Барса и Кутињо - ближе него икад!

Бразилац ће бити други најплаћенији играч у тиму, Ливерпул покушава да извуче што више пара!

Фудбал 03.01.2018 | 20:45
Барса и Кутињо - ближе него икад!
Филипе Кутињо више неће играти за Ливерпул. То је рекао свима у клубу. Прича о повреди препона је само изговор за широке народне масе и штит за имиџ клуба велике традиције. Бразилац је јасно ставио до знања свима на Енфилду да се ове зиме сели у Барселону.

Прошлог лета је такође као запета пушка чекао трансфер на Камп Ноу, није желео да игра, на крају је остао јер Ливерпул није попустио под притисцима Барсе. Али овога пута је ситуација још јаснија. Кутињо ће ступити у штрајк и поднети званичан захтев за трансфер ако Ливерпул не смекша став.

Из Каталоније стижу вести да је Кутињо ближи него икад преласку на Камп Ноу и да се реализација највећег трансфера у историји Барселона очекује до краја недеље. Само још да Ливерпул узађе за прихватљивим захтевом око висине обештећења.

Барса нуди 110.000.000 евра фиксно плус 40.000.000 евра кроз бонусе којису оствариви и нису нереални као например да се рачуна освајање Златне лопте. Острвски медији јављају да би Ливерпул најрадије да одмах добије 130.000.000 фунти (146.000.000) без бонуса, али и да су на Енфилду свесни да је то мало реална опција. Прошлог лета је Барсина трећа, и највиша понуда износила 90.000.000 евра фиксно плус 40.000.000 кроз бонусе. Сада је шпански клуб опет дигао понуду, али и поручио да је то максимум и да више од тога не желе да понуде.

Председник Бертомеу жели да се ствар убрза јер је под притиском играча, његове породице и саветника. Бертомеу сматра да је Барса дужник према Кутињу да уради све што је у њеној могућности због става који је играч показао од летос до сада. Такође, Бертомеутрпи и притисак из свлачионице да доведе Кутиња. Преговоре је мало успорио гаф који је направила америчка компанија Најки када је у понуду дресова на интернету уврстила иКутињов из Барселоне, па је то све повукла и обрисала. То је наљутило Ливерпуловог темпераментног директора Мајкла Едаврдса, који треба да смекша америчке власнике да прихвате Барсину понуду. Ипак, из Бостона би ускоро требало да стигне зелено светло и да се скине и последња препрека за Кутињов трансфер у Барселону…

Барса се са играчем одавно договорила. Кутињо ће потписати петогодишњи уговор вредан 14.000.000 евра по сезони чиме ће постати други најплаћенијих играч у клубу, иза Месија, а заузеће прво место на листи најскупљих појачања у историји клуба. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар