Срби ће цијенити увијек овај датум

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић поручио је да они који оспоравају 9. јануар као Дан Републике Српске требају схватити да је то посао који не може имати резултат и да ће српски народ увијек знати цијенити овај датум, јер је тада добио институције које га чувају и обезбјеђују његову равноправност на простору БиХ.

Република Српска 09.01.2018 | 16:49
Срби ће цијенити увијек овај датум
Иванић је новинарима у Бањалуци прије свечане академије поводом Дана Републике рекао да му је драго што присуствује обиљежавању 9. јануара - дана када је настала Република Српска, који за све пуно значи, дана када су настале институције које гарантују раноправност Републике Српске и српског народа на овом простору.

"Треба се сјетити свих оних који су дали животе за Републику Српску, припадника Војске Републике Српске, људи који су дали једино оно што су заиста и истински могли дати - своје животе, и врло ми је драго да смо у прилици да овај дан обиљежавамо", поручио је он.

Одговарајући на новинарско питање зашто није присуствовао свечаном дефилеу, Иванић је рекао да је данас дан када треба да се слави и дан када нема намјеру да улази у било какве политичке сукобе.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БАБА11ЦЦ

09.01.2018 16:20

Оцемо оцемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

09.01.2018 16:45

Главоња магареција исто тако требас реци колико сте зивота одузели за ово сто данас славис сто ову славу нико у свијету не призна.

Name

ЛЛЛ

09.01.2018 17:14

Паметан и одмјерен коментар. Много је њих страдало за РС. Данас дјеца погинулих бораца су без посла и обесправљена јер омладина СНСД има предност при запошљавању у односу на њих.

Name

К

09.01.2018 18:14

Иваницу вјеруј да никад висе нецес добит нигласа из Федерације ни ти ни твоја странка.Добро знас колко је само дје це настрадало.Ја незнам ста ти то треба.Ипак си цлан преседниства.Мени лицно несмета сто славис.Али ипак постуј зртве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

09.01.2018 19:38

Што то не рекнеш и Бакиру,да и он поштује жртве на другој страни,Иванић је сигурно спремнији да поштује све жртве него Бакир