Анализа: Роналдо је "пао", хоће ли устати?

Португалцу је за постизање једног гола у Примери ове сезоне потребно у просеку више од три утакмице.

Фудбал 14.01.2018 | 23:45
Анализа: Роналдо је "пао", хоће ли устати?
Никада није паметно отписивати доказаног шампиона, али ако су мерило партије које пружа ове сезоне, онда се може рећи да Кристијано Роналдо више није "онај стари".

Имајући у виду његов стил игре, базиран на супериорним физикалијама, као и то да 5. фебруара слави 33. рођендан и да му је ово 15. сезона у клубовима елитног ранга (Манчестер јунајтед 2003-2009, Реал Мадрид од 2009), велико је питање да ли у Роналду има енергије за повратак доминацији која га је красила све до летос.

Португалац је прошле сезоне дао 42 гола на 46 мечева у свим такмичењима и тако помогао "краљевићима" да постану прваци Шпаније, али и да одбране трофеј у Лиги шампиона, што није успело никоме откако је најјаче континентално такмичење у сезони 1992/93 заживело под новим називом.

Слаба Роналдова форма један је од главних разлога што Реал (уз меч мање) заостаје 16 бодова за водећом Барселоном и практично је предао трон Каталонцима, иако ће сезона тек у понедељак бити 50 одсто одиграна.

Иако то није једино мерило његове корисности, темпо којим постиже голове на егзактан начин потврђује све изнете тезе.

На 13 утакмица Примере, које је одиграо готово у целости, мрежу је затресао свега четири пута.

Статистичка компанија "Опта" израчунала је да Роналдо за један погодак треба да проведе на терену просечно 289 минута, што је готово троструко више него у сезони 2016/17, када је голом на свака 102 минута - што је сјајан темпо! - поставио свој негативни рекорд у дресу Реала.

Током првих седам сезона у "краљевском клубу" увек је постизао један погодак у Примери на мање од 100 минута игре, а права машина био је 2014/15, када је успевао да матира голмане просечно на сваких 65 минута!

Тада је на 35 наступа дао 48 голова и освојио трећу, уједно и последњу титулу "Пићићија".

Реалу у наредна два викенда следе утакмице на стадиону "Сантјаго Бернабеу" против Виљареала и Депортива.

Вероватно је то крајњи час да Роналдо и другови почну да хватају залет за фебруарски двомеч осмине финала Лиге шампиона са Пари сен Жерменом, у коме ће или да оживе дух са почетка сезоне, када су преко Манчестер јунајтеда и Барселоне стигли до европског, односно националног Суперкупа, или ће се опростити и од другог најзначајнијег трофеја који бране.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лакрдија

15.01.2018 08:58

Скупљи је Роналдов го него један Порсхе.

ОДГОВОРИТЕ