Јокић против шампиона забележио први трипл-дабл!

Српски кошаркаш Никола Јокић забележио је први трипл-дабл у сезони.  Као на рингишпилу – Јокић "провозао" Грина! Никола Јокић још једном је потврдио да воли да игра против најјачих екипа у НБА лиги, али се чини да посебан "пик" има у дуелима са Дрејмондом Грином.

Кошарка 09.01.2018 | 12:45
Јокић против шампиона забележио први трипл-дабл!
Кошаркаши Голден Стејта победили су Денвер са 124:114, а центар Нагетса одиграо је одличан меч.

Јокић је био најефикаснији у својој екипи са 22 поена (9/16 из игре, 1/1 за три, 3/3 слободна бацања), 12 скокова, 11 асистенција, три украдене и шест изгубљених лопти.

Актуелни шампиони имали су предност од самог почетка меча, да би гости из Колорада на старту трећег квартала успели да изједначе 69:69. Ипак, екипа Стива Кера успела је да се врати и настави победничку серију за пети узаступни тријумф на Западу (33-8).

Најефикаснији у победничком тиму био је Стеф Кари са 32 поена, уз девет асистенција, док је Дрејмонд Грин уписао 23 поена, пет скоковаи десет асистенција.

Денвер је после овог пораза седми на табели са учинком од 21-19.



Као на рингишпилу – Јокић "провозао" Грина! Никола Јокић још једном је потврдио да воли да игра против најјачих екипа у НБА лиги, али се чини да посебан "пик" има у дуелима са Дрејмондом Грином.

Јокић и Грин су имали неколико озбиљних дуела у прошлости, последњи од пре неколико недеља амерички дефанзивац завршио је на паркету, пошто га је Никола нокаутирао лактом.

Нови сусрет двојице играча прошао је без физичког дуела, а момак из Сомбора је сада Грину показао сво умеће на паркету и једном приликом му продао "карту за рингишпил". 

Средином четврте деонице били су у рекету, Јокић је по ко зна који пут демонстрирао сјајну леђну технику и лагано положио лопту у кош.



Он је први пут у сезони уписао трипл-дабл са 22 поена, 12 скокова и 11 асистенција, али то није било довољно да се избегне пораз од актуелног шампиона – 124:114.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар