Подјела помоћи најсиромашнијима

На адресе 250 социјално угрожених у Бијељини стигла је помоћ. Поводом новогодишњих и божићних празника Црвени крст и Центар за социјални рад прикупили су и подијелили поклоне.

Република Српска 03.01.2018 | 13:14
Подјела помоћи најсиромашнијима
Божић и Нова година су празници даривања, радости али и пуне трпезе. Четрдесетосмогодишња Дара Крстић из бијељинског села Бродац новогодишње и божићне празнике дочекује сама и болесна, а живот са мизерним примањима више је него тежак.

"Живим сама од социјалне помоћи, од 125 КМ. Овај поклон ми значи много јер ће ми остати и да ја једем", каже Дара.

Пут тешког живота, болести и патње води даље, до старице Маре Рафајловић. Пакети помоћи стигли су и на њена врата, али и до Милице Херцеговац, која је и сама социјало угрожена, али безусловно води бригу и непокретној старици.



"Сама живим, у туђој кући. Док платим режије ништа ми не остане јер имам 125 КМ социјалне помоћи. Овдје ову баку пазим и ови пакети су добродошли за Божић", каже Милица.

Подјела пакета најсиромашнијима, онима који нису корисници јавне кухиње, постала је традиција Црвеног крста иЦентра за социјални рад и хуманих људи.

"Селима смо дали приоритет, јер они нису укључени у јавну кухињу и неће имати појачану трпезу за празнике", каже Мила Стојановић из Центра за социјални рад.

"Прошле године подијелили смо 150 пакета, ове године смо скупили средства за 250 пакета и 30 божићних печеница. Значи 280 корисника ће ове године добити помоћ", каже Перица Глигић из Црвеног крста.

Акција подјеле пакета угроженима се наставља, а уочи најрадоснијег хришћанског празника , 30 породица добиће и божићне печенице.



(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар