Шта ће показати налаз психијатра?!

Психијатријско вештачење Зорана Марјановића, који је осумњичен да је убио супругу Јелену Крсмановић, обављено је у понедељак у Централном затвору у Београду.

Србија 11.01.2018 | 08:20
Шта ће показати налаз психијатра?!
Више јавно тужилаштво у Београду, које води истрагу против Зорана Марјановића, наложило је, након што је саслушало све сведоке, психијатријско вештачење Зорана Марјановића како би се утврдило да ли је била искључена или смањена урачунљивост осумњиченог приликом убиства супруге Јелене, за које је осумњичен.

Ово вештачење указаће на то да ли је у време Јелениног убиства код Зорана Марјановића постојала душевна болест, привремена душевна поремећеност, заостали душевни развој или друга тежа душевна поремећеност. Такође, вештак ће тужилаштву, ако је утврдио присуство неког поремећаја душевног стања, дати мишљење о његовом утицају на способност Марјановића да схвати значај свог дела или управља својим поступцима.



Како је за „Блиц“ недуго након хапшења Марјановића казао форензички психолог Милан Костић, у судској пракси се показало да је особа која годину и по дана без задршке јавно прича о смрти своје жене најчешће - психопата.

Он је на основу чињеница, објављених текстова, али и изјава које је годину и по дана за медије давао Зоран Марјановић, супруг убијене певачице Јелене Крсмановић, направио профил његове личности и закључио да је Марјановић нарцисоидан човек.



''Засад може да се каже да је у питању човек који о својим поступцима и понашањима недовољно објективно суди. А када те догађаје приказује другима, настоји да себе по сваку цену заштити'', рекао је тада Костић.

Да ли је ово мишљење и стручњака који су вештачили Марјановића, биће познато након што њихово мишљење стигне у Више тужилаштво.

''Само је питање дана када ће у тужилаштво стићи и резултати вештачења мобилних телефона чланова породице Марјановић, али и када ће против Зорана бити подигнута оптужница'', каже извор „Блица“ упућен у случај.

3Д фотографије беживотног тела

У исто време, Центар за форензичка истраживања Нови Сад доставио је редакцији „Блица“ ексклузивне 3Д фотографије проналаска певачициног беживотног тела у каналу код насипа у Црвенки, које су, како је навео директор ЦФИ Ненад Шипка, највернији приказ фотографија са увиђаја од 3. априла 2016. године.



''Прегледом фотографија се долази до сазнања зашто Јелена није пронађена у ноћи претраге између 2. и 3. априла 2016. године. На њима се јасно види да је њено тело било скроз потопљено у воду и да се једва назирало'', казао је Шипка.

Он је објаснио да је то основни разлог зашто певачицино тело пси трагачи нису пронашли у ноћи претраге.

''Молекули мириса се на површини воде задржавају око сат времена. Струјањем ваздуха молекули се распршују у ваздух, а визуелно је било немогуће у току ноћи на том месту приметити тело'', закључује он.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јако

11.01.2018 16:21

Па то је вас херој.

ОДГОВОРИТЕ