Марко Љубичић, каже да клуб из РС послије побједе над МЗТ-ом жели да настави низ тријумфом над Партизаном и да се тако приближи четвртој позицији на табели АБА лиге.

Кошарка 12.01.2018 | 20:30
АБА - Љубичић: Партизан више није сила!
Игокеа је послије два везана пораза, од Будућности и Цедевите, у прошлом колу уписала тријумф против МЗТ-а у Скопљу, а сада жели да остане у истом ритму, иако јој у недјељу у госте стиже Партизан.

"Побједа против МЗТ-а нам је била врло битна и стигла је у добром моменту за нас. И Партизан је промијенио тренера, довео појачање, па и они су након побједе над Задром у потитивном моменту,  али и од њих се сад доста очекује па вјерујем да имају притисак побједе у Лакташима“, рекао је плејмејкер Игокее Марко Љубичић у изјави за МОНДО.

"Наравно да ћемо ми дати све од себе да наставимо тај низ побједа јер овом побједом бисмо се приближили четвртом мјесту, које додуше није било циљ пред почетак сезоне, али зашто да не урадимо нешто велико!? Прво треба да гледамо утакмицу против Партизана, а онда да гледамо како даље", истакао је он.

Оптимизам плејмејкера Игокее има основа јер у посљедњих седам сезона у АБА лиги, Партизан има само побједу више, седам наспрам шест тријумфа клуба из Републике Српске.

"Мислим да Партизан више није она сила као што је некада био. Мислим да можемо скроз равноправно да се носимо и да идемо на побједу. Наравно, небитно да ли је то Партизан, Звезда или неки други тим ми треба да идемо на побједу и не требамо да постављамо нека питања на нашем паркету. Партизан јесте институција, има, али је Игокеа традиоционално јака и не треба да се плашимо", поручио је Љубичић.

Посљедњи дуел Игокее и Партизана, одигран у Београду, завршен је побједом црно-бијелих 117:104, а Игокеа ће сада тражити прилику да се реваншира.

Љубичић, ипак, не очекује онако „луду“ утакмицу и у Лакташима.

"Та прошла утакмица је била потпуно атипична, послије те утакмице говорили смо да је била НБА утакмица, кошгетерска утакмица. Мислим да ова сад неће бити таква и да ће доста тога да се изведе из одбране. Ми морамо бити чврсти у одбрани како би затворили њихове најбоље играче и да нам се отвори контранапад, лаки поени и да добијемо на самопоуздању у шуту“, рекао је Љубичић, који ипак не жели да издваја појединце у противничким редовима.

"Нисам од оних који издвајају, увијек код њих може да искочи неко, да ли ће то бити Новица, Милер, Гос, Гагић, Маринковић, Андрић, никад се не зна. Партизан има квалитетан тим, резултати то сад не показују, али сви су опасни и требамо бити максимално сконцентрисани као што је био случај против МЗТ-а. Морамо да дамо све од себе, будемо енергични и оставимо срце на паркету ту и да дођемо до доброг резултата“.

Кошаркаш Игокее нада се да ће за разлику од протеклих дуела са Партизаном, али и са Звездом, публика у дворани у Лакташима бити на страни домаћег тима.

"Вјерујем да ћемо имати велику подршку наших навијача. Овдје ми причају да је кад гостују Звезда и Партизан велики број њихових играча, не бих волио да у недјељу буде тако јер нам ова побједа много значи“, рекао је Љубичић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар