Видео: "Стотка" Луке Дончића!

Играч Реал Мадрида у среду ће одиграти 100. меч у АЦБ лиги.  

Кошарка 03.01.2018 | 08:30
Видео: "Стотка" Луке Дончића!
Посебан – Дончић са 18 година игра 100. меч у АЦБ лиги! Кошаркаш Реал Мадрида Лука Дончић у среду ће против Басконије одиграти 100. меч у Ендеса лиги, а има свега 18 година.

Реал Мадрид ће у среду гостовати Басконији, а за Луку Дончића то ће бити посебан меч.

Младом Словенцу то ће бити 100. дуел у шпанској АЦБ лиги.

Као увертиру за меч 13. кола шпанска лига припремила је посебан видео о Дончићу, који је већ оставио траг, иако има само 18 година.



Словенац, у овом тренутку вероватно и најбољи кошаркаш у Европи, сваког кола у Евролиги и домаћем шампионату показује да је посебан.

"Дебитовао је за клуб када је био дете. Закорачио је на терен, шутнуо три тројке и погодио их", рекао је Ласо, а потом и додаје:

"Он је посебан момак и веома је важан за наш тим. Гледамо играча који је са нама од тринаесте године. Све што ради сваког дана нас изненађује. Али, увек смо очекивало најбоље од њега јер смо гледали колико напорно тренира".

Априла 2015, са само 16 година два месеца и два дана, Дончић је постао најмлађи играч који је одиграо професионалну меч за "краљевски клуб". Као што је рекао Ласо, погодио је три тројке у победи над Уникоахом.

Ипак, Рубио није рекордер Ендеса лиге, пошто је најмлађи дебитант и даље Рики Рубио који је са само 14 година и 11 месеци одиграо први професионални меч.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лука

03.01.2018 09:46

напред србине зелимти пуно среце у зивоту

ОДГОВОРИТЕ