Ми плаћамо лет, а они иду на концерт

Како другачије објаснити бахато плаћање хеликоптера за Цецу, која наступа за 200-тињак најимућнијих златномладаца Бањалуке, узме за све то паре, па одјезди натраг нашим керозином?

Република Српска 02.01.2018 | 17:10
Ми плаћамо лет, а они иду на концерт
И не само да смо је удомили, благо нама, него смо је хеликоптером који је купљен нашим парама из нашег предсједничког Сервиса досамаљотили. И вратили након (зло)употребе у Београд. Алл инцлусиве.

Увијек робом

Добро, рећи ће многи. Није нам ни први, а поготово не посљедњи пут да плаћамо Цецине и не само Цецине летове. Али, докле браћо и сестре?

И ако је од нас, много је! Јесмо људи, ал нас је мало и будале смо за све паре овог свијета. Јер како другачије објаснити бахато кеширање хеликоптера за Цецу, која наступа за 200 најимућнијих зладномладаца, узме за све то паре, па одјезди натраг нашим керозином?

Има неких који веле, па шта фали, воли народ Цецу. Ваљда тако правдају своју глупост. Јер, објективно, само оне који су платили улазнице и бахатили се треба испоштовати. Они су гледали и слушали балкански ратни, постратни и транзициони пројекат у пуном сјају. Остали? Мало пива млаког, мало кућне атмосфере, мало новоплебејске променаде по трговима, па кући на руску. Салату, да простите.

Боранија од народа? Његово је да плати туђе приоритете и туђу раскалашност!

Видите, објашњавати људима да се од њихових пара плаћа хеликоптерисање Цеце у Бањалуку, док вам они све једнако говоре, па то народ воли, истовјетно је као када слушате роба који у свом кавезу избичеван вели како је газда јако добар према њему јер му једном годишње баци комад меса који је он својим робовским радом одавно зарадио и робовласнику стоструку корист направио.

Па се поставља људско питање, има ли сврхе робљу објашњавати све ово и трубити му у отупјеле уши да може устати и потргати ланце?

Само, не би роб био роб када не би живио у блаженом незнању свога робовског статуса, нит’ би господар био робовласник, кад не би Цецу хеликоптером довео на полуприватну забаву.

Или, простије, џаба зовете силне хуманитарне и остале телефонске испомоћи за напаћене колеге робове и колегице ропкиње. Заправо, није џаба, то се само тако фигуративно каже.

То кошта и тиме плаћате и покривате пљачкашку државу.

Избори ће, ваља им летјети

И, тек ћете плаћати! Добро дошли у изборну годину! А, чему служе хеликоптери у изборној години кад се њима не возају пресуђени ратни злочинци или ако премијери не слијећу у своју омиљену кафану? Па служе за развожење пјеваљки од шатора А до шатора Б, е да се не би мијешале са друмским колегама прашинарима.

И све о трошку народа. О, има ли боље земље за политички олош и мраку народну? Дабоме да нема. Удари опет громе мој, рекла би споредна актерка наше приче, а народ би мазохистички одговорио, ево ти душа и тело.

Мада, приличније је назвати ствари правим именом. Кукавица, ако ћемо се играти Марининих и Футиних стаза семантике и семијотике. Наравски, није Ражнатовићева кукавица. Она је удовица, мајка, краљица.

Народ је кукавица!

Док гледа онај грб Републике Српске на задњем сједишту “Милиног хеликоптера” и уредно плаћа читав овај џумбус-шоу. И не да плаћа, него је одушевљен или се прави мало к’о блесав.

Ови из прве регименте још се нису отријезнили, а други се мамурно чешу по глави гледајући у фрижидер за два дана похаран. Како год, сви заједно могу запјевати “без душе си леп” док танкају скупље гориво, е да би се сервисирао, да простите апарат.

Апарат, који није ни за ону ствар, ал’ уредно покрива Цецине летеће прохтјеве. Видите, народ има право да плаћа из свог џепа Цецин лет, али не може ући на Цецин концерт.

О, како је то држава све лијепо угодила. Мало по мало, маркица плус 17 пфенинга и ето нам Цеце. Широко аплицирана отимачина ниског и дуготрајног интензитета, или што би економисти исчивијали порез, ПДВ и акцизе.

А, ти народе клебеси вилицу до земље кад гледаш како је клуб крцат и како златна дјеца остављају хиљаде евра за дружење са Ражнатовићевом.

Волови и синови у новом целофану

Јебо сад све паре! Јебо шампањце, кавијаре, сушије... Газде су то. И приличи им да се бахате. А, ти народе мој, финансирај дернек. У рату је газда давао волове, а сиромах синове.

У миру, далеко му ова наша “домаћинска” кућа, газда даје промају, а биједник све остало. Рачунајући и гласачки листић и власт и своје паре.

Почиње радна седмица. Устај робе, неће се предизборна кампања све заједно са Цецама, Јецана и хеликоптерима сама отплатити.

О, Боже како лијепо пјевају. Него, народе, јеси ли се ти кад возио оним својим хеликоптером, што си Предсједнику од својих пара купио? Знам, не требаш одговарати.

Или да преформулишем у једно нереторичко поетско лирско питање:

"Брука, пијете

а мени је мука

хајде реци да је волиш

ако ти се не гади???" 

Аутор: Драган Бурсаћ/БУКА

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

РАЈНА

02.01.2018 16:18

Прва уплата од акцизе , зато се онако Баја зноио да прође акциза , јер ће му онда " проћи" и Цеца . И за Монику Белучи се зноио и њу је возо и због ње срко кафу у Требињу са оним Бискупом. Е ал тад није било акцизе, сад је лако , сад од акцизе платиш цијели Гранд , ако затреба. Иду избори, треба за све шаторе музику одабрати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милокрад

02.01.2018 18:19

Цеца је прво пјевала за елиту, о народном трошку, па сад пошто је то откривено, разговарао сам да одржи један мањи концерт за народне масе у центру Бања Луке како би опрао свој али и њен образ. Морам нечим ове будалетине забавити. Ваљаће ми, иду избори. Ја народу концерт они мени гласове. Будале ваља шишати.

Name

егал

03.01.2018 17:46

Какви гости, таква пјевацица.

Name

лакрдија

02.01.2018 16:27

Додик це сада изаци као и раније нпр. слуцај његовог сина и кредита или наоурузаних полицајаца у Скупстини РС, и реци ста је ста хоцете ја сам наредио, а сви остали укљуцујуци и опзицију це да подвију репине. Зивио Миле сто година и не скидај се са грбаце до судњег дана овим србендама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.01.2018 23:08

ироницно а најблизе истини

Name

Прле

02.01.2018 16:29

Браво за текст Драгане. Али дзаба, сељацима је вазно само српство и Миле це двије коске да баци и народ це опет за њега гласати. Ниво мозга испод нуле, ста цес.. нема помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.01.2018 18:04

Црца је србкиња ,она бар не сједи са бакиром у сарајву и ста фали сто је је досла хелкоптером пјевала је србима у по бања луке

Name

@ре

02.01.2018 19:05

Неписмен си до бола, не може се од муке до краја ни прочитати!

Name

Дјекна

02.01.2018 23:26

Прле, мислим да гријесис. Вецином, народ уопсте не мари за српство, овај народ воли "фарму", а Миле му то свакодневно сервира, УЗИВО. Зато упорно добија изборе. Лидери опозиције, некад Босиц сада Говедарица, Иваниц, Бореновиц, Цавиц итд, то једноставно нису у стању, то није њихов терен. А народ, дакле, остало не интересује.

Name

Турбоскара

02.01.2018 16:39

Како то браца Румуни љепо И брзо рјесе Али јбг ипак суре то Румуни а ми смо само го к...ц од народа Али Србија до токија Србије никад мање Нас И Риса милијарде милиона билиона. А нигдје руса на видику .САМО ПРИЦАМО И СЕРЕМО најмизернији нај бједнији нај сиромаснији нај преваренији дно дна Али ето то смо уствари ми.дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таг

02.01.2018 23:29

Друзе, нема тог дна...

Name

ДОXА

02.01.2018 16:52

Дзаба се палите Миле се бори за Србску и има сва права у њој као и остали Градзани ни мање ни висе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маза

02.01.2018 16:57

Миле само тако и јос јаце!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фолирант

02.01.2018 16:57

Сад испастајте за кога сте дали свој глас. Нек вам дере козу! Миле само троси!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

схадоw

02.01.2018 16:59

Браво аутору Драган Бурсаћ/БУКА. Свака цаст! Није се могло боље описати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

02.01.2018 17:09

РС ЈЕ НАЈВЕЋИ РИЈАЛИТИ У ЕВРОПИ ГДЈЕ ВЛАДАЈУ БАЈЕ, ГДЈЕ СУ МИНИСТРИ РИЈАЛИТИ ЗВЈЕЗДЕ И ЗА КОЈУ ЈЕ ПИНК ТВ МАЛА МАЦА. ТУРБО ФОЛК ЕНТИТЕТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2018 18:48

Реце федералац,,,разгули болан

Name

ре ре

03.01.2018 16:57

Ста је цовјек погресно писао! Све је у праву. Разгули боље ти.

Name

Борац

02.01.2018 17:19

Он се само понаша онако како овај народ то и заслужује. У нормалној и цивилизованој земљи ако сам не поднесе оставку, народ се диже и протестује док он то не учини. Овдје ће ова полтронска багра о томе причати и заборавити као и све друго. Погледајте цијене и радњама и видите како лагано расту и припремају се за увођење акциза а онда ће их додатно повећати. Да овдје има ико нормалан нешто би чинио да се овоме стане на пут. Најчуднији су борци и пензионери, па шта више они могу изгубити и чега се доврага боје.Па узели су им све осим живота а и њега им лагано узимају, само што они то невиде од необјашњивог страха. Зато и није велика жалост ако липсају од неимаштине и глади. Предао је Брчко, предао је јасеновачку грађу, пренио је осамдесет и нешто надлежности, потписао је мапу пута за НАТО, потписао је Прудски споразум, рекао да је у Сребреници почињен геноцид, рекао да Човић штити интересе Срба у Сарајеву а није рекао да тај исти неда конституивност Србима у кантонима гдје су они у већини, испоручио је Караџића и Младића, покрали и уништили банке, дали сто милиона тона угља у Станарима Вуку Хамовићу без иједне марке , продали телеком и покрали паре, уништили алумину са Литванцима и тако у недоглед, а народ као стока трпи и још да зло буде веће каже да је он највећи Србин. Е мој народе теби ни бог више неможе помоћи. Ако још имаш чим, пошто вам је овај помоћу српске телевизије попио мозак, размисли до октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба1111

02.01.2018 18:17

Моземо изгубити РС

Name

Тик так

02.01.2018 23:39

Борац, не ради се ту само о страху. Гласање је тајно. Додусе мозда народу није јасно да је гласање тајно. Дакле ради се о наопако насадјеним људима, њима ово све одговара, они, ем узивају да разваљују, ем су цумур.

Name

Пикси

02.01.2018 17:42

Народ гласа да би имао елиту која се бахати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.01.2018 18:19

Висе ми никог није зао а дуса ме болила за народом а сад сто се мене тице главна им менза била " Контенери "

Name

Па

02.01.2018 18:30

Браво за Цецу и њено возикање херкулесом. Баш си нам уљепшала ову суморну Нову годину

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуј

02.01.2018 19:24

Цеца Српкиња, која не сједи са Бакиром, ал зато била у љубави са Харом Самардзицем!!! Толико о вашој српској мајци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес

02.01.2018 21:48

харета ни данас не заборавља...ко каубој коња ....

Name

Хаха

02.01.2018 22:06

Примила је осунеценог док је била цветак зановетак :)

Name

Ре Цуј,

03.01.2018 21:32

дали знас ,које са твојом бесимом спаво , јел зелис да ти казем име"паметније ти је да уцутис.