"Голман хендикеп Србије, смирићемо страсти у Сплиту!"

За седам дана почиње Европско првенство у рукомету где ће селекција Србија први меч играти против домаћина турнира, селекције Хрватске.

Остали спортови 05.01.2018 | 20:30
"Голман хендикеп Србије, смирићемо страсти у Сплиту!"
Селектор Србије Јовица Цветковић неће имати на распологању неколико играча, а управо је то највећи хендикеп за нашу репрезентацију сматра хрватски рукометаш Лука Степанчић.

"Србија је ослабљена за четворицу играча који су део прве седморке: Абутовић, Рнић, Стојковић и голман Милић. Највећи недостатак им је голман Милић из Вардара, он је њихов број један. Ипак, то су бриге њихова селектора, ми ћемо се припремати за састав, а не за играче који играју",рекао је Степанчић за Индеx.хр.

Хрватска ће први меч на шампионату одиграти против селекције Србије, а сусрет је на програму 12. јанаура.

"На Европском првенству не постоји лак противник. Утакмице екипа с простора бивше Југославије су најтеже, другачија је атмосфера и набој. Увек је борбено, играли против Србије, Македоније, Црне Горе или чак и БиХ, свеједно је. Отварање носи дозу нервозе јер играмо пред својом публиком и све ћемо добро припремити и смирити страсти”, додао је Степанчић.

Србија се налази у групи "смрти" са Исландом, Шведском и Хрватском. Први меч играмо са домаћином (12.1), потом два дана касније са Шведском, а последњи у групи играмо са Исландом 16. јанаура.

Даље пролазе најбоље три селекције, потом се стварају две групе од по шест селекција, најбоље две из сваке пролазе у полуфинале, а потом следе и финале, као и утакмица за треће место.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар