ЕЛ: Страшан пад Наналија засенио партију каријере Гудурића!

Победа Фенербахчеа над Басконијом 79:74 остала је у другом плану, након тешко пада Џејмса Наналија.  Мук у Истанбулу, тежак пад Нанелија! Крилни играч Фенербахчеа на носилима изнет са паркета. . . Првак Европе уз доста проблема прекинуо мини-серију пораза у Евролиги, Гудурић најефикаснији.

Кошарка 05.01.2018 | 21:30
ЕЛ: Страшан пад Наналија засенио партију каријере Гудурића!
Рекорд сезоне Марка Гудурића! Фенербахче славио против Басконије захваљујући сјајној партији репрезентативца Србије - 79:74.

Стравичан пад! Нанели у болници! Заиста језива сцена са меча у Истанбулу...

Американацу су склизнули прсти са обруча приликом закуцавања, изгубио је равнотежу и жестоко пао на паркет на рамена и врат.

Док су играчи и сви навијачи у тишини чекали да виде да ли је добро, он је на носилима изнет из дворане. Очи су му биле отворене, али није померао главу која је имобилисана "крагном". Чекају се прве процене лекара.

Фенер је до победе предводио Марко Гудурић са 18 поена уз три скока и асистенцију, а пратили су га Бред Вонамејкер са 16 и Џејсон Томпсон са 12 уз десет скокова.

Најефикаснији у тиму Басконије био је Торнике Шенгелија са 15 поена и шест ухваћених лопти, 11 је постигао Јоханес Војтман, а по десет су убацили Јанис Тима и Мет Џенинг.

Фенер после 16. кола има скор 10-6, док је Басконија на 7-9 ван позиције која води у плеј-оф.



Џејмс Нанели повредио се у 28. минуту утакмице Фенербахче - Басконија, када се после закуцавања "откачио" са обруча, преврнуо у ваздуху и пао на рамена и врат.

Амерички кошаркаш остао је да лежи на паркету, док су се саиграчи изнад њега држали за главе, а публика у неверици ишчекивала даљи развој догађаја.

Након пар минута је Нанели на носилима изнет са терена, а у ТВ преносу се видело да су му очи отворене и да може да помера главу. Касније је ТВ канал "Беин спортс" објавио и да је разговарао са људима који су му указали помоћ.

Остаје да се види какве ће бити прве процене лекара...

Могло је да се заврши трагично, можда и са најгорим могућим исходом, али на срећу, неко одозго погледао Џејмса Нанелија и вероватно му спасао живот! 

Амерички крилни кошаркаш доживео је стравичан пад на мечу против Басконије, када је приликом закуцавања направио колут у ваздуху и готово са са два метра пао на главу. Истог трена, читава хала је занемела. Нанели је одмах померио леву руку, чиме је дао знак да је у  свесном стању, после чега је свима мало лакнуло. 

Американац је одмах је превезен у болницу. Извештаји из Турске кажу да може да комуницира и да би чак и лом руке после оваквог пада био премија у односу на оно што је могло да се догоди...

Фенербахче је у меч 16. кола ушао после узастопних пораза од Макабија и Реала, само на моменте је играо добро, али је на крају савладао Басконију резултатом 79:74 (18:22, 18:16, 27:21, 16:15).

Тим Жељка Обрадовића је период можда и најбоље игре имао непосредно после повреде Нанелија, када је са 58:56 повећао на 70:61, што му није било довољно да реши питање победника. У финишу је Басконија пришла на 75:73, имала прилику да изједначи, међутим и срећа је била савезник актуелног шампиона Европе.

Марко Гудурић био је најефикаснији са 18 поена, уз шут 3/4 за два поена, тројке 2/3 и слободна бацања 6/7. Бред Вонамејкер додао је 16 поена (6ск, 4ас, 3укр), а Џејсон Томпсон 12 (10ск, 4ас).

У пораженом саставу истакао се Торнике Шенгелија са 15 поена.

Фенербахче (скор 10-6) сада је на деоби четвртог и петог места са Жалгирисом, док је Басконија (7-9) у доњем делу табеле изједначена са Уникахом и Црвеном звездом.

Некадашњи крилни кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић је у великој форми! Пре неколико дана био је најјача карика Фенера у великом истанбулском дербију, а вечерас је демонстрирао таленат у судару са Басконијом. Популарни Гудура је имао најбољи учинак у Евролиги ове сезоне (18 поена) и носио Канаринце до тријумфа против Басконије - 79:74

Репрезентативац Србије био је x фактор најтрофејнијег тренера Европе, посебно у тренуцима када није ишло Ђиђија Датомеа и Нанелија. Гудурић је био готово непогрешив у шуту из игре (5/7) и практично одржао првака Европе у критичним моментима када су гости из Виторије били поносни.

Занимљиво је да је током друге четвртине Басконија имала и осам поена вишка, али како је време пролазило тако је Фенер појачавао ритам. Успео је домаћин да смањи предност ривала, а потом у трећој четвртини да дође до предности.

Поред Гудурића разиграо се и Вонамејкер (12 поена). Та два адута Ћељка Обрадовића била су довољна да пониште импресивну партију Шенгелије и приближе Фенер врху табеле.

Истина, Басконија сер приближила на три минута пре краја, али када је било густо Гудурић је био сигуран и са пенала.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар