Вујовић о Србима, Хрватима, продаји и смрти...

Тешка група, још тежи распоред. Србија ће на старту Европског првенства за рукометаше, које се игра од 12. до 28. јануара одмах на домаћине – Хрвате.

Остали спортови 04.01.2018 | 21:30
Вујовић о Србима, Хрватима, продаји и смрти...
Утакмица се игра 12. јануара у Сплиту (20:30 часова), а противници у групи А биће још Швеђани (14. 1. – 18:15х) и Исланђани (16. 1. – 18:15х).

Веселин Вујовић, рукометна легенда и селектор Словеније, у интервјуу за “Спорт клуб” оценио је шансе Србије на предстојећем првенству у Хрватској.

"Србија је одлична репрезентација и уколико буду физички спремни да издрже напоре могу много да направе. Само се плашим да прва утакмица против Хрвата не обележи цело првенство. Они су играчи момента, играчи еуфорије и у стању су да победе било коју екипу на свету, али исто тако могу да изгубе и од просечних репрезентација. Добро познајем све момке, сазрели су и надам се да ће одиграти добро првенство", каже Вујовић.

Прича о Европском првенству не може да прође без подсећања на ЕП 2006. када је био оптужен да је намеравао да последњи меч друге фазе прода Хрватима.

“Разговарао сам са паметним људима када су се те ствари појавиле у медијима и рекли су ми да просечан читалац или гледалац такву вест памти два дана и да је то вест као да један перјани јастук изнесете на солитер и проспете перје. Ако покушате да демантујете то је као да скупљате свако то перце, да је то Сизифов посао и немогућа мисија и да је најбоље некоментарисати. Нека просечан гледалац процени. Људи који су ту ситуацију искористили да направе аферу и смене Зорана Мићовића, Веселина Вујовића и Јарана Станковића, заузели су позиције и видели сте какве су резултате имали. Ако сам већ продао Хрватима утакмицу то значи да они никада не могу да ме цене као човека. Ако си продао своје људе онда ћеш сигурно и њих продати. Да ли ви мислите да би мене Загреб као награду за тако нешто ангажовао да будем њихов тренер? То је апсурдно. Жао ми је што је до тога дошло и што је на моју каријеру бачена таква љага. Ја сам такав карактер, правио сам проблеме, свађао сам се са судијама, био сам кажњаван... Такав сам целог живота, али продати своју екипу и своје људе... То је за мене равно смрти. Не бих даље коментарисао."

Групна фаза ЕП:

12. јануар:
18:15 Шведска – Исланд
20:30 Хрватска – Србија

14. јануар:
18:15 Србија – Шведска
20:30 Исланд – Хрватска

16. јануар:
18:15 Србија – Исланд
20:30 Хрватска – Шведска

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар