РС - гарант мира и опстанка Срба

У бијељинској касарни "Војвода Степа Степановић" у Спомен-храму Светог мученика кнеза Лазара и свих светих српских мученика данас је служена литургија поводом завјетне крсне славе цркве и Дана Републике Српске.
"Република Српска је трајна категорија и гарант мира и опстанка српског народа на овим просторима", поручено је на овом светом мјесту.

Република Српска 09.01.2018 | 12:39
РС - гарант мира и опстанка Срба
Република Српска је за свог заштитника одабрала Светог архиђакона и мученика Стефана, јер смо још 9. јануара 1992. године жељели да поручимо трајно опредјељење српског народа.

"Наше опредјељење није насиље, него стрпење, трпљење и слобода и због тога смо за крсну славу и Дан Републике Српске одабрали тај датум када се прославља свети архиђакон Стефан, човјек који није био насилан, није био силеџија, није био џелат, него се молио Богу за своје џелате који су га камењем убијали.



И ми се молимо за све људе, за све становнике Републике Српске да нам да Бог свима мудрости, стрпљења и мира", поручио је протонамјесник Васо Поповић, православни војни свештеник.

Живот у слободи је највећа вриједност и они који су били свјесни те вриједности дали су живот да би ми данас живјелу у нашој отаџбини у Републици Српској, речено је на овом световини.

"Забранити неком да слави крсну славу, да слави Дан Републике Српске је неприхватљиво. И сматрам да све што нам буду више забрањивали, ми ћемо то славити величанственије", поручио је Игњат Ђорђић, демобилисани борац Војске Републике Српске.


"Мислим да је Република Српска трајна категорија, а на нама политичарима је да будемо јединствени по питању националних интереса", рекао је Славиша Марковић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Посебна вриједност је што Дан Републике Српске прославља све више младих који баштине традицију одбрамбено-отаџбинског рата, истакнуто је на свечаности.



(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бајкер

09.01.2018 14:26

Гдје је Кацавенда фали вам он . Он је требао бит у првом плану .

ОДГОВОРИТЕ