Гости демолирали Студентски дом

Бурно славље групе туриста из Словеније, који су за дочек Нове године били смјештени у четврти павиљон Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, завршило се уништеним инвентаром у новоизграђеном студентском објекту.

Република Српска 03.01.2018 | 12:16
Гости демолирали Студентски дом
Наиме, како "Независне" незванично сазнају, Словенци су били смјештени у комерцијалне собе у најновијем павиљону, које се иначе гостима издају по цијени хостелских соба.

Група словеначких туриста стигла је пред прославу Нове године, а на њихово бахато понашање пожалили су се студенти, који су слушали, али и гледали њихово иживљавање на дјелу.

"Ово је срамота. Ако су дошли овдје у провод треба им ставити до знања да не могу радити шта хоће. Нама станарима се скреће пажња на гласнију музику или да тише причамо ако се касно ноћу сакупимо код неког у соби, док су они цијелу ноћ урлали као животиње. Лупање инвентара је превршило сваку мјеру", испричала нам је једна студенткиња. Истиче да су јој колеге рекле да је чак долазило и до њиховог сукоба са студентима који су за празнике остали у дому.

"Био сам код куће, али ме дјевојка која је остала у дому звала више пута дневно и жалила се како је ометају, лупају на врата и лумпују по цијели дан. У свој овој гужви са студентима само нам је недостајало још да нам ту удобно смјесте неке олоше", испричао нам је студент.

Из Управе СЦ јуче нису одговарали на наше позиве нити поруке, док су представници Уније студената РС и Студентског парламента УНИБЛ били на путу и, како кажу, о инциденту Словенаца у дому читали су само на друштвеним мрежама. Сазнајемо и да су Словенци јуче требало да напусте дом, те да су претходно морали измирити штету, али нам то није званично потврђено.

На фотографијама које су студенти објављивали јасно се види колико је далеко отишло њихово пијанчење јер су чак и врата од собе поломили. Студенти кажу да су и у граду примијетили да се они понашају веома разуздано те да су пијани насртали на дјевојке.

(Независне)
(Фото: Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ро

03.01.2018 11:23

Па ко ће доћи у БЛ из Словеније да чека НГ ? Па олош само и још да буде ту смјештен.Све сами олош долази а нормалан свијет зна се гдје иде.Наши хоће да зараде а нуде велико НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

03.01.2018 13:09

Па само смећари од људи су и долазили славити нову годину у овом сељачком пропалом граду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

03.01.2018 16:10

Хајд идиоте ако не знас ста цес од досаде немој писати глупости.

Name

Директ

03.01.2018 15:25

Европска култура. Гледајмо и узивајмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ комуниста

03.01.2018 19:16

А нису из Сирије или Авганистана. Кладим се да им се презиме завршава на ић.

Name

гастарбеитер

04.01.2018 05:24

То је брука и срамота а Балкан је Балкан и остаје такав. По моме је крива управа Дома и они би требали да плате приињену стету. Ту су мортали поставити стразу са стаповима и на вријеме избацити "свиње госте" на улицу.

ОДГОВОРИТЕ