Доха: Ћорић и Рубљов у 1/4-финалу! Сјајни Мирза Башић!

Башић силан против фаворита, елиминисао Лопеза! На АТП турниру у Дохи, бх. тенисер славио је 6:4, 7:6 (7:2) против 36. играча свијета и пласирао се у четвртфинале. Борна Ћорић и Андреј Рубљов састаће се у четвртфиналу АТП турнира у Дохи, пошто су били успешни у рунди пре.  

Тенис 03.01.2018 | 18:15
Доха: Ћорић и Рубљов у 1/4-финалу! Сјајни Мирза Башић!
Хрватски тенисер лако је изашао на крај са Грузином Николозом Басилашвилијем, препустивши му само четири гема.

Ћорић је први сет добио са 6:1, други са 6:3 и после 75 минута игре прошао међу осам најбољих.

Тамо ће му противник бити Рус, Андреј Рубљов. У великом окршају између њега и Вердаска, Рубљов је успео да на крају изађе као победник.

Меч је трајао два сата, а по сетовима било је 6:4, 3:6, 6:4. Рубљов, који има 20 година, полако улази у врх тениса, пошто се налази на 39. месту.

Са турнира у Дохи раније су елиминисани Филип Крајиновић и Виктор Троицки.

Башић силан против фаворита, елиминисао Лопеза! На АТП турниру у Дохи, бх. тенисер славио је 6:4, 7:6 (7:2) против 36. играча свијета и пласирао се у четвртфинале.

Мирза Башић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Дохи, након што је данас елиминисао фаворизованог Шпанца Фелисијана Лопеза.

Бх. тенисер славио је 6:4, 7:6 (7:2) против 36. играча свијета, а ривал у наредној фази турнира биће му бољи из дуела Стефано Траваља (Италија) / Гвидо Пеља (Аргентина).

Сарајлији је један брејк био довољан да освоји први сет, да би у другом виђена велика борба. Башић је у тај-брејку био успјешнији од осмог носиоца турнира, чији наградни фонд је 1.268.675 долара.

Подсјетимо, Башић је до главног жријеба стигао кроз квалификације, а у првом колу био је успјешнији од Аустријанца Андреаса Хајдера-Маурера 6:4, 6:3.

Бх. тенисер сигурно ће након турнира у главном граду Катара поправити ренкинг. Тренутно је на 138. мјесту АТП листе.

АТП турнир у Дохи игра се за наградни фонд 1,3 милиона долара. Бранилац титуле је Новак Ђоковић, који је због повреде морао да одустане од турнира.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар