Од готовог трансфера до знака “СТОП”!

Кепин аутогол! Голман Билбаа могао би да паузира три месеца због повреде друге метатарзалне кости.

Фудбал 12.01.2018 | 23:20
Од готовог трансфера до знака “СТОП”!
Шта се догодило? Зашто Кепа Аризабалага није у Реал Мадриду? Виђен је као готов трансфер. Недостајао је само потпис. Сви угледни шпански медији пренели су да је само питање момента када ће се мастило наћи на папиру и да ће на дну странице с грбом Мадрида стајати Кепин потпис. Али све је покварила једна кошчица у Аризабалагином стопалу.

Погађате - повреда.

Голман Атлетика је прегледан у четвртак. Прегледали су га доктори Реал Мадрида, а таквим стручњацима није могла да промакне повреда коју има овај голман. И то, је засад, стопирало трансфер. 

Шпанска Онда Церо јавља да ће Аризабалага морати на операцију те да га после тога чека три месеца опоравка и неиграња фудбала. Дакле, пауза до марта.

Дакле то је, а не нешто друго, стопирало и одложило његову куповину барем до лета ове године.

Познато је да Реал Мадрид и његов председник Флорентино Перез имају идеју када је куповина младих играча по Шпанији у питању. По систему - имамо брдо новца, купићемо све што има око 20 година и представља будућност шпанског фудбала. Тако је купљенТео Ернандез, тако је доведен Дани Себаљос.

Иста идеја је била и са Аризабалагом, посебно јер Реалу треба голман. Био је спреман уговор на шест година, годишња плата од 2.500.000 евра и 20.000.000 евра за откупну клаузулу Билбау коју је Реал био спреман да премаши за 5.000.000 као знак добре воље према клубу који је произвео оваквог талента. На све то Аризабалаги на лето истиче уговор.

А ту је и још један проблем код Аризабалаге. Он не жели да иде на операцију већ је више за то да се лечи неком од конзервативних метода лечења како би могао да се опорави и избори место на Светском првенству у Русији.

Наиме, Ђулен Лопетеги му је рекао да ако жели да игра у Русији, мора да има игрчки континуитет.

На све ово Зинедин Зидан је изашао са изјавом да му не треба голман и да ће цела прича бити настављена на лето.

А уговор је био потпуно договорен. Само је недостајао аутограм. Ето, и то је прелазни рок. зато га волимо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар