Торонто славио у Висконсину, ванвременски Ману!

Претходне ноћи у НБА лиги одиграно је десет мечева, најузбудљивије је било у Мајамију, Даласу и Милвокију, док нас је Ману Ђинобили подсетио колики је мајстор.

Кошарка 06.01.2018 | 12:45
Торонто славио у Висконсину, ванвременски Ману!
Легендарни четрдесетогодишњи Аргентинац предводио је Сан Антонио Спарсе са 21 поеном до рутинског славља над Финикс Сансима – 103:89.

С друге стране, на Флориди смо гледали продужетак и славље домаћег Мајами Хита над Њујорк Никсима 107:103, а у Висконсину сјајну тимску игру и победу Торонто Репторса над домаћим Милвоки Баксима – 129:110.

Најдраматичније и најефикасније било је у Тексасу, где је домаћи Далас поражен од Чикаго Булса, а кључне поене постигао је Џастин Холидеј са линије за слободна бацања на нешо више од две секунде до краја – 127:124. 

На паркету су се нашли и српски репрезентативци – Никола Јокић се испромашивао у победи Денвер Нагетса над Јутом Џез 99:91, Немања Бјелица није имао запажен учинак у поразу Минесота Тимбервулвса на гостовању Селтиксима у Бостону 91:84, као ни Бобан Марјановић у дебаклу Детроит Пистонса против 76ерса у Филаделфији – 114:78. 

У преосталим сусретима, Вашингтон Визардси су предвођени Бредлијем Билом поразили Гризлисе у Мемфису 102:100, Портланд Трејлблејзерси нису имали проблема против Атланта Хокса у Орегону 110:89, док су Шарлот Хорнетси продужили серију очајних резултата Лос Анђелес Лејкерса – 108:94.

Репторси су наставили са веома добрим партијама сјајним тимском партијом против Бакса.

Најефикаснији је био Серж Ибака са 21 поеном и пет скокова, а одлично су га пратили Јонас Валанчунас са поеном мање и 13 ухваћених лопти, док је Демар Дероузан имао 20 поена, пет скокова, четири асистенције и две украдене лопте.

Кајл Лаури имао је 15 поена, шест ухваћених лопти и четири додавања, док су двоцифрен учинак имали још и резервисти Делон Рајт са 12, односно Си-Џеј Мајлс са 11.

Код домаћина је најбољи био Јанис Адетокумбо са 24 поена и по пет скокова и асистенција, а Малком Брогднон је као резервиста имао 19 поена.

Истакли су се још Ерик Бледсоу са 17 поена, Крис Мидлтон са 11 и Тон Мејкер и Метју Делаведова са по десет поена.



На Флориди је било потребно да се одигра додатних пет минута како бисмо сазнали име победника, а домаћи су славили захваљујући нешто бољем шуту за три поена.

И готово цела екипа Хита одиграла је добар сусрет, а чак шест играча имало је двоцифрен учинак.

Најбољи је био резервиста Вејн Елингтон са 24 поена и четири скока, док је Горан Драгић поред 19 поена имао и по шест ухваћених лопти и асистенција.

Џош Ричардсон убацио је 18 поена, а Тајлер Џонсон два мање.

Гостима није помогла ни одлична партија Кортнија Лија са 24 поена и три скока, као ни нова сјајна рола Мајкла Бизлија који је са клупе убацио 20 поена и ухватио десет лопти. Кристапс Порзингис убацио је 15 поена и имао седам скокова, а Енес Кантер поен мање и скок више.



Иако је ушао у пету деценију живота то не спречава Мануа да нам изнова показује зашто се сматра једним од најбољих кошаркаша у последње две деценије.

Аргентинац је за 19 минута имао 21 поен, три асистенције и две украдене лопте, уз невероватних 70 одсто успешности шута из игре (4/6 за два, 3/4 за три).

Све боље партије пружа и недавно опорављени Кавај Ленард са истим бројем поена, али и по три скока, асистенције и блокаде, односно четири украдене лопте.

Брин Форбс имао је 16 поена, а Пау Гасол 15 поена и седам ухваћених лопти.

У редовима тима из Аризоне је по навици најефикаснији био Девин Букер са 21 поеном, пет ухваћених лопти и четири додавања, а најбоље су га пратили Маркиз Чикс са 12 поена и седам скокова и Џош Џексон са 11 поена и пет скокова.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар