Доминација Леброна и Јаниса, дебакл Булса!

Претходне ноћи у НБА лиги одиграно је осам мечева, а најузбудљивије је било у Орланду и Вашингтону.

Кошарка 07.01.2018 | 13:30
Доминација Леброна и Јаниса, дебакл Булса!
Кливленд Кавалирси су предвођени невероватним Леброном Џејмсом савладали Орландо Меџик у најефикаснијем мечу вечери – 131:127.

С друге стране, такође спектакуларну партију пружио је Јанис Адетокумбо у слављу Милвоки Бакса над Вашингтон Визардсима – 110:103.

У божићној ноћи имали смо прилику да гледамо и дуел наших репрезентативаца Богдана Богдановића и Николе Јокића, нову одличну партију Бобана Марјановића, али и још једно неучинковито издање Немање Бјелице. 

У преосталим сусретима, Бостон Селтикси су тимском партијом поразили Нетсе у Бруклину 87:85, док су Индијана Пејсерси на свом паркету демолирали Чикаго Булсе – 125:86. 

На отварању програма Лос Анђелес Клиперси су без Милоша Теодосића изгубили од Голден Стејт Ворироса, у мечу у ком је Стефен Кари убацио 45 поена за свега 29 минута.

Меџик је одиграо веома добар меч пред својим навијачима, али то није било довољно за Леброна Џејмса, Кевина Лава, Ајзеу Томаса и другове.

'Краљу' је опет недостајала само једна асистенција за трипл-дабл, поред 33 поена, десет ухваћених лопти и шест украдених лопти.

Сјајан је био и Кевин Лав са 27 поена и пет скокова, док је Ајзеа Томас имао 19 поена и четири асистенције, за само 21 минут у игри. Истакао се и Двејн Вејд са 16 поена и девет скокова с клупе.

Код домаћина је одличан меч одиграо и Арон Гордон са 30 поена и осам ухваћених лопти, а најбоље га је пратио Елфирд Пејтон са 20 поена, седам скокова и пет асистенција. Истакли су се још Еван Фурније са 18, односно Марио Хезона за 16 поена и десет скокова.



Нову спектакуларну партију пружио је и репрезентативац Грчке, а овога пута Визардси нису имали решење за њега.

Јанис је за 40 минута забележио 34 поена, 12 скокова, седам асистенција и две крађе.

Добре партије пружили су и Ерик Бледсоу са 21 поеном, односно Крис Мидлтон са једним мање. Џон Хенсон имао по 11 поена и скокова, док су Малком Брогдон и Тони Снел убацили по десет.

Домаће је поново предводио Бредли Бил са 20 поена и пет скокова, Џон Вол је поред 16 поена имао и исто толико успешних додавања. Марћин Гортат је имао 17 поена и седам ухваћених лопти, а Кели Убре јуниор и и Маркиф Морис по 14 поена.



Селтикси и Нетси одиграли су нешто мање ефикасан меч, али свакако узбудљив. Кључан моменат догодио се на 45 секунди до краја, када је Џејсон Тејтум погодио тројку.

Најефикаснији је био Кајри Ирвинг са 21 поеном, шест скокова и четири асистенције, док је Тејтум додао 14 уз такође шест ухваћених лопти, али и исто толико блокада, уз три крађе.

Маркус Смарт убацио је 11 с клупе, а Ерон Бејнс 10 поена.

Спенсер Динвиди предводио је Нетсе са 20 поена, али су двоцифрен учинак имали само Џалили Окафор са 12, односно Џо Херис и Демар Керол са по 10 поена.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар