Идемо даље, сљедећи је Гризман!

Спремите се за Дрим тим. . . ! Биће плаћенији од Кутиња, Атлетико немоћан!

Фудбал 12.01.2018 | 23:35
Идемо даље, сљедећи је Гризман!
Дуго је Реал Мадрид са својим Галактикосима био синоним куповне моћи и доминације на фудбалској пијаци, а онда је и Барселона видела да не може само са Ла Масијом и понеким скупим појачањем да прати љутог ривала, па је откључала ризницу са благом.

И кренуло је... Све што може Реал, може и Барселона. На листи највећих трансфера свих времена, ситуација се врло брзо окренула. Међу десет највећих трансфера у историји су чак четири Барселонине куповине (Кутињо, Дембеле, Нејмар, Суарез) и једна њена продаја (Нејмар), али ту није крај. Барселона за следеће лето спрема још један мегатрансфер - Антоана Гризмана!

Француски нападач из Атлетика би требало да употпуни Барселонин Дрим тим и једну од најјачих офанзивних линија у историји фудбала. Барса је још летос пустила пипке ка Французу, јесенас су почели преговори са његовом сестром и оцем који га заступају, а Атлетико припретио је да ће Каталонце пријавити ФИФА за недозвољене преговоре са играчем. Ипак, Атлетико је немоћан у целој ситуацији...

Прошлог лета, када је Гризман имао понуду Манчестер Јунајтеда, одбио ју је због Атлетика који у то време није могао да региструје појачања и не би могао да доведе замену за Гризмана. Француз је тада пристао да помогне клубу и остао је, али је заузврат добио смањење откупне клаузуле са 200.000.000 на 100.000.000 евра.

Са скоком цена на тржишту и данашњом ситуацијом, Гризманова клаузула је сасвим прихватљива за Барсу. План Каталонаца је да следећег лета купе Гризмана и још једног штопера чиме би комплетирали Дрим тим на Камп Ноуу. С повратком Дијега Косте у форму и 100.000.000 евра које ће добити за шопринг, и Атлетико ће наредног лета лакше поднети одлазак Гризмана. Једини проблем је што иде у табор директног ривала.

Барса је већ месецима у контактима са Гризманом и његовом породицом. Каталонски медији тврде да је договор око уговора јако близу. Попут Дембелеа и Кутиња, Французу је понуђен уговора на пет година, са платом од 15.000.000 евра по сезони чиме ће се на листи најплаћенијих у клубу изједначити на другом месту са Суарезом. Испред је самоМеси, а иза је Кутињо са 14.000.000 евра.

Једина претња Барселони је Манчестер Јунајтед који би опет могао да крене поГризмана као замену за Ибрахимовића и упари га са Лукакуом. Јунајтед би могаоГризману да плати и 20.000.000 евра годишње, али по свему што се дешавало до сада, чини се да је Француз расположенији за селидбу на Камп Ноуу него на Олд Трафорд.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзонс

13.01.2018 06:00

Меси, Кутињо, Суарез, Дембеле, Гризман ијооооо па ови има да се изивљавају над остатком конкуренције..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

13.01.2018 09:21

нема ко, да им на пут стане. Има да газе све ! Елита Фудбала.