Најава - ПЛ: Рат за Лондон!

Арсенал и Челси затварају 22. коло Премијер лиге.

Фудбал 03.01.2018 | 18:45
Најава - ПЛ: Рат за Лондон!
Уморни од божићних изазова лондонски ривали у међусобном сусрету траже бодове за опстанак у трци за Лигу шампиона. Манчестер Сити  је одавно обесмислио борбу за титулу, сада је свима испод Грађана циљ пласман од другог до петог места и јасно је да ће дуели попут овог умногоме одлучити ту трку.

Претходна два окршаја Арсенала и Челсија завршена су без победника. Играло се тврдо, у Комјунити шилду је било 1:1, па су Тобџије славиле на пенале, док је на Станфорд Бриџу у Премијер лиги било 0:0 у мечу који је обиловао грубостима, жутим картонима и искључењима. Ни Антонио Конте, ни Арсен Венгер нису се усудили да нападну претерано један другог, па је у таквој ситуацији реми био неизбежан.

Посматрајући укупан утисак досадашњег тока шампионата, Челси је у нешто бољој позицији од Арсенала, кога су повреде и ове зиме поприлично осакатиле. Венгер се принудно вратио на нешто дефанзивнију формацију, вероватно због повреда Ремзија, Монреала и још неких првотимаца, па је приметно да се његови играчи још увек прилагођавају. Конте има много бољи здравствени билтен, рачуна на све расположиве снаге... Једино што Плавци не побеђују често на Емиратима, а сва је прилика да неће успети ни сада, пошто нас чека - тврда битка за Лондон!

Арсенал је пре неколико дана поново непријатно изненадио, одигравши нерешено на гостовању Вест Бромвич Албиону (1:1), за разлику од Челсија који на мегдан градском ривалу стиже после фуриозне партије против Стоука (5:0). 

Стратега Плаваца може да радује чињеница да су "петарду" екипи Марка Хјуџса креиралиРидигер, Дринквотер, Педро, Вилијан и Запакоста, као и да је Еден Азар одморио и потпуно спреман дочекује меч са Арсеналом. "Болничка соба" на Емиратима је, поред Ремзија иМонреала, добила и два нова члана - Оливијеа Жируа и Сантија Казорлу, а под знаком питања су Сеад Колашинац и Месут Озил. Са друге стране, статус Давида Луиза је непромењен, па ће Бразилац и ову утакмицу посматрати са трибина.

ПРОЈЕКТОВАНИ САСТАВИ

Арсенал (3-4-2-1): Чех - Чемберс, Мертезакер, Кошчелни - Бељерин, Џака, Вилшир, Мејтланд-Најлс - Санчез, Велбек - Лаказет

Челси (3-5-2): Куртоа - Азпиликуета, Кристенсен, Ридигер - Мозес, Канте, Бакајоко, Фабрегас, Алонсо - Азар, Мората

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 22. КОЛО

Понедељак

Брајтон - Борнмут 2:2 (1:1)
/Нокарт 5, Мари 48 - Кук 33, Вилсон 79/

Барнли - Ливерпул 1:2 (0:0
/Гудмундсон 87 - Мане 61, Клаван 90+4 /

Лестер - Хадерсфилд 3:0 (0:0)
/Марез 53, Слимани 60, Олбрајтон 90+2/

Стоук - Њукасл 0:1 (0:0)
/Перез 73/

Евертон - Манчестер Јунајтед 0:2 (0:0)
/Марсијал 66, Лингард 81/

Уторак

Саутемптон - Кристал Палас 1:2 (1:0)
/Лонг 17 - Мекартур 69, Миливојевић 80/

Свонси - Тотенхем 0:1 (0:1)
/Љоренте 12/

Вест Хем - ВБА 2:1 (0:1)
/Керол 59, 90+4 - Меклин 30/

Манчестер Сити - Вотфорд 3:1 (2:0)
/Стерлинг 2, Кабаселе 13 аг, Агуеро 63 - Греј 82/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар