Српска чува права свога народа

Република Српска слави 26. рођендан! У Бањалуци се Дан Републике обиљежава низом манифестација којима присуствују званичници Републике Српске, Србије, представници Српске у институцијама БиХ, те бројне званице из региона и свијета.

Република Српска 09.01.2018 | 14:23
Српска чува права свога народа
Свечана Академија поводом Дана Републике одржана је у дворани "Борик".

У обраћању присутнима предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је стварањем и одбраном Српске, заштићено колективно право српског народа, а њеним економским јачањем, изградњом и модернизацијом осигурана права свих грађана Српске.



Он је напоменуо да живот у Српској протеклих 26 година није увијек био лак, на шта су утицале разне околности, попут ратних разарања, скоро уништене привреде и инфраструктуре, потпуне изолације и неоправданог неповјерења других у могућност да је Српска спремна да се уздигне, створи нову вриједност и изгради мирно и модерно европско друштво.

Додик је додао да су, нажалост, уз бројне искрене и добронамјерне странце, у Сарајеву боравили и они који су покушавали да Српску учине беспомоћном да би лакше управљали мимо народне воље.

Он је рекао да су пред Републиком Српском бројни инвестициони пројекти који ће бити реализовани, а чији је циљ развијенија Република Српска у којој сви њени грађани живе боље и сигурније.

"Свако од нас треба да учини оно што је до нас - говорио је покојни патријарх Павле. Свако од нас треба мислити на отаџбину Републику Српску, онако како су то чинили бројни јунаци и великани кроз вјековну историју. Требамо бити поносни на себе и своје успјехе, али се радовати и оним туђим. Од наших планова и циљева нећемо одустајати, некада то неће бити у жељеним роковима", рекао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је Република Српска успјела очувати финансијску и безбједносну стабилност, у којој сви параметри показују, иако некада недовољан, али ипак постојан раст, у којој пензионери редовно добијају пензије, а радници плате, у којој су изграђене бројне институције и реализовани многи капитални инфраструктурни пројекти.

"Ускоро ћемо завршити и ауто-пут по имену `9. јануар`, траса Бањалука-Добој, чије смодионице од Лакташа до Друговића и од Добоја до Прњавора већ отворили. Градимо путеве по најмодернијим стандардима, нашим знањем и не планирамо се зауставити док таквим путевима не повежемо цијелу Републику Српску. Не планирамо се зауставити и док се ауто-путем преко своје територије, не повежемо и са нашом Србијом", поручио је Додик.

Он је истакао да су по свјетским стандардима изграђени болнички објекти у Бијељини и Невесињу, те да се граде у Добоју и Источном Сарајеву, а у Бањалуци реновира Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Додик је навео да су на понос свих грађана Републике Српске изграђена и сједишта државних институција у Бањалуци и Источном Сарајеву.

"Радимо и градимо ослањајући се и на подршку и помоћ Србије. Српски народ је у националном, језичком и културном погледу, јединствен и недјељив. Србија је наша матица и наша љубав и то не би требало никоме да смета", рекао је Додик.

Он је најавио да ће на Сретење, 15. фебруара, бити потписан документ којим ће Србија и Српска обавезати своје државне органе да створе материјалне, друштвене и политичке услове за успјешан развој и очување националног идентитета српског народа.

"Наш однос према Србији није усмјерен против било кога. И народ Србије, као и народ Српске, жели да живи у миру и поштовању са свим другим народима у нашем окружењу. Свима на Балкану треба мир заувијек, а све спорове треба оставити у прошлом времену и да питања рјешавамо договором. Република Српска наставља даље, својим кораком", поручио је Додик.

Он је подсјетио да је на референдуму показано народно јединство, а на бројним протеклим изборима и подршка политици и властима које воде Републику Српску.

Додик је изразио наду да ће народно јединство бити основа за јединство свих политичких субјеката када је ријеч о правима и интересима Републике Српске.

"Уз празник Републике, у јануарским данима прослављамо и хришћански празник који позива на мир. Желим да вас поздравим поздравом - `Мир Божији, Христос се роди`! Срећан нам Дан Републике. Живјела Република Српска. Живјела Србија и српски народ. Живјели сви грађани Републике Српске", рекао је Додик.

Лазар Ристовски, прослављени српски глумац, је на почетку Свечане академије "Мисли на отаџбину", која се одржава поводом Дана Републике Српске рекао је да је данас 100 година од славне 1918. године те да су тада Срби живјели у једној држави, а да су данас у двије државе.

Он је рекао да се једино тактиком и дипломатијом данас може остварити помак.

"Србија је српској мајка. Није људски и цивилизацијски држати људе под истим кровом ако не желе да живе заједно", рекао је Ристовски подсјећајући да су Срби прије сто година дали сваку трећу мушку главу упитајући се зашто Срби с обје стране Дрине не живе заједно.

Такође, нагласио је, да Срби у РС и Србији треба да живе у једној држави те да се млађи морају учити поштовању.

"Слободе за српски народ нема док се Србија и Српска не споје у једно и слобода нема цену", рекао је Ристовски.

Позвао је све да када дођу кући напишу поруку "Српска је заљубљена у Србију" и "Србија воли Српску" и да то ставе на све друштвене мреже које имају.

Академији присуствује патријарх српски Иринеј, Младен Иванић, српски члан предсједништва БиХ, замјеник предсједавајуће Представничког дома ПС бИХ Младен Босић, предсједавајући Дома народа ПС БиХ Огњен Тадић, Жељка Цвијановић, предсједница Владе РС, Томислав Николић, бивши предсједник Србије, Александар Вулин, министар одбране Србије, Краљ Александар и краљица Катарина Карађорђевић, Емир Кустурица и многи други уважени гости и грађани Српске.



ОДЛИКОВАЊА

Обиљежавање Дана Републике је почело програмом за дјецу, односно информативно-забавном представом у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Затим су додијељена одликовања заслужним институцијама и појединцима у Палати Републике

Предсједник Српске одликовао је бившег предсједника Србије Томислава Николића Орденом Републике Српске на ленти за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа између Србије, Републике Српске и других држава и за изузетан допринос од ширег значаја у афирмацији у послијератном развоју Републике Српске.



Николић је, након што је примио одликовање, рекао је да се 27 година бавио политиком и да је, између осталог, био предсједник Србије.

"А за предсједника Србије два највећа изазова су Република Српска и Косово и Метохија", рекао је Николић.

Додао је да је Српска свих ових претходних година била на искушењима, нарочито за вријеме рата.

"И када остарим и не будем у могућности да будем са вама овдје, овај орден ће ме усправити у знак поштовања и љубави према Српској", рекао је Николић.

Поводом Дана Републике, Додик је између осталих одликовао и Емира Кустурицу, као и Хајнца Кристијана Штрахеа, председника Слободарске партије Аустрије.

СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ У ЦЕНТРУ БАЊАЛУКЕ



Свечани дефиле поводом Дана Републике, 9. јануара, одржан је у центру Бањалуке.

Свечани дефиле, који је поздравио велики број грађана, кренуо је од Трга Републике ка Тргу Крајине, гдје су његови учесници свечано постројени, а дочекао их је предсједник Српске Милорад Додик и други званичници.

ВУЧИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКУ


Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку предсједнику Републике Српске Милораду Додику поводом Дана Републике Српске.

"У име грађана Републике Србије и у своје име, Вама, Влади и народу Републике Српске честитам Дан Републике Српске, чврсто вјерујући у Вашу вољу и истрајност да јој обезбиједите просперитет и благостање, уједно чувајући мир и стабилност у Републици Српској и Босни и Херцеговини - пише у честитки председника Србије.

"Србија ће увијек бити уз Републику Српску, пружајући јој искрену и несебичну подршку и његујући наше економске и нераскидиве културне и духовне везе. Желим Вам много успеха у раду, а Републици Српској постојаност и дуговечност", наводи се у честитки предсједника Вучића.

Владу Србије на обиљежавању Дана Републике сутра у Бањалуци представљаће министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, а прослави ће присуствовати и министар одбране Александар Вулин.

ДОДИК СЕ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ НА ЧЕСТИТКАМА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу на честитки поводом Дана Републике Српске и, како је нагласио, свему што чини на доброј и успешној сарадњи између РС и Србије.

Додик је за Пинк рекао да га је Вучић јутрос назвао и честитао му обиљежавање тог дана, као и да је предсједник Србије упутио телеграм грађанима Републике Српске. Он је оцијенио да су односи између РС и Србије одлични и да "никад нису биил бољи".



ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СЛУЖИО У САБОРНОМ ХРАМУ ХРИСТА СПАСИТЕЉА 

У Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци служена је Света архијерејска литургија коју је служио Његова светост патријарх српски Иринеј поводом трећег дана Божића посвећеног Светом првомученику и архиђакону Стефану.



Патријарху су саслуживали Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, владика зворничко-тузлански Фотије, епископ бихаћко-петровачки Сергије, те свештеници и ђакони Српске православне цркве.

 


Светој архијерејској литургији присуствовали су председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, министри Републике Српске - индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, саобраћаја и веза Неђо Трнинић, рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, здравља и социјалне заштите Драган Богданић, финансија Зоран Тегелтија, просвјете и културе Дане Малешевић.

Литургији су присуствовали и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, као и председници СДС, ПДП и НДП Вукота Говедарица, Бранислав Бореновић и Драган Чавић.

Прије литургије организован је дочек Његове светости патријарха Иринеја пред бањалучким Саборним храмом.



Република Српска је основана 9. јануара 1992. године као Република српског народа у БиХ. Основали су је посланици Скупштине српског народа у БиХ, након што су прегласани у кључним питањима у Скупштини БиХ која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали констутитивни статус.



(БН / Агенције)

Коментари / 120

Оставите коментар
Name

Ацо

09.01.2018 07:01

Супер.сад це нам се стандард повецати и зивицемо боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКИ- РЕПУБЛИКА СРБСКА

09.01.2018 07:38

БРАЋО И СЕСТРЕ,СТАЊЕ ДА ЈЕ ДОБРО НИЈЕ,АЛ БАР ДАНАС НА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И НА ТРЕЋИ БОЖИЋ И НА СТЕФАНДАН,УЗДРЖИТЕ СЕ ОД КРИТИЧКИ КОМЕНТАРА,ДАЈ БАР ДА ДАНАС БУДЕМО КО ЈЕДАН,НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ ВЛАСТ,БИТНО ЈЕ ДА ПОСТОЈИ РЕПУБЛИКА СРПСКА.

Name

Боки

09.01.2018 08:06

Повецао се не повецао се ,коментари такве врдте су обицна злурадост и ниста друго.Република Српска слави 26 родјендан и то има знацење и тезину.

Name

Озлојеђени СНСД-овац

09.01.2018 08:08

Овај дан треба честитати Богдану и Милораду Додику јер ова република функционише као да смо сви ми и имовина у власништву породице Додик. Издржаћемо до октобра 2018, а онда ћемо их распоредити, Туњице, Добој,Фоча, Требиње...

Name

Шамац Град Херој

09.01.2018 08:10

И какве то сад има везе што си ти изјавио са даном републике?

Name

ре тески

09.01.2018 08:16

У ком ти свијету зивис царе.Цовеце мани се совинизма и ти и остале овце.Како тако насједате на те глупости није ми јасно

Name

Ре "ТЕШКИ-РЕПУБЛИКА СРПСКА" РАСПУЦХИН

09.01.2018 08:54

Данас смо ко један и није битно ко је борац а ко дезертер и ратни профитер , ко је сит а ко је гладан , ко је на "државним јаслама" а ко ради за мизерну дневницу , ко лети хеликоптером а ко пуже земљом ...! И могао бих тако још набрајати колико Вам срце жели.

Name

Реално

09.01.2018 09:16

Опаа гузицари и криминалци могу славити сваки дан јер све су покрали сто су могли за обицан народ сутра рано у ред у коњтењер ако ста остане иза њих јака слава

Name

ре ацо

09.01.2018 09:57

Ти би са таквим коментаром и у Њемацкој био незадовољан

Name

ре реално

09.01.2018 10:17

Лијеци се

Name

Ре

09.01.2018 10:30

Осим из Рс и Србије који су то други гости како писе? Манифестација за Бају и његове полтроне.

Name

Црни Бомбардер

09.01.2018 11:10

Дајте бар данас да будемо ко један јер далеко је 1. фебруар и нова поскупљења.

Name

днк

09.01.2018 13:38

ФАЛЕ :ПУТИН, ВУЧИЋ,ЧОВИЋ,МИШКОВИЋ,ГРИГОРИЈЕ,ПАВИЋ,ЛУКА ПЕТРОВИЋ,ЗОКИ СТЕВАНОВИЋ,СТАНКОВИЋИ,ЋУБИЋ.ДЈУРИЋ,КОКЕЗА,ЏАФЕРОВИЋ,МАТО ДЈАКОВИЋ..... И ОСТАЛИ БЛИСКИ ПРИЈАТЕЉИ ВЕЛИКОГ ВОДЈЕ!

Name

Пукни Земљо

09.01.2018 14:06

За дан Републике Српске, Марко Павић и Емир Кустурица добијају одликовања, а Радован Караџић, Ратко Младић или њихова дјеца умјесто њих зашто они, зашто Шаровић јер је прошо све тортуре за стварање РС, а има их доста који су требали добити одликовања. Нажалост он додјељује Марку Павићу да би га задржао у склопу владајуће коалиције, да неби изгубио изборе, а Емира Кустурицу да би га водио по предизборним митинзима и хвалио јер то он добро чини и чинио је у претходном његову мандату када су били избори. Је ли то дан РС и додјела одликовања за заслуге при стварању РС. Да није тужно било би жалосно.

Name

пикасо

09.01.2018 15:30

Вец је застицена,омладина одлази,парада слицна из бивсе југе,статисти слицни,заставе слицне боје,одијела скупа,заклињања,телевизија,сви у игри,богати на једној страни сиромасни на другој,дал неко зна какав нас расплет за пар година цека

Name

Ре ТЕШКИ-РЕПУБЛИКА СРПСКА

09.01.2018 16:41

Ајде реци додику и додиковићима да НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ ВЛАСТ..!! Па да видиш како се пљује и псује, како је бити попљуван и испсован..

Name

РАЈКО

09.01.2018 18:52

Мозе ли иста без попова проци у РС ??? Нек је њима добро а народ ко ј....

Name

Милан

10.01.2018 14:03

А од кога штити ?

Name

Исток

11.01.2018 07:47

Текст од јада нисам цитао. Срамота ме ста ми ради Република Српска са Милорадом Додиком на целу. Борац сам прве категорије ,србин, интелектуалац . Ал` сто сам понизења дозивио , дозивио сам га од Републике Српске . За мене је Република Српска , оваква каква јесте ТЕСКА ТАМНИЦА. Овде се убијају сви квалитети појединаца док се полтрони , улизице и тзв.лојални велицају и субвенционису од стране власти и институција према просперитету. Све је постављено " на цурак". Попови се лизу са власти која као крвопија сиса крв и народних каротида. За тај неморалан и Србина недостојан посао користе све институције . Успоставио је систем у коме најлосији просперирају а најбољи морају да бјезе јер овде им опстанка нема. Па јели то љубав према србину и Српској Републици? И онај РУДОЊА МИ КАЗЕ ДА ЦЕ СРПСКА БИТИ БОЉА!?. ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ!

Name

Ре "Исток" РАСПУЦХИН

11.01.2018 10:59

Истомишљеник , саборац и сапатник.

Name

Драшко

11.01.2018 22:00

Да су борци 92. знали ко ће славити и представљати Српску, не би ратовали ни дан. Они што су шверцовали и богатили се на туђој муци, сад славе и спомињу отаџбински рат без трунке стида.

Name

Е, моја Републико!?

09.01.2018 07:10

Па зар си дозивјела да ти твоје ратне ветеране постројава лактаски преварант Зељко Милинковиц? Овај лактаски конобар је два пута дезертирао током рата, а то најбоље зна Дусан Бериц из Приједора, који га је морао тјерати из јединице. Такодје то зна и пуковник Дупљанин који га је притварао у Брцком. Послије рата нема кога није преварио у Бањалуци и такав сада предводи Ветеране у Граду. Али, од једног Дуска Вукотица се и не мозе ниста друго оцекивати. Е, тако нам је све у Републици. СРЕЦАН ТИ РОДЈЕНДАН - РЕПУБЛИКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

09.01.2018 09:32

Ветерани то су папци Милорада Додика,плаценици да разбијају БОРС,а подизу рејтинг дезертеру и профитеру Додику!

Name

Дијагноза

09.01.2018 11:03

СВЕ ТО ОНИ РАДЕ РАДИ СЕБЕ, ЗАБОЛИ ЊИХ ЗА НАРОД.

Name

Генерал

09.01.2018 07:13

Треба само организовати славље за оне који су били на линији а ове све политицке приредбе укинути. Само је војска заслузила да слави али назалост данас војска пати а дезертери славе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.01.2018 15:19

Управо тако.дезертери су брука Р.С.прави борци њен понос.

Name

П

11.01.2018 10:55

Милина приватна прћија!

Name

Бијељина

09.01.2018 07:27

Волимо те отаџбино наша! Срећан Дан републике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самац

09.01.2018 10:19

Тако је, волимо насу Републику Српску. Зивот ни у једној дрзави није лак па тако ни код нас у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Данас је дан слоге и јединства, а не дан подјела и свим градјанима Републике Српске зелим срецан Дан републеке и свим православцима Мир Бозји- Христос се роди.

Name

ПА

09.01.2018 10:46

Отаџбино!

Name

???

09.01.2018 07:29

Зашто на прославу није дошао Вучић ?? Ако предсједник и премијер Србије нису могли наћи времена за РС, пуно то говори?? п.с. изговор да Вучић има раније преузете обавезе може прогутат само тотални идиот, јер све и да је тако, требало би се запитат како то да је нешто планирао на датум за који се унапријед зна да се обиљежава у бањалуци ?? !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ???

09.01.2018 08:36

Или нас не постују или морају играти како запад хоце,мислим да нико у свијету не придаје толико пазње прославама као ми у Републици Српској,не знам засто је то тако,али знам да дајемо пуно висе знацаја стварима од којих се не зиви.

Name

Пеки

09.01.2018 08:42

Срецан ти дан републико српска

Name

Пеки

09.01.2018 08:42

Република српска је светиња

Name

Пеки

09.01.2018 08:43

Сто босњави висе мрзе српску ми је висе волимо и цувамо

Name

Мени

09.01.2018 08:45

Босњсци пукните од муке српска слави свој родјендан а ви пукните

Name

Драгутин

09.01.2018 08:56

Предсједник Вуциц је био просле године па не мозе и нема смисла да сваки пут долази.Послао је своје министре и то је довољно.Патријарх Иринеј је досао сасвим довољно гостију из Србије...

Name

Вук

09.01.2018 10:45

Чуј, био прошле године !?? И то онда значи ове године не мора бити!?? Е мој тикване, ...то ти исто дође као кад би ти најближи рођак у првом кољену, дошао рођендан дјетету ове године, а идуће године рекао да неће доћи јер је већ једном био !!

Name

Зоран

09.01.2018 14:54

Ја мислим да Вуциц није досао ис разлога сто је сувисе јака политицка фигуре, па није хтео својом појавом да засењује друге. Конкретно мислим на Николица. У смислу, велицина Николица је сама по себи као Председник. Да је досао И Вуциц изгледало би да Николиц није довољан. Али посто Николиц полако одлази са политицке сцене, ово је леп гест да му се указе цаст.

Name

РЕ Вук

10.01.2018 01:30

"Предсједник Вуциц је био просле године па не мозе и нема смисла да сваки пут долази.Послао је своје министре и то је довољно.Патријарх Иринеј је досао сасвим довољно гостију из Србије..." То је изјавио Додик и слажем се са тобом да је тикван.

Name

Па

09.01.2018 07:34

Срећан рођендан Република Српска ! ! !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

09.01.2018 10:54

Срецна слава преседнику Вукоти Говедарици зивели

Name

бања лука

09.01.2018 14:47

Предсједнице Говедарица, срећан Дан Републике и слава..........и ако Бог да 2019.године на данашњи дан да сви с тобом славимо. Живјели!

Name

несо бл

09.01.2018 07:50

Срецан ти родјендан Републико!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Зворник

09.01.2018 08:10

Цијели свијет це знати за ову параду ..Сљедеце године оцекујем Путина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрсуз

09.01.2018 08:30

А Хојт Ли из одлазеће администрације сјеђеће поред Лилипутина.

Name

Драгутин

09.01.2018 09:03

Слиједеце године оцекујемо да српска компонента у ОС-ма БИХ буде на целу поцасне колоне параде у цаст дана републике а не да буду у неком цоску и да одају поцаст само једном цовјеку...

Name

Србо

09.01.2018 08:23

Нешто ту смрди, чим није дошао вучић !! да неће бити каквих хапшења за оне који крше одлуку Уставног суда БиХ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемилица

10.01.2018 19:18

Србо..свака ти част..мало ко то тако види...има Бруxелес кажипрст и каже"ти мравоједу сад примири",ми ћемо мало да играчке испретурамо..

Name

Хрсуз

09.01.2018 08:26

Ја купијо кокица......И.......Једва чекам да на далековидници мотрим параду поноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГУТИН

09.01.2018 10:14

И ја исто!

Name

ТИЦА ВРНДА

09.01.2018 08:33

ДАН РЕПУБЛИКЕ, НЕКО ЦЕ СЛАВИТИ ПРИСУСТВОМ НА ПАРАДИ, А МНОГИ ЦЕ ОБИЛАЗЕЦИ КОНТЕЈНЕРЕ, НЕМА СЕ ВРЕМЕНА ЗА ГУБЉЕЊЕ, НИЈЕ ЛАКО ДАНАС ДОЦИ ДО РУЦКА! КОМЕ ЈЕ ДО ЦЕСТИТАЊА И СЛАВЉА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

09.01.2018 08:37

Да ли нам долази преседник Северне Кореје

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

09.01.2018 08:41

Живела Република Српска! Граница је привремена! Један народ, једна држава ! СРБ+РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јамес

09.01.2018 22:17

Како сте смијесни с овом парадом полицајаца и ватрогасаца. Па само вам фале дјеца из основне... Циркус цитав. А Додик тамо-амо ко цобан око оваца. И ко вам је досао - све неки споредни ликови. Нико из иностранства. Ви Срби цете себи направити гробницу од РСа, запамтите то добро, на инату према окрузењу се не гради среца.

Name

лемилица

10.01.2018 19:19

..аферим...јамес.

Name

СМИЉКО ШАГОЉ

09.01.2018 08:50

Колико видим честитке пљуште са свих страна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА

09.01.2018 08:54

Какав грандиозан програм? Мало позоришта за дјечицу,подјела безвезних некаквих одликовања и кич парада ватрогасаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ререре

09.01.2018 09:49

Прави опис овог циркуса,некад у моје вријема касарна Козара у БЛ је имала бољу параду

Name

Цеститам

09.01.2018 08:56

Интересантно је да Дан републике славе највисе они који би продали родјену мајку за њемацку визу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација

09.01.2018 09:06

А гдје је Руски амбасадор..гдје је та подрска..има обавезе као и Вуциц..добро прославите јер провјерено долази олупина Хојт Лее за новог амбасадора у Бих тако да Додик идуце године мозе само славити дан обозаватеља Ронхил цигарета..а свим Србима који су космополити сретан Бозиц јер такви могу бити само они који су вјерници и којим бозицне ппруке уистину знаце и свакодневни зивот..позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

09.01.2018 22:19

И од мене срецна слава свим добронамјерницима, и срецна Нова Година и Бозиц. Маните се парадирања која нико не признаје.

Name

лемилица

10.01.2018 19:21

..ја сутра идем у странку да се исчланим,након 6 година чекања-срамота ме више.

Name

Мој народе

09.01.2018 09:19

Ово нам дође као славље за дочек нове године....потрошимо се, нечему веселимо а онда хајмо биједо кући, ради за дневницу, ... и тако нам живот прође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

09.01.2018 09:25

Ботови, који мешате бабе и жабе и у сваку причу убацујете своје политичке мантре, срећан вам Дан републике! И ви сте некакви људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

09.01.2018 09:39

Друга слика говори висе од ријеци,радост на лицима присутних неописива!А мисли негдје далеко....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕЉИНА ПЕЈАКОВИЦ

09.01.2018 10:44

Заставице осмеси радост!

Name

Зељина Пејаковиц

09.01.2018 09:41

Република Српска је основана 9. јануара 1992. године

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПЕТ ЈА

09.01.2018 10:19

Ах каква грандиозна честитка!

Name

Ре

09.01.2018 22:20

Мозе ли то патетицније?

Name

Реган

09.01.2018 09:41

Ја кад ово гледам некако ми смијесно,ратни профитер и хохстаплер сад постројава и прави некакав дефиле а борци,они сто су трунули 4 год.немају ни добру зимску одјецу и обуцу да изадју напоље,среца топло ове године,ови је смијесно и залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

09.01.2018 10:11

Бас тако истог сам мисљења само да је иоле правде ови криминалци би били постројени али уз зид а не да олос полазе венце цасним борцима.Која неправда али опет ми смо за то криви

Name

Ре-Реган

11.01.2018 08:04

Добро запазање. Поставите ли си питање кога то Миле постројава. Оне препаднуте за посао и оне који су му до кости одани јер им је обезбједио просперитет на тај нацин сто их је поставио на мјесто изнад бољих од њих и то стање одрзава. Ово су исти они који це србе убијати у засједама ,бомбама под аутомобилима ако се слуцајно србин успротиви овој тиранији и неправди.

Name

Ђорђе

09.01.2018 10:09

Бал дезертера, шверцера, шљама, олоша, фукара и полусвијета. До слободе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помен

09.01.2018 10:17

Слава и вјецни мир онима који су уградили свој живот у темеље РС. Ратовао сам за ову државу и зао ми што се не могу обрадоват родјендану РС јер су ми је огадили они који ју данас воде и њу представљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армија

09.01.2018 22:20

Да, само сто ниси добио дрзаву. Мало су те преварили, брацо мој.

Name

ЗЕЉИНА ПЕЈАКОВИЦ

09.01.2018 10:18

Ево малоприје миле подијелио одликовања! Ордење ордење ордење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЈА ИЗ ЗВОРНИКА

09.01.2018 10:53

Оћу ија отај један ордјен.

Name

МАРА ИЗ ЗВОРНИКА

09.01.2018 11:04

Илија дусо ти си се у рату крио по подрумима! Какав орден црни мој Илија!

Name

Борац

09.01.2018 10:27

Сви само борце нико не спомиње ту су разна одликовање које дијели дезертер и политицким појединцима брука .

ОДГОВОРИТЕ
Name

будаластина

09.01.2018 10:36

Опет цубриловиц додик и зељана у првим редовима све лопов до лопова јадном народу бацају прасину у оци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС

09.01.2018 11:01

Не могу да не волим РС али јадна је она кад је дезертери прослављају и додјељују ордење борцима они сто су покрали све сто је се могло покрасти

Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

09.01.2018 10:55

Масала,а гдје Галијасевиц ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Знам

09.01.2018 11:04

Засто су одликовани Павиц и Мициц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕЉИНА ПЕЈАКОВИЦ

09.01.2018 11:10

Осмеси радост заставице љубав! Ватрогасци и ловци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кустурица

09.01.2018 11:30

Нема Славе и Прославе а да Кустурица не добије орден. Свака част Кусти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.01.2018 12:05

Лопови се пазе,они су високоморални у постовању своих кодекса!

Name

Ре

09.01.2018 14:00

Само нема Стјепана Араповица!!!!Јако битан цовјек,најстарији и највеци лопов на балкану и сире!!!

Name

Боки

09.01.2018 11:42

Јесте ли намерно пропустили написати да је рденом заставе Републике Српске са златним вијенцем за рад и изванредне заслуге у послијератном развоју Републике Српске, учвршћењу мира и међународне сарадње, за резултате и достигнућа од ширег значаја и размјера у афирмацији Републике Српске,добио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.Да вас није можда нешто стид господо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

члан

09.01.2018 14:57

Честитке и господину Мици! Пуна подрска и цеститке и преддједнику СДС-а господину Вукоти, са зељом да сљедеце године буде предсједникРепублике Српске. Господин Вукота узива велико повјерење народа, а на то указује и убједљиво највеци број коментара на вијест о могуцој кандидатури за предсједника. Мислим да ниједна вијест није имала толики број коментара подрске.

Name

брцак

09.01.2018 12:20

Ко у Титино Вријеме,150 страних делегација на прослави,Велицанствено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виго

09.01.2018 13:36

Срећан родјендан РЕПУБЛИКО СРПСКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

09.01.2018 13:36

Дезертерски пир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рес

09.01.2018 13:37

Па не моземо брате бит сви ко једам велика је разлика измеду једног и другог једни имају стотине милиона други нист

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбо Тајкун

09.01.2018 16:22

Ко ти је крив када се ниси снасао за вријеме транзиције,да будес пратио стање на берзама и паметно улагао.

Name

Поносни

09.01.2018 14:12

Поносни на насу домовину Републику Српске, сјецам се рата и првих година послије рата који је све ово био цемер, тама, јад све унистено. Српска се обновила, народ је цврсто стао иза дрзавника Додика као и данас и остаје само да се казе - поносни! Зивјела Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

09.01.2018 15:38

Пријатељу мој и данас је чемер, тама и јад.

Name

Ре Поносни

09.01.2018 16:14

Сумњам да си ти у војној књижици уписао 4 године учешћа у рату? Нек' да бог да гријешим. Међутим, ниси ми ти проблем што тако збориш, него читајући масу ових коментара, прегледавајући слике паде ми у очи следеће: на првој слици видим бар 8 фаца за које гарантујем да сви заједно немају честито 1 дан учешћа у стварању РС онда кад се то крвљу доказивало. Следеће ми је индикативно да на тој слици не видим Манојла Миловановића, Бошка Келечевића, Момира Зеца и још неких, а вјерујем да су још увјек међу живима, па ми некако дође жао кад патриоте изгибоше или остадоше по страни, а дезертери, профитери, фукаре и хохштаплери покупише кајмак, а сиротињи ни сирутке не оста за вољу. Мир божији. Христос се роди

Name

ОПЕТ ЈА

09.01.2018 16:14

Поносни!

Name

www

09.01.2018 18:36

Сиротиња је у ратове увек слал синове а богати волове.

Name

Дезертер

09.01.2018 19:25

Данас је одред бораца имао јединствену прилику да додику предају ратне заставе које је миле видјао само на пунктовима кад је возио робу.

Name

Софија

09.01.2018 14:33

Живела Република Српска и да будете сложнији него досад!Поздрав из Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

09.01.2018 14:57

У ово јос само Додик вјерује. Меанwхиле српска младез сели к западу, гдје су плате боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

томоваца

09.01.2018 15:10

Види досо и онај брадати,додиков лобиста,а велике свецаности и ловаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

09.01.2018 15:29

Честитам овај дан политичким побачајима,шверцерима,ратним профитерима и дезертерима.Поздравља вас ваша марва.Гадите ми се....борац нажалост.,..и зашто,....за смеће од овог народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

09.01.2018 16:21

Сви ви којо имате лосе коментате под хитно на преглед, заразени сте опасним вирусом од којег нема лијека...трк на лијецење...

Name

Пријатељу

09.01.2018 16:27

Није овде народ смеце,он ти је несто попут главног града Цеценије.

Name

Дјекна

09.01.2018 19:07

Исто мислим као и Борац.

Name

Дуле

09.01.2018 15:54

Сви празнују, а дервентски начелник (СНСД) прогласио Дан Републике радним даном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

09.01.2018 19:04

Колико смо ми мутав и неспособан народ.умјесто да се са борцима организује прослава дана РС ми дозвољавамо да нас постројавају тамо неки дезертери ратни профитери и криминалци од политицара који су се добро обогатили на рацун бораца који су зивоте дали за ту исту РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

09.01.2018 21:21

Ја помслих досли :Меркелова,Британска краљица, Путин,Трамп и многи преседници дрзава .А оно :Николиц,Вулин. и Кустурица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.01.2018 11:54

Све,све али сто одликова онаг потрона Милица,директора фонда ПИО,ваљда ст потписује пљацку и извлацење пера из ПИО ка сто је слуцај у БОКСИТ Милици,радницим се одбија од плате али се доприноси не уплацују и немогу овјерити књизице,да се лијеце или купе лијекове,вец Дукиц те паре узима за себе и дијели лоповима као сто је он.Само да де зна Младен Милиц је цлан управног одбора боксита и прима мјесецну накнаду од 2000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик и Николић ; САЊАЈУ мртав САН ,!!

10.01.2018 18:05

Имате човјека који сања читав живот ,, што би се рекло ,, снови ПУСТИ снови ,” један такав сан је Сањао и јос сања Томислав Николић , само неки људи ; САЊАЈУ и УМРУ у Сну , е па тако це се управо САН десити и Николицу .Сањајући о НЕ опстварнеим сновима, пустим Жељама ,,нажалост ;; УМРИЈЕТ ће а ПРОБУДИТ се неће , оде и он и снови са Њим . Сигурно да Додик и Николић имају иста крвна група па сањају исти ,, НИКАД “” НЕОСТВАРЕНИ сан. А мртав човјек не САЊА .!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

10.01.2018 20:31

А гдје је Цеца ? је ли то хеликоптер покварен или се не смије ици по њу ... ма јок болан не смије ми нико ниста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПетарПан

11.01.2018 07:27

Каква лудјацка пропаганда. Од кога су угрозена права срба. Ако су угрозена од самих срба онда је то несто друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ки Мил Сунг

11.01.2018 07:31

Јос само да се поворци придодају интерконтиненталне ракете за Бају Ким ИЛ Сунга 2 потпун успјех његове политике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

11.01.2018 18:56

РС. Моземо ми и без бих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.01.2018 20:57

Ха ха пљује па лизе вредја па грли Милорад наградјује пилитицки побацај како реце он то у кампањи Бориса Тадица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.01.2018 09:36

ПРОСЛАВА ПОДАНИКА СНСДА. ТО САМО БУДАЛА НЕЋЕ ДА ВИДИ. СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

преседниће ми смо.са косова јос дећији нисмо примили и дећији оћега ми да зивимо

22.02.2019 13:10

Наса деца немају хлеб да једу никакво примање немамо ни дечији ни социјала

ОДГОВОРИТЕ