БОМБА: Санчез у Манчестеру, али код Муриња?!

Градски ривали боре се за потпис Алексиса Санчеза. . .  Спрема ли се грађански рат у Манчестеру?! Мурињо звао Алексиса! Жозе Мурињо намерава да украде Пепу Гвардиоли појачање до краја јануара.

Фудбал 11.01.2018 | 21:15
БОМБА: Санчез у Манчестеру, али код Муриња?!
Каква борба за потпис Алексиса Санчеза!

Феноменални Чиленац, један од најбољих фудбалера Премијер лиге, има уговор са Арсеналом до краја јуна, а већ сада може да преговара са клубовима о селидби. Пред "тобџијама" су две опције - да га продају по знатно нижој суми у односу на вредност или да га сачувају још шест месеци и да потом на њему не зараде ништа...

Ако се пита Арсен Венгер - њему је друга опција далеко примамљивија, али и клуб и сам играч би се најрадије "захвалили једни другима на сарадњи" већ у јануару.

Наводно, Манчестер сити је већ договорио и личне услове са Санчезом, за које ће добити и "дебео бонус", али се у читаву причу сада укључио и Манчестер јунајтед!

Угледни "Гардијан" преноси да су "ђаволи" понудили 25 милиона фунти Арсеналу за Санчеза, што је за пет милиона више од новца који нуди Сити, а у читаву причу, потенцијално, могао би да буде укључен и репрезентативац Јерменије Хенрик Мкхитарјан.

Ипак, иако је Венгер раније био заинтересовао за Мхитарјана, Арсенал не жели да "парира" плати коју је он имао у Манчестер јунајтеду (200.000 фунти недељно) и окренуо се другом играчу.

У питању је Бразилац Малком из Бордоа, који ове сезоне одушевљава у Лиги 1 - головима, асистенцијама и дриблинзима, али је за њега заинтересован и Јунајтед, Тотенхем, ПСЖ...

Наводно, Бордо за њега тражи 45 милиона фунти и покушаће да га задрже до јуна, што је жеља Венгера са Санчезом.

Чинило се да је само питање дана, ако не и часа, када ће Манчестер Сити да објави како је званично договорио бомбастични трансфер Алексиса Санчеза, али сада је изгледније да ћемо гледати фудбалски рат два љута градска ривала за највећи потпис на Острву ове зиме!

Не, није у питању шала - Жозе Мурињо је звао Алексиса Санчеза и хоће га у Манчестер јунајтеду по сваку цену! Било на зиму, или на лето - небитно је. Само да Мурињо победиПепа Гвардиолу и преотме му већ уцртано појачање у шампионски мозаик! 

Бомбастичну најаву је под вињетом "ексклузивно" објавио италијански трансфер гуруЂанлука ди Марцио, а вест је испратио и италијански Скај, чије је Ди Марцио заштитно лице! 

Последњих дана се озбиљна прашина подигла због Алексиса Санчеза! У Арсеналу су се помирили са судбином и да губе чилеанског голгетера можда већ ове зиме, због чега је клуб одредио цену од 28.000.000 евра. Гвардиола је у међувремену на сто изнео кофер са 34.000.000 евра како би осигурао највећи потпис ове зиме, али би Мурињово улетање могло да угрози посао. Из целе ситуације могао би да профитира Арсенал, уколико се градски ривали одлуче да битку за Алексиса воде већ сада, што би додатно могло да увећа обештећење!

Додуше, Мурињо је изабрао решење којим би могли да профитирају Арсенал, Јунајтед,Алексис и Хенрик Мхитарјан! Ди Марцио тврди да је Мурињо понудио Арсену Венгеру управо јерменског крилног нападача у замену. Проблем би могла да представља Микијеваплата, која на седмичном нивоу износи чак 160.000 евра. 

Оно што би могла да буде Јунајтедова предност у односу на Сити јесте то што би Жозе Мурињо Алексису могао да понуди зацементирано место у стартних 11, док би у Ситију имао страшну конкуренцију на свим потенцијалним местима. И баш зато се Мурињо нада да би могао да извуче највећу крађу на Острву последњих година. 

Питање је само - какву амбицију има Алексис? И Јунајтед и Сити гађају највише циљеве, с тим да је Сити у далеко бољој почетној позицији, с обзиром да је практично већ обезбедио шампионску круну у Премијер лиги и да је међу главним фаворитима за освајање Лиге шампиона. Јунајтед је и даље у периоду реконструкције, а Алексис је виђен као идеалан партнер за Ромелуа Лукакуа, понајвише јер конкуренција није тако јака. 

Мурињо би у међувремену могао да заврши још један важан трансфер ове зиме. Ради се оЛукасу Мори, за кога је Португалац спремио 15.000.000 евра, док ПСЖ тражи пет милиона више. Али према тврдњама британских и француских медија, трансфер ће бити завршен врло брзо. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар