Нине плеше, Нине ломи, Нине погађа!

Нинковић стрелац у рекорду Сиднеја! Фудбалери Сиднеја поставили су нови рекорд аустралијске А лиге са 25 узастопних утакмица без пораза код куће.  Нова мајсторија Милоша Нинковића у дресу Сиднеја. Гледа ли Крстајић?

Фудбал 03.01.2018 | 16:45
Нине плеше, Нине ломи, Нине погађа!
Сиднеј је до рекорда стигао ремијем 2:2 у дербију са Њукасл Џетсима, захваљујући голу Бразилца Бобоа три минута пре краја утакмице.

Њукасл је два пута водио у Сиднеју, головима Набута у десетом и Чемпнеса у 62. минуту, али се домаћин оба пута враћа у егал и избегао пораз.

Први гол за Сиднеј постигао је српски фудбалер Милош Нинковић, после додавања Бобоа извео је сјајну соло акцију, стигао до казненог простора и погодио мрежу.

Сиднеј је задржао осам бодова предности на врху А лиге управо испред Џетса, после 14 утакмица.

Милош Нинковић један је од изворних талената фудбала којем је само мало среће или жеље недостајало да буде много поштованији и успешнији. Симпатични Београђанин који последњих година каријеру полако приводи крају играјући за Сиднеј ипак није "заборавио фудбал тамо далеко". Шта више!

Врсни везиста који је играо и за Чукарички, Динамо из Кијева, Евијан и Црвену звезду практично из кола у коло аустралијске А лиге одушевљава потезима који подсећају на нека романтичнија времена најважније споредне ствари на свету. Српски ас, који у дресу клуба из највећег града најмањег континента јуриша ка новој титулу, показао је сву раскош свог фудбалског талента у само неколико корака. У 16. минуту данашњег дерби меча са Њукасл Џетсима, најближег пратиоца водећег Сиднеја, Нине је извео праву мајсторију нанизавши три одбрамбена играча противничке екипе и потом лобовао голмана. Милина за гледати.

Не заборавте да је Нинковић недавно "повукао реч" од пре две године када је рекао да је његово време играња за репрезентацију прошло. Велики мештер је истакао кандидатуру за одлазака на СП у Русији, а оваквим играма и надахнућем биће тешко Младену Крстајићуда га одбије. Немамо ми баш талентоване везњаке "на бацање".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар