Свечано обиљежен Дан Српске

У општини Источна Илиџа обиљежен је 9. јануар - Дана Републике Српске уз пригодан културно-забавни програм.

Република Српска 09.01.2018 | 19:37
Свечано обиљежен Дан Српске
Свечаност су испред Дома културе у Касиндолу организовале Борачка организација "Илиџански борац" и Мјесна борачка организација из Касиндола.

Улице Касиндола украшене су заставама Републике Српске, а у културном дијелу програма наступило је Културно-умјетничко друштво "Бошко Вујадин".

Најмлађим становницима дијељени су слаткиши, а за старије је припремљено кувано вино.

Предсједник Мјесне борачке организације из Касиндола Слободан Маунага рекао је у изјави Срни да је ова свечаност један од начина да се захвали онима који су животе уградили у темеље Републике Српске прије 26 година.

Он је додао да се данас слави оно што су створили борци - Република Српска, те истакао да је веома важно да омладина спозна колика је била жртва у стварању Српске.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да је општинско руководство давно препознало значај обиљежавања Дана Републике Српске и управо с тим у вези већ 20 година у овој локалној заједници постоји улица под називом 9. јануар.

Он је поручио да Република Српска може и мора бити боља, али за то требају да се потруде сви.

Из Мјесне борачке организације Касиндо поручују да би требало да прослава Дана Републике Српске у Касиндолу временом пређе у традицију, те да уз "Дане касиндолског батаљона" постане једна од значајнијих манифестација на подручју општине Источна Илиџа.



(Срна/БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Симо

09.01.2018 18:50

Пуно људи се окупило свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

11.01.2018 13:33

Не мјерљиве су заслуге и других јединица ВРС и полиције које су ратовале на подручју Општине Српска Илиџа, па предлажем да се ова манифестације централизује на једном мјесту за све, а не по локалним заједницама ранга мјесне заједнице. По чему је допринос бораца из Војковића и Крупца мањи??????

ОДГОВОРИТЕ